Deniz Feneri Derneği 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi

Deniz Feneri Derneği bu yılın vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde ve Suriye'de 1650 TL, yurt dışında 880 TL olarak belirledi.

Deniz Feneri Derneği 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi
Deniz Feneri Derneği 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi
GİRİŞ 11.06.2021 17:17 GÜNCELLEME 11.06.2021 17:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Deniz Feneri, 23 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine mazlumların yanında olacak; kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için "Kurbanlarınız Yoksulların Bayramı Olsun" sloganıyla dünyanın 30 ülke ve bölgesine yola çıkacak.

Derneğin bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli ise Yurt dışında 880 TL olurken yurt içi ve Suriye’de vekalet ücreti 1650 TL olarak belirlendi.

Ayrıca Filistin’de 2500 TL olan kurbanlık fiyatı Yemen, Lübnan ve Balkanlarda 1400TL olarak açıklandı.

Vekalet yoluyla kurbanlarını derneğe bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kurban bedelinin yurt dışında 880 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında geçen yıl binlerce hisse kesen Deniz Feneri’nin Genel Başkanı Av Mehmet Cengiz yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi " Kurbanların bir bölümünün Türkiye'de, bir bölümünün de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ülkelerde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak" dedi.

PEKİ DENİZ FENERİ DERNEĞİ NE YAPACAK?

Yüzyılın iyilik hareketi, 2021 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 30 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak.

Bu yıl da kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak iyilik elçileri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek.

Derneğin kurban organizasyonunda önceliği, mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek.

Bu kapsamda Suriye, Filistin, Somali, Kenya, Yemen, Bangladeş ve Arakan ön planda tutulacak.

3 Kıtada Kurban Organizasyonu Afrika'dan Balkanlara, Güneydoğu Asya'dan Ortadoğu'ya kadar üç kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak olan derneğin bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceği bazı ülke ve bölgeler şunlar: Uganda, Etiyopya, Kenya, Somali, Fildişi Sahilleri, Tanzanya.

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Kurbanlıklar Deniz Feneri görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletilir.

Ayrıca kurban kesimi sırasında alınan video da link olarak vekalet sahibinin cep telefonuna gönderilir.

KURBANINIZI NASIL BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ?

Bağışlar, Deniz Feneri Derneği'nin merkezlerine gidilerek elden, internet üzerinden online olarak ya da kurumun 0212 414 60 60 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alınarak yapılabilecek.

YORUMLAR 6
  • birecikli 2 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışı derken hangi yurt dışı mesela amerika da ki şartlar göze alınsa veya almanya da ki..o zamanda vekaletle kurban kesim bedeli öedeyen çıkarmı merak ediyorum
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi gözle göreceksin uzaktan uzağa kurban olmaz
    Cevapla
  • mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    www. isimli kişi hiç mi bir bir fikre saygınız yok hiç mi insana saygınız yok kesin mi senin bildiğin adam ne yazmış en iyisi demiş allah islah etsin sizin gibileri
    Cevapla
  • WWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürü git fitne çıkarma.
    Cevapla
  • Ne söylesek 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetva verecek kadar fıkhi ilmim var diyorsun yani! Peki bi sorum olacak eşine dostuna vekalet verip kurban kestirenler gözleriyle görmüyor ve uzaktalar nolacak şimdi bu insanların geçmiş dönem kurbanları. Bi de tavsiye, YARIM HEKİM CANDAN YARIM HOCA DİNDEN EDER dermiş atalar. Dinle bu sözü.
    Cevapla
  • aykut 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim daha önce 3 defa bağışladım kurbanlık kesilirken isminin zikredildiği anları videoya çekip gönderiyorlar. Aklında şüphe kalmıyor. Uzaktan da kurbanlık olmaz diye bir fetva duymadım daha önce. Direk ihtiyaç sahiplerine gitmesi de ayrı bir güzellik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız