PKK'lı terörist çikolata ve kek ambalajlarına gizlediği patlayıcıyla yakalandı

Mardin'de polis, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren Suriyeli Ali İbrahim'i (30) yakaladı. Şüphelinin çantasında yapılan aramada bir kısmı çikolata ve kek ambalajları içinde 812 gram plastik patlayıcı ele geçirildi.

GİRİŞ 22.06.2021 09:27 GÜNCELLEME 22.06.2021 10:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Patlayıcıların metropollerde eylem amaçlı kullanılacağını söyleyen ve terör örgütü PKK/ YPG üyesi olduğu belirlenen Ali İbrahim'in ifadesinin ardından 6 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. 

​Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan Suriye uyruklu kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede şüphelinin terör örgütü PKK/ YPG üyesi Ali İbrahim olduğu belirlendi. Terörist gözaltına alınırken, şüphelinin çantasında da arama yapıldı. Aramada çantadaki çikolata ve kek ambalajlarına yerleştirilmiş 762 gram plastik patlayıcı ele geçirildi. 

Ayrıca, tıraş makinesine yerleştirilmiş 9 Watt pil ve anahtar, şarj aletine saklanmış 2 elektrikli kapsül ve 50 gram plastik patlayıcı olmak üzere toplam 812 gram plastik patlayıcı ele geçirildi.

Şüphelinin emniyette yapılan sorgusunda verdiği ifadesinde, patlayıcıları metropollerde yapacakları eylem nedeniyle getirdiğini söylediği öğrenildi. Teröristin ifadesi doğrultusunda 6 Türk de gözaltına alındı.
 

YORUMLAR 5
  • Bektaş Günay 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimbilir.... yakalanmasaydı kaç masum insanı patlatacaktı. İfadesini alıp bilgileri öğrendikten sonra, yanında getirdiği bomba ile patlatın gitsin, cehennemin dibine
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber değeri yok. Sıkın kafasına atın leşini bi kayadan aşağı
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    yasatmayin.
    Cevapla
  • Acaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari haberyapmaya değmez sıkın kafasina hergunbunlari haberyapip gundemde kalmalarinin bir mantiğiyok biz askerimize polisimize sonuna kadar guveniyoruz sorun bunlari haberleştirip gundemde kalmalarinin onune geçmek
    Cevapla
  • hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    kesin kafasini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?