Anadolu Üniversitesinden yaz okulu açıklaması! 2021 AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak?

Anadolu Üniversitesi yaz okulu kayıt ve sınav tarihleri belli oldu. Açıköğretim Fakültesi mezun belgelerini e-devlet üzerinden erişime açtı. Mezun olmak isteyen öğrenciler AÖF tek ders sınav tarihlerini ve yaz okuluyla ilgili gelişmeleri merak ediyor. İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için yaz okulu kayıt takvimi belli oldu. Peki AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak? AÖF tek ders sınavına kimler katılabilir? İşte Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklama…

Anadolu Üniversitesinden yaz okulu açıklaması! 2021 AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak?
Anadolu Üniversitesinden yaz okulu açıklaması! 2021 AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 18.06.2021 17:01 GÜNCELLEME 18.06.2021 17:01

Bahar döneminin sona ermesiyle AÖF tek ders sınav tarihleri merak konusu oldu. Yapılan final sınavları neticesinde sorumlu oldukları veremeyen öğrenciler yaz okulu ve tek ders sınavlarında şanslarını deneyecek. Her yıl binlerce öğrenciye üniversite mezunu olma fırsatı sağlayan Açıköğretim Fakültesi yaz okulu ders ve sınav tarihlerini duyurdu. 5 Temmuz’da AÖF yaz okulu dersleri başlayacak. Derslerin sona ermesiyle sınavlara katılan öğrenciler aldıkları notlara göre bir üst yıla geçecek veya mezun olacak. Pandemi nedeniyle en çok merak edilen konulardan bir tanesi yaz okulu sınavlarının  nasıl yapılacağı oldu. . Bahar dönemi sınavları online olarak gerçekleştirilmişti. Peki AÖF yaz okulu sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? İşte AÖF’te yaşanan son gelişmeler…

AÖF Tek Ders Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan takvime göre yaz okulu sınavlarının bitmesiyle tek ders sınavları düzenlenecek. Tek ders sınavları 15 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacak. Henüz sınavların nasıl yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Koronavirüs önlemleri nedeniyle sınavların bahar ve güz döneminde olduğu gibi internet üzerinden çevrim içi düzenlenmesi bekleniyor. Yaz okulu açılmayan birimlerde tek ders sınavı başvurusu için son tarih 25 Haziran olarak belirlendi. Yaz Okulu Açılan Birimlerde Tek Ders Sınavı Başvuruları 13 Eylül’de yapılacak.

AÖF Tek Ders Sınavlarına Kimler Katılabilir?

Örgün programlarda devam koşulunu yerine getirdiği tek dersten FF ya da YZ harf notu alan ya da mezun olabilmek için alması gereken tüm derslerini tamamladığı halde GNO’su 2.00’ın altında kalan ve gireceği tek bir dersin sınavıyla GNO’sunu 2.00 ve üstüne çıkarabileceği ilgili birim yönetim kurulu kararıyla tespit edilen öğrenciye tek ders sınavı yapılır. Daha önce alınmayan dersin tek ders sınavına öğrenciler katılamaz. Tek ders sınavı başvurularıyla ilgili adaylar eğitim aldıkları fakülteden bilgi alabilirler.

AÖF Yaz Okulu İçin Öğrenciler Kayıt Yenileyecek!

AÖF yaz okulu sınavlarına katılabilmeleri için öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yapması gerekecek. AÖF kayıt yenileme işlemleri anadolu.edu.tr adresinden e-devlet veya öğrenci girişi yapılarak gerçekleştirilecek. Kayıt yenileme 1-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. AÖF yaz okulu dersleri 05 Temmuz’da başlayacak ve 20 Ağustos tarihinde sona erecek.

Yaz Okulu Sınavları Ne Zaman?

Eğitimlerin sona ermesinin ardından öğrenciler 23-27 Ağustos tarihleri arasında yaz okulu sınavlarına katılacak. Yaz okulu sınavlarına mazeretlerinden ötürü katılamayan adaylar için mazeret sınavları 06-08 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. 

Anadolu Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!