Kritik MGK toplantısı 5 saat sürdü! İşte alınan kararlar

Son Dakika haberi; Başkan Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi. Yayımlanan bildiride Türkiye'nin terörle mücadelede uluslararası haktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanma hususundaki tutumunu muhafaza edeceği vurgulandı.

Kritik MGK toplantısı 5 saat sürdü! İşte alınan kararlar
Kritik MGK toplantısı 5 saat sürdü! İşte alınan kararlar
GİRİŞ 02.06.2021 18:52 GÜNCELLEME 02.06.2021 22:36
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı 5 saat sürdü.

BİLDİRİ YAYIMLANDI

MGK ardından yayımlanan bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik, beraberlik ve Türkiye'nin bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar ve yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği belirtildi.

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKINI KULLANIRIZ"

Terörün kaynağında bertaraf edilmesi maksadıyla, Türkiye'nin komşularının egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak sürdürülen sınır ötesi harekatların, Türkiye'nin yanı sıra komşularının güvenliğini ve huzurunu tesis etme hedefiyle gerçekleştirildiğine işaret edilen bildiride, Türkiye'nin, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanma hususundaki tutumunu muhafaza edeceğinin vurgulandığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı ilk kez açıkladı: BM temizlemezse biz temizleriz

Bildiride, "Bu çerçevede önümüzdeki dönemde de güney sınırlarımız boyunca terör örgütlerini etkisiz ve sınırlarımızı güvenli hale getirmeye yönelik harekatların kesintisiz bir şekilde sürdürüleceği belirtilmiştir." denildi.

Ersin Tatar'dan MGK'ye Kıbrıs teşekkürüErsin Tatar'dan MGK'ye Kıbrıs teşekkürü

KIBRIS TÜRK HALKININ HAK VE MENFAATLERİ

Türkiye'nin, Kıbrıs meselesinin nihai çözüme kavuşturulmasını teminen egemen, eşit, bağımsız iki devletli çözüm yaklaşımını kararlılıkla destekleyeceğine dikkat çekilen bildiride, "Bu amaç doğrultusunda Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunmasına matuf her türlü tedbiri almaya devam edeceği ifade edilmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bildiride, şunlar kaydedildi:

"Ege ve Akdeniz'de uluslararası hukuk çerçevesinde, iyi komşuluk ilişkileri dahilinde karşılıklı diyalogla bölgede barış ve güvenliğin sürdürülebilir olması ve meselelerin çözümüne yönelik ilerleme kaydedilebilmesi için Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerini hiçe sayan provokasyon, hukuk dışı eylem ve saldırgan söylemlerden uzak durulması gerektiğinin altı çizilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti: Terörle mücadelede yeni hedef Mahmur!

TERÖR DEVLETİ İSRAİL'E KINAMA

İsrail'in Filistin topraklarını hukuksuz işgali ve sivil halkı kasten hedef alan insanlık dışı eylemleri şiddetle kınanmış; savaş suçu niteliğindeki İsrail saldırılarının tekrarlanmaması ve Filistin meselesine adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulunması amacıyla uluslararası topluma üzerine düşen mesuliyetin gereğini gecikmeksizin ve samimiyetle yerine getirme çağrısında bulunulmuştur."

YORUMLAR 28
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hay canını seveyim senin reisim, yolun ve bahtın açık olsun, Rabbim yâr ve yardımcın olsun
    Cevapla
  • Salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis Eger bu pkkyi bitirirsen bütün sehit analarinin duasini alirsin bu Millet seni hicbir Zaman unutmaz secimlerde seni secer.
    Cevapla
  • Salih Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis söyledi hazır olun savaşa gidiyoruz
    Cevapla
  • ucrun 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım ülkemizin başına gelmiş en iyi siyaset adamıdır. Küreselcilerin tezgahlarını başına yıkmak için var gücüyle direniyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim muvaffak ve muzaffer eylesin İnşaAllah. Ölümüne yanındayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti