Bursa'da eğitime büyük destek

BUSMEK ile hayat boyu öğrenme diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş eğitim kursları çerçevesinde yapılan projeleri Haber7 için açıkladı.

GİRİŞ 11.06.2021 15:16 GÜNCELLEME 11.06.2021 15:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gamze Türk - Haber7

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın en önemli projelerinden biri olan Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarının (BUSMEK) birçok faaliyetini Haber7.com’a anlattı. 

BUSMEK ile hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çeken Aktaş, kurslara yoğun bir başvuru ve katılım sağlandığını vurguladı. Ayrıca Aktaş eğitime verdiği değeri de BUSMEK çerçevesinde sağladıkları Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi ve YKS kursları ile gösterdiklerini dile getirdi. 

BUSMEK İLE HAYAT BOYU ÖĞRENME 

Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Hayat Boyu Öğrenme ilkesiyle faaliyetlerine devam ediyor. Busmek’e 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı dahilinde 10 ilçe, 26 kurs merkezi ve 250 branşta 35 bin kişi ön başvuruda bulundu, 8 bin kursiyer eğitimlerini tamamladı. 2006 yılından bu yana BUSMEK kurslarından 257 bin kursiyer eğitim gördü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla da bu yıl Haziran ayının ilk haftası “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak kutlandı. Bu doğrultuda 1-4 Haziran tarihleri arasında “Hayat Boyu Öğrenme Festivali” düzenlendi. 14 farklı branşta 32 farklı grupla gerçekleşen atölye çalışmalarından 500 kursiyer istifade etmiş oldu.  

 

ANA KUCAĞI SICAKLIĞINDA EĞİTİM 

BUSMEK bünyesinde gerçekleştirilen Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi de Bursa’nın en önemli projelerinden biri olarak gösteriliyor. 2020-2021 eğitim döneminde sabah ve öğle gruplarında bine yakın Bursalı çocuk eğitim gördü. Toplamda 13 merkezin bulunduğu Ana Kucağında öğrencilerin tüm kırtasiye malzemeleri Bursa Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karşılandı. Ayrıca sabah kahvaltısı ve ikindi öğünü de ücretsiz olarak sunuldu. 

 

BURSALI ÜNİVERSİTE ADAYLARINA BÜYÜK DESTEK 

BUSMEK YKS’ye hazırlanan öğrencilere de büyük destek sağladı. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde 450 öğrenciye 2 merkezde yüz yüze eğitim, 700 öğrenciye dijital platformda eğitim verildi. Toplamda 1150 öğrenci de eğitim almaya devam ediyor. Ayrıca Bursa’da yaşayan tüm üniversite adayları BUSMEK web sitesi ve Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü uygulamasına online kayıt olarak, eğitim uygulamasında bulunan 10 yayınevinden 800’den fazla test kitabı ve 300 binden fazla soruya ücretsiz ulaşabiliyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Bursa trafiği kan ağlıyor
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    BUSMEK Mesleki eğitimde marka bir kurum oldu. Tebrikler Başkan. Türkiye markası olmak yetmez. Şimdi hedef Avrupa'da marka olmak ! Durmak yok yola devam. İstanbul kaybetti. Bursa Kazandı. BUSMEK'i kutluyorum.
    Cevapla
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    bursa ovasını kurtar başkan
    Cevapla
  • Kolpaçino 2 yıl önce Şikayet Et
    Bursa'ya 20 duraklı 5 metro hattı yaptırdı helal olsun büyük başkan. Bursa seninle gurur duyuyor.
    Cevapla
  • Bursa 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce bursa'nın trafik problemini çöz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı