Sinovac aşıları randevuya tekrar açıldı

"Sinovac aşıları ne zaman gelecek?", "Sinovac randevusu neden yok?" gibi sorular cevap buldu. Bugün gelen son dakika bilgisine göre; MHRS yada e-Nabız sistemi üzerinden Sinovac aşıları için yeniden randevu verilmeye başlandı.

GİRİŞ 16.06.2021 15:55 GÜNCELLEME 20.06.2021 09:09
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Son Dakika: "Sinovac aşıları ne zaman gelecek?", "Sinovac aşı randevusu açıldı mı?", "Sinovac aşı randevusu neden alamıyorum?", "Sinovac randevusu neden yok?" soruları son günlerde gündemden düşmüyordu.

Aşı stoku olmadığı için verilemeyen randevular ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

SINOVAC AŞILARI RANDEVUYA AÇILDI

Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama çalışmaları hız kazanırken, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sistemi üzerinden Sinovac aşıları için yeniden randevu verilmeye başlandı.

SINOVAC AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız sistemi üzerinden "Covid-19 aşı durumunu sorgula" sekmesi altından bunu kolaylıkla öğrenebilir ya da aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023'e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumlarını öğrenebilirler. Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem e-Nabız'dan hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor. Eğer vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu; e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız'da hem de vatandaşların cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

AŞILAMADA YENİ UYGULAMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesabından aşılamaya ilişkin açıklama yaptı.

Koca, "BUGÜN RANDEVU İSTESEM AŞIM NE ZAMAN YAPILIR? “Gün içinde randevu, gün içinde aşı” uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" paylaşımında bulundu.

BİR ÜLKE DAHA SINOVAC'I "GEÇERLİ AŞI" LİSTESİNE ALDI

Avusturya hükümeti, ülkeye girişlerde geçerli kabul edilen aşılar listesine Çin aşısı Sinovac'ı da dahil etti.

Bakan Koca, sağlık ordusunun neferlerinden Sabire Elen'in Twitter'dan yaptığı açıklamayı alıntılayarak, "Bu kız bugün 224 kişiye aşı yaptı." Aşı ekibinden bir arkadaşımız dün böyle bir tweet atmış. Ardından, şu duygusunu paylaşmış: "Son günlerde o kadar çok aşı yaptım ki, dışarı çıkınca herkesin yüzü tanıdık geliyor." Aşı yapan ellerinize sağlık. Bu fedakârlıklar unutulmayacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 83
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! SSK,lılardan Bıçak parası dahil Dünyanın parası isteniyordu çok insan Ameliyat Parasızlığından öldü ama bugün Göz dahil Erdoğan sayesinde Ameliyatlara 5 kuruş para ödenmiyor!.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Dertli Ülkücü ve Hoca sahte Niçkli Chp,liler .. Sağlıkdaki Gerçekleri Örtbas edemezsiniz! ...Boş Boş konuşup Nankörlük yapmayın?.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki herşey dört dörtlük değil, ama bugünlere varmak bile çok büyük bir adımdır. Eski tükenmiş batmış iflas etmiş bir Türkiye'den, kısa zamanda bu günlere yükselmek kesinlikle kolay olmamıştır. Halen her alanda Türkiye'ye köstek olmaya çalışan hem içeride, hem dışarıda düşman eksik değil. Dolayısıyla, eğer reis olmasa Türkiye'yi eski günlerine postalamak, halen düşmanların en büyük isteği.
    Cevapla
  • Dertli ülkücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma C.turk 2018de ıstanbul Mehmet aktif ersoy kalp hastanesine gittim işsiz olduğum için GSS kapsamına alındım muayene olmak için Barkod almak için hasta kayıt kabule gittim bana GSS borcun var muayene ücreti ödemelisin dedi vezneye gittim 55tl ücret ödedim muayene sırasında doktor iki test istedi tekrar hasta kayıt kabule gittim bana borcunuz var ödeme yapmalısınız dedi kan tahlili ve efor testi için vezneye tam 180tl ödedim Veznedeki görevli kadın Suriyeliler ücretsiz tedavi olurken senden niye bukadar ücret istiyorlar dedi bu arada O donem tam 2500 gün ssk primi odemem vardı yaklaşık 600tl GSS prim ödedim 2ay GSS ücreti ödeyemediğim için tüm tedavi ücretlerini ödedim hastaneye
    Cevapla
  • Hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence yanılıyorsun. Örneğin Ankara Tıp İbni Sina Hastanesinde ve Hacettepe Ünv ve diğer hastanelerde bıçak parası alanen alınıyor. Eşimin beyin ameliyatı için İbni Sina Hastanesinde 15bin tl nakit verdim. Kamu çalışanı olduğum halde. İnanmayan gitsin denesin
    Cevapla
  • selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    16 sene önce kardeşim beyin kanaması geçirdi. doktor 3 gün içinde ameliyat olmazsa ölür dedi. bıçak parası 3.500.000 TL istendi. borç harç ödedik. kardeşimin ameliyatını yaptılar. parayı ödemediği için başka hastaneye postalanan yada taburcu edilenleri gördüm. . yıl 2001 babam cuma akşam beyin kanamasından hastaneye yürüyerek gitti. hafta sonu müdahale edilmedi. pzt anestezi yoğun bakıma alındı. 15 gün sonra vefat etti. otopsi raporunu bile alamadım. eşim 1994'de doğum yaptı. iki torba ilaç aldırdılar. gece bir tane ağrı kesici veren olmamış. o zaman nefret bile edemiyorduk. dua edin beğenmiyorsanız özele gitme şansınız var SONUÇ GENÇLER 2002 ÖNCESİNİ BİLMİYORLAR.
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseye tekrardan o günleri yaşatmasın. Eğer RTE olmasaydı, bugünleri göremezdik. Ama insanoğlunun çoğu bugün zenginlik içinde yüzerken, o yaşadığı kötü günleri çok çabuk unutup, Türkiye düşmanlarına destek çıkanlar var. Bunları görmekte insana çok acı veriyor.
    Cevapla
  • 8006060909 2 yıl önce Şikayet Et
    Nankörlük parayla değil ya gözünüze dizinize dursun bugünkü devlet hastanelerindeki hizmet yurt dışında yok .Devlet hastanelerindeki hizmeti beğenmeyenlere lanet olsun NAN KÖR LER.
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Plandemi uygulamalari devam ediyor,evet evet en basindan bu yana dünyada yapilan ve yapilmak istenilen tüm planlanlananlar üst akil kurullari tarafindan diretilerek devletlere vatandasina uygulatiliyor Dünyada demokrasi rafa kalkmisdir tüm gelismis ülkeler Polis jandarma ve güvenlik gücleri tarafindan yönetiliyor,bilincli ve planli bir virüs dalgasi ile dünya dizayn ediliyor,DSÖ DTÖ BM gibi örgütler isin merkezini olusturuyor,ne Maske korudu nede mesafe hepsi yalandi gerisi bahane,sonuc olarak isin aslini bilmemiz icin 15 aydir dünyadaki degisimi iyi izlemek gerek yoksa maske mesafe asi bunlar isin baska bir boyutu dedik ya yukaridaki iki ve üc harfli örgütlere bakin lütfen
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerden göğe kadar haklısın kardeş. Allah aşı müptelalarına akıl fikir versin
    Cevapla
  • hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    aşının içindede çip var demi tövbe tövbe yahu ne adamsınız bu küreselcileri gözünüzde amma büyüttünüz aşı karşıtlığı şu an onlara yarıyo
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    günde bin kişiye aşı yapacak sağlık personeli atama bekliyor.çok sisirmeyin bu saglikcilari.sonra hastanede yüzümüze bakmiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı