Başörtülü akademisyene saldırıda son dakika gelişmesi

Akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldırarak yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Eray Çakın, bugün sevk edildiği mahkemece, tutuklandı.

Başörtülü akademisyene saldırıda son dakika gelişmesi
Başörtülü akademisyene saldırıda son dakika gelişmesi
GİRİŞ 10.06.2021 18:00 GÜNCELLEME 10.06.2021 21:17
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve ilçedeki kadınlar; akademisyen Neşe Nur Akkaya'yı darp eden Eray Çakın hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya'nın; Nişantaşı'nda bir parkta başörtülü olduğu gerekçesiyle Eray Çakın isimli şahıs tarafından uğradığı sözlü ve fiziksel şiddetin ardından "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz çok parkta oturmak istiyorsanız gidin Gaziosmapaşa'da oturun" kelimelerini kullanması yargıya taşındı.

Başörtülü akademisyen ve arkadaşına 'Sizin gibileri istemiyoruz' sözleriyle saldırı!Başörtülü akademisyen ve arkadaşına 'Sizin gibileri istemiyoruz' sözleriyle saldırı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve ilçedeki kadınlar, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne giderek Eray Çakın suç duyurusunda bulundu.

Alçak saldırı sonrası Ali Erbaş'tan sert açıklama!Alçak saldırı sonrası Ali Erbaş'tan sert açıklama!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Benim de mezun olduğum İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya hanımefendinin İstanbul'un eski bir semti olan Nişantaşı'nda bir parkta istirahat halindeyken, bir başörtülü bayan düşüncesi gerekçesiyle Eray Çakın isimli şahıs tarafından uğramış olduğu sözlü ve fiziksel şiddeti kamuoyu ve bizleri derinden etkilemiştir. Özellikle saldırgan bu eylemi esnasında sayın Akkaya' uyguladığı şiddet ve 'Nişantaşı'nda oturamazsın Gaziosmanpaşa'ya git' kelimeleri kadınlar arasında bir ayrımcılığa sebep olmuştur. Gaziosmanpaşa halkı olarak bunu asla kabul edemeyiz. Bu üslubu ve eylemi gerçekleştiren zihniyeti Gaziosmanpaşalı kadınlar olarak kınıyor ve bu saldırgan şahsı halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz. Yapılan bu eylemi de halkımızı kin ve düşmanlığa sevk eden, ilçemizin itibarına zarar veren şahsın cezalandırılması için gerekli tüm hukuki işlemleri başlattık" dedi.

Numan Kurtulmuş, başörtülü akademisyene yapılan saldırıyı kınadıNuman Kurtulmuş, başörtülü akademisyene yapılan saldırıyı kınadı

Basın açıklamasına pankartlarla destek veren kadınlardan Nazlı Can Yoğurtçu, "Gerçekten çok üzgünüz. Şöyle söyleyeyim biz ne zaman birlik ve beraberlik içindeyiz dediysek bizi hep bölmeye çalıştılar. Fiziki ve psikolojik şiddetler gördük. Bu yapılanları kınıyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. İşin kötü olan tarafı Gaziosmanpaşa'nın adını kirleterek yapılması bizi çok üzdü" dedi.

"Sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz"

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir de, "Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız ve teşkilatımızla birlikte, akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya karşı insanlık dışı davranışlarıyla nefret suçu işleyen Eray Çakın hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

TUTUKLANDI

Nişantaşı'nda 6 Haziran'da akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığı iddiasıyla şüpheli Eray Çakın, gözaltına alınmıştı. Kasten yaralama suçundan mahkemeye sevk edilen Çakın adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı. Saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya'nın dün savcılık soruşturması kapsamında ifadesinin alınmasının ardından soruşturma derinleştirildi. 

Savcılığa ifade vermek için bugün Çağlayanda bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Eray Çakın, bu kez "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama ve "silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, savcılığın talebini yerinde bularak, Eray Çakın'ın tutuklanmasına karar verdi.

YORUMLAR 41
  • KIRIKKALE'Lİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir ermeni tohumudur.
    Cevapla
  • horoz 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar atalarını cedlerini unutan kendini bilmez insanlar a tacaksın bunları avrupaya görsünler bakalım burayı mumla arıcaklar
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    yunan tohumları. bunların dedeleri Osmalıyı yıktı. Tütkiye müslüman bir ülkedir. anayasaya işlenmeli.
    Cevapla
  • İhtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yada ermeni tohumları. En azından bir ceza verilsinç
    Cevapla
  • Müslüman Kürt 1 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar rahatlar hep yasaların yetersizliğinden
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar, içimizde barınmasına hoşgörümüzle izin verdiğimiz ecnebilerin torunları ama bize hiç tahammülleri yok. Fırsat buldularmı sırtımızdan hançeri geçiriyorlar. 1915 de ve gezi eylemlerinde olduğu gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek