Son dakika: Osman Nuri Kabaktepe'den canlı yayında İmamoğlu'na sert mesaj: Balon patladı!

Son dakika: AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen Başkent Kulusi programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.06.2021 12:55 GÜNCELLEME 13.06.2021 14:39
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Mehmet Acet'in sorularını cevaplayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, prograda yaptığı açıklamalarda deniz salyası sorunu ve 'İBB yönetiminin engellenmesi' iddialarına ilişkin çok çarpıcı cevaplar verdi.

Kabaktepe, Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini temel 'atamama töreni' ile şov yaparak iptal eden İBB yönetimine, "Bir iddia ortaya attınız peki şimdi niye 'İhtiyaç var yenisini yapacağız' diyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

 

Osman Nuri Kabaktepe'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Hem siyasetin içinde bulunduk hem sivil toplum kuruluşlarımızın içerisinde bulunduk. Son derece ciddi görevler üstlenip yerine getirmeye çalıştık. Düşünmeye düşündüklerimizin bi kısmını kaleme almaya gayret ettik. Bu siyasi çizginin içerisinde olduk. Başta Cumhurbaşkanımıza hem de tüm delegelerimize teşekkür ediyorum.

'HEDEFİMİZ ÖNCE 2023 SONRA 2024'

AK Parti'nin kurumsallaşmış bir yapısı var hiç yorulmadan 4 ay içerisinde çalışmalarımızı aynı hızla devam ettirmeye gayret ediyoruz. Çok güzel gelenek göreneklerimiz var. Yoğunluklar oluyor tüm bu yoğunluk sürecini yönetmekle beraber 2023 plan ve programlarını oluşturmaya gayret ettik. Hedefimiz önce 2023 sonra 2024. 2023 büyük zaferimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızı İstanbul'dan çok büyük bir destekle tekrardan Cumhurbaşkanı olarak Ankara'ya yollayacağız. 

94 çalışkanlığın, halk bütünleşmenin ve mührünün halkımız tarafından kabul edildiği bir süreçtir. Millet için siyasetin, millet ile beraber siyasetin ortaya çıktığı bir mekanizma olarak kabul ediyoruz. Bugün dünyanın en iyi 20 ekonomisi arasında olmanın bunun en temel süreci olduğunu kabul ediyoruz.

'AYNİLEŞMEK ZORUNDA DEĞİLİZ AMA AYNI YOLDA YÜRÜYEBİLİRİZ'

Bizim şöyle bir anlayışımız var 20 yıllık siyasi hayatında bu görülebilir AK Parti'nin; biz dışlayıcı, ötekileştirici dili sevmiyoruz. Biz aynileşmek zorunda değiliz ama aynı yolda yürüyebiliriz yani aynı olmak zorunda değiliz. Aynı şekilde benzeşmek zorunda değiliz ama aynı yolda yürüyebiliriz. Farklılıkları koruyarak bu şekilde geldik tüm topluma böyle yaklaştı AK Parti.

'MÜSİLAJ' BALONU PATLATTI'

Bir çalışma başladı. Tahliller incelemeler yapılıyor ve bu neticede sonuç kesinleşecek. Ama benim değerlendirmelerime göre özellikle İstanbul açısından bakacak olursak denizimizin, derelerimizin, sularımızın temizlenmesi için İBB'nin temel görevleri var. İSKİ ve İSTAÇ var bunlar gerektiği gibi bakımı yapıyor mu? Sürekli yeni tesis yapmanız lazım bunlar neden yapılmıyor?

Biz ne yaptık su arıtma tesislerinin sayısını 21'e çıkardık. Atık su arıtma tesislerinin sayısını 87'ye çıkardık. Bizim planlamalarıza göre ileri büyük arıtmayla 2023'e kadar biz bunları bitirecektik. Yılda 4 tane arıtma tesisi yapmışız biz. İki yılda kaç tane arıtma tesisi yaptınız? Bizim dönemimizde yürütülen projeler vardı bitiremediniz. Tam Tersine Tuzla'nın Yenikap'nın Şile'nin Ömerli'nin tamamlanmadığı gibi İstanbul için hayati öneme sahip Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ederek temel atamama töreni düzenlediler. Milletin karşısına çıkıp hiç sıkılmadan konuştular.

Bir iddia ortaya attınız peki şimdi niye "İhtiyaç var yenisini yapacağız " diyorsunuz?

Her şeyin bir taşıma kapasitesi vardır. Sizin öngeriniz sizin yeteğiniz yetersiz kalıyor. Sonra algı yönetimlerini başlıyorlar. Ama müsilaj o balonu patlattı.

Su mevzu olunca yatırımı bir gün bile bekletemezsiniz. 

'ENGELLEME' İDDİALARINA NET CEVAP

İstanbul özelinde Büyükşehir Meclisi bağlamında bir engelleme bir balonu var. Patlamış bir balon balon dememek lazım.Onlara dair gerçeklri halkımızla paylaştık paylaşmaya da devam edeceğiz. İki merkezi hükümet yani bakanlıkların kendilerini engellediğine dair ikinci bir balon daha var. Bu balon da patlak bir balon. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi dosyalarla çalışır. Bu rakamları ben halkımızla paylaştım. Son 3 yıllık AK Parti döneminde Meclis'e gelen 6 binin üzerinde iş dosyası var. Yani Meclis'e geliyor Meclis bunlarla ilgili bir karar verecek.

Bu 6 bin dosyanın yaklaşık yüzde 30'unu CHP Belediye Meclis üyerleri reddetmişler. Şuanki Büyükşehir Belediye Başkanının da içinde olduğu grup hatta o gün reddettiği projeleri bugün yeniden açıyormuş gibi ve pankart asan bir belediye yönetim anlayışı var. Peki 2 yıldır CHP yönetimi iktidarda değil mi. Biz gelen dosyların sadece yüzde 2'sini geri göndermişiz 60 küsür dosyadan 30 tanesine inceleyin yanlış gelmiş düzeltin demişiz. Yani yüzde 1'in biraz üzerinde reddetmişiz. Yani yüzde 30 CHP 3 yılda reddetmiş dosyayı. Biz yüzde 1'in biraz üzerinde reddetmişiz.

Şimdi nasıl engellemişiz onu anlamıyorum. Sen yüzde yüzde 30 engelliyorsun ben hadi geri gönderdiklerimizle birlikte engelleme sayısı yüzde 2. Yüzde 98 evet demişiz ya bu 12 Eylül referandumundan beri büyük bir oy ya el insaf ya. Gelen dosyalara yüzde 98 evet diyen AK Parti'nin kendinizi engellediğini nasıl söyleyebilirsiniz. Bu bir balon. Hem de çok ince bir balon bu patlamış bir balon.

Geçen bütçenizin merkezi hükümetten gelmesini umduğunuz 15 nokta küsür milyar yerine 17 nokta küsür milyar geldi. Yani merkezi hükümetten bütçe planınızdan daha çok para geldi size. Kesilse bu para kesilir niye kesilmiyor. Büyükşehirin bütçesi üç farklı şeyden oluşur. Birinci kademesiyle ilgili kısmı kendileri 5 milyar üreteceğiz deyip 1 milyar üretmişler. Yüzde 90 bütçelerini üretememiş büyükşehir. Bütçesel olarak da finansal olarak da bir kısıtlama yok. 

Petrol ve doğalgaz kuyularını beton döküp kapatan zihniyet ile Metro tünellerini metronun kuyularını kapatan zihniyet aynıdır diye söylüyorum. Şimdi burada "Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından yatırımımız engelleniyor." deniyor

Sancaktepe-Yenidoğan metro hattı 2015 yılında başlayan bir hat. O zaman belediye AK Parti belediyesi. Biz AK Parti beldiyesi olarak hem Ulaştırma Bakanlığımıza hem de Strateji Başkanlığı'na dosyamızı göndermişiz. Sancaktepe hattı ve şuanda kapattıkları tali hat diyoruz biz ona Yenidoğan hattı. Ulaştırma Bakanlığımız'dan bize gelen cevabında bu ana hattın yurtdışı kredilendirilmesine dair sorun olmadığını iznin çıktığını ancak bu tali hatla ilgili 21 tane yeniden değerlendirilmesine dönük teknik elemanlar yazı yaşmılar bu o dış krediye uygun bulunmamış. Biz 2017 yılında ihalemizi yapmışız AK Parti olarak bu inşaata başlamışız. Orayı da öz kaynağımızdan yapacağız demişiz.

Şimdi 2020 yılında CHP'li İBB belediyesi müraacat ediyor. Bakın Strateji Başkanlığı'nın hiçbir büyükşehir beldiyesinin yatırım planını yapma yetkisi yok yatırım planına onay verme ya da vermeme yetkisi yok sadece dışarıdan yurt dışından borçlanacaksanız bu ülkeyi borçlandırmak anlamına geldiği için yurtdışı borçlanma iznim alırsınız. Bu olay buı kadar basit.

Yurtdışı borçlanma izni istiyorlar bunun için müraacat ediyorlar ancak 2015'deki evraklarla gidiyorlar. ÇED raporu yenilenmemiş Ulaştırma Bakanlığı raporu yenilenmemiş şekilde. Strateji Başkanlığı diyorki; "Siz bu raporları yenileyerek tekrar müraacat edin" Naylon iş peşinde oldukların için algı belediyeciliği yapıldığı için ve balon derdinde olduğu için Strateji Başkanlığı "Güncelleyin getirin" diyor ama CHP yönetimi ne evrak güncelliyor ne evrağı yeniden götürüyor çıkıp bir tane kamyonu götürüp çakıl döküyor tünelin içerisine niye algı balonu oluşturacak "Benim projelerim yatırımlarım engelleniyor" diye ama öyle bir şey yok yatırımın engellendiği yok. Dolayısıyla merkezi hükümetin de bir engellemesi söz konusu değil.

Siyasal literatüre yeni bir kavram hediye ettik. "Siyasette Beceri Baskısı Davranış Tavrı" var. Yapamayacakları beceremeyecekleri hizmet siyasetine uzak oldukları için naylon işlerle algı balonlarıyla bu eksiklikleri örtme çabasını biz görüyoruz. 

'BÜTÇENİN YÜZDE 52'Sİ YATIRIMA GİDİYORDU ŞİMDİ 32'YE DÜŞTÜ'

Büyükşehirin bütçesinin bizim dönemimizde yüzde 52'si yatırıma gidiyordu şimdi yüzde 32'ye düştü. Reklamla öne geçemezsiniz işinizle öne geçersiniz. 

Kazansakta kaybetsekte oturur değerlendiririz. Bu değerledirme süreçlerinin sonunda üç cümlemiz var. Hem kedimiz ve İstanbul için bundan sonra soracağımız sorular: 2024 seçimlerinde yeniden AK Parti beldiyeciliğine İstanbul'u kazandıracağız bunun için bizim yapmamız gereken almamız gereken almamız gereken pozisyonlar yapmamız gereken işler nelerdir? Halkın İstanbul'un ihtiyacı olan işler nelerdir? İstanbulumuzun duran hizmetleri nelerdir? Değiştirilmesi ve geliştirilmesi gereken nelerdir?

'İSTANBUL'DA 2 YILDA EN BÜYÜK ZARARI KADINLAR GÖRDÜ'

İstanbul'da 2 yıldır en büyük zararı gören kadınlar oldu. İki açıdan geçen hafta yine büyükşehir belediyesine bağlı bir şirketten mobing uygulanıp atılmaya çalışılan 5 tane kadınımız geldiler ağladılar toplantı yaptık. Sosyoloji bitirmiş sosyal uzman olmuş insanları yıllardır bu işi yapmış insanları mesleki kariyerlerine uygun olmayan iş teklifleriyle maaşlarını da aylık bin TL düşürerek kadınlara bir mobing uygulandı. Düşünce tarzlarından dolayı 15 binden fazla insan işinden edildi. Bunların çoğunlu da kadın. Kadınlara en büyük darbe de İstanbul'da bu meslek edindirme kursları vesiylesiyle oldu. Dünyada ödül almış hem bir açık üniversite olmuş hem bir halk üniversitesi olmuş burası. Geçenler bir girişimci kadınımız iş insanı geldi İSMEK'te eğitim almış KOSGEB'ten kredi almış ve şuan yaklaşık 40-50 kişiyi çalıştıran bir iş insanı haline dönüşmüş. İstanbul'un böyle bir potansiyeli vardı. 250 kişilk potansiyel pandemi öncesi 100 bine kadar indi. Pandemi olmasaydı heralde tamamen kapanacaktı. Ama yüzde 60 oranında öğrenci potansiyelini düşürmüş oldular.

Dolayısıyla biz buna bakıyoruz. İstanbul aksayan, yapılamayan ve ihtiyacı olan  projelerinin hepsini hesaplayıp nasıl 2024'e İstanbul'u taşıyacağız İstanbul gelecek tasarımını nasıl kurağız? buna kendimizi odaklıyoruz.

Acemi defineci dedektör her öttüğünde altın zanneder. Ben Karadenizliyim memleketin kazılmadık yeri kalmadı. Bizim acemi defineci gibi yanlış ve enkaz derdimiz yok. Bizim şöyle bir derdimiz var; İstanbul'un doğrusu nedir bunu üretmek, bunu bulmak, bunu geliştirmek ve geleceğin tasarımıyla İstanbul'u geleceğe taşımak.

YORUMLAR 84
  • Osmanlı Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yinemi gündemde bu lüzumsuz yunan çocuğu denen zat. Yazık bunla geçen zamana aklı başında olan bu zatı ciddiye almaz.
    Cevapla
  • TONTON 12 2 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti min en büyük hatası ibb seçim öncesi yaptığı bütün projeleri vatandaş a TV kanalları üzerinden gösterecekti ve anlatacaktı ve damgası vuracak tı reklam yapmadı hiç Adam musluk takıyor 3 gün reklam yapıyor yani işte böyle
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    O balon zaten patlak onların trollerinin yaptığı gerçeği ters yüz etmek sen hangi üstünsen yalanla tam ters algı yapmak örnek haliç’i kim temizledi Özal ve Erdoğan bunlar nasıl algı yapıyor görüyorsunuz iett sinden iskisine pkk lı doldurdu sonra itfaiyeye şeffaf işçi alımı algısı bu zamana kadar niye böyle almadın en fazla ağacı sen dikersin yeşil düşmanı yapar seni icraat yapmak mert kişinin algı yapmakta bınlar gibilerin
    Cevapla
  • Muhaberat 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Ankara Antalya Adana vb. diğer birkaç ilde ki 2019 seçim sonuçlarını bazıları AKPARTİ VE MHP aleyhine yenilgi olarak göstermek istediler ancak meşhur bir söz vardır "GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP" diye işte şu an bu söz tastamam cereyan ediyor birilerinin tüm güçleriyle yani hdp-chp-ip-sp-dp vb. partilerle yaptıkları ittifak, oy hırsızlığı, dalavere, basın-sanatçı eliyle parlatma, yalan, boş vaatlerle işbirliği yapmalarına rağmen İstanbul Ankara Antalyada çok az bir farkla kazandılar şimdi ne oldu bu ZİLLET İTTİFAKININ yalancı hırsız işbilmez dolandırıcı oldukları anlaşıldı yani BİR ŞERDEN BİR HAYIR vuku buldu bunu en yakın seçimlerde herkes görecek İNŞAALLAH!!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi özelliklerinizi ne kadar açık ve net ifade ediyorsun.
    Cevapla
  • Operasyon şike 2 yıl önce Şikayet Et
    Müsilajlari ekleme tunç soyer e mansur a gönderin heykel yapsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...