Hibe desteği ödeme bekliyor ne demek? Esnafa hibe desteği ödeme tarihleri...

Hibe desteği ödemeleri, başvuruda bulunan esnafların hesaplarına yatırılmaya başlandı. Ödeme bekleyen bazı esnaflar ‘’Hibe Desteği Ödeme Bekliyor’’ uyarısı ile karşılaştılar. Peki hibe desteği ödeme bekliyor ne demek? Esnaf hibe desteği ödemesini nasıl alacak?

Hibe desteği ödeme bekliyor ne demek? Esnafa hibe desteği ödeme tarihleri...
Hibe desteği ödeme bekliyor ne demek? Esnafa hibe desteği ödeme tarihleri...
GİRİŞ 15.06.2021 08:58 GÜNCELLEME 15.06.2021 08:58

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hibe desteğine başvuran esnafa ödemelerin başladığını açıkladı.  Muş, esnaflara, iki ayrı grup halinde 3 bin Lira ve 5 bin Lira olarak yapılacak hibe desteği ödemesinin, başvuru sıralaması dikkate alınarak gerçekleştirileceğini söyledi. Muş, ödemelerin, esnafın başvuru sırasında Ticaret Bakanlığı'na bildirdiği banka hesaplarına yapılacağını da belirtti. Hibe desteği kapsamında 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara, toplam 4 milyar 622 milyon liralık ödeme yapılacak. 

‘’Hibe Desteği Ödeme Bekliyor’’ Ne Demek?

Hibe desteği ödeme bekliyor uyarısı, ödeme kapsamındaki vatandaşın, ödemelerinin sırası geldiğinde yatacağı anlamını taşımaktadır. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıklamasına göre;  iki ayrı grup halinde 3 bin Lira ve 5 bin Lira olarak yapılacak hibe desteği ödemesinin, başvuru sıralaması dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Ödeme Sırası T.C Kimlik Numarasına Göre Yapılacak

Hibe desteği ödemeleri, başvuruda bulunan esnafların hesaplarına 10 Haziran itibariyle yatırılmaya başlandı. T.C Kimlik ve meslek grubu sırasına göre yapılan hibe desteği ödemeleri, ay sonuna kadar tüm esnaflar için tamamlanmış olacak. Toplamda 1 milyon 31 bin 877 kişiye 3 milyar 472 milyon 19 bin lira hibe desteği ödemesi ay sonuna kadar hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarılmaya başlanacak.

Başvurular e-Devlet’ten T.C Kimlik Numarası Sırasına Göre Yapılıyor

Başvuruların yalnızca e-Devlet üzerinden alınacağı belirtilen açıklama, şöyle sürdürüldü:

“Destek başvuruları 25 Mayıs 2021 Salı günü başlayacak olup, 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23.59'a kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınacaktır.

Buna göre; TC kimlik numarasının son hanesi

  • ‘0′ olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı,

  • ‘2′ olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba,

  • ‘4′ olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe,

  • ‘6′ olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma,

  • ‘8′ olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,

30 Mayıs – 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…