Mehmetçik'ten büyük kahramanlık: Drone ile atılan bombayı fark edince bunu yaptı

Drone ile havadan atılan bombayı fark eden kahraman uzman çavuş, yere düşen bombayı iki ayağının arasında sıkıştırıp patlatarak diğer arkadaşları zarar görmesin diye sağ bacağını feda etti.

Mehmetçik'ten büyük kahramanlık: Drone ile atılan bombayı fark edince bunu yaptı
Mehmetçik'ten büyük kahramanlık: Drone ile atılan bombayı fark edince bunu yaptı
GİRİŞ 22.06.2021 23:37 GÜNCELLEME 22.06.2021 23:37
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe Yıldırım Harekâtı’nda kapsamında 10. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla drone ile yapılan bombalı saldırı sonrası gazi oldu. Kuzey Irak’ın Hakuk bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ile dün sıcak meydana gelen Mehmetçiğe hainler bombalı drone ile saldırdı.

Birlikte görevli Afyonkarahisar Uzman Çavuş Yusuf Yayla çatışma esnasında drone ile havadan atılan bombayı fark ederek diğer silah arkadaşları zarar görmesin diye büyük bir kahramanlık örneği gösterip patlayıcıyı iki bacağının arasında sıkıştırdı. Patlayan bomba Yayla’nın bacağından yaralanmasına neden olurken diğer silah arkadaşları ise Yayla sayesinde zarar görmedi.

KAHRAMAN UZMAN ÇAVUŞUN SAĞ BACAĞI DİZ ALTINDAN KOPTU

Olayın ardından helikopter ile bölgeden alınan kahraman uzman çavuş ardından Fatihler Kışlası’na tahliye edildi, sonrasında ise Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisine başlanan Yayla’nın sağ bacağının diz altından koptuğu öğrenilirken, yaptığı kahramanlık ile de bir çok silah arkadaşının yaralanmasını önlediği öğrenildi.

“GAZİMİZİ ZİYARET EDECEĞİZ”

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise olayı duyar duymaz hemen harekete geçtiklerini ve Yayla’nın ailesi ile görüştüklerini ifade etti. Yayla’nın babasının da emekli uzman çavuş olduğunu kaydeden Başkan Kumartaşlı, Yayla’nın hafta içi Ankara GATA’ya sevk edildiğinde kendisini ziyaret edeceklerini belirtti.

ALİNUR AKTAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kahraman askere geçmiş olsun dileklerini iletti. Aktaş mesajında, "Kuzey Irak bölgesinde hain terör örgütünün drone ile gönderdiği bombayı farkedip silah arkadaşları zarar görmesin diye ayakları arasına sıkıştırıp patlatan kahraman askerimiz Uzm. Çvş. Yusuf Yayla’ya acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 98
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Osmanlı torunlarına.
    Cevapla
  • Sami Aslanhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şifalar versin. Ailesine sabır versin. Sizlerin emeğini ödeyemeyiz.
    Cevapla
  • AdnanTuran 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bizde adammiyiz , ne koca yürekleri insanlar var
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım nasıl bir şanlı ordu bu
    Cevapla
  • Servet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke sen ve senin gibilere minnettar büyük geçmiş olsun senden ricam bize hakkını helal et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı