İlk kez bir AB ülkesi kabul etti: Çin aşısı Sinovac ile Avrupa ülkesine girdi!

Avrupa Birliği üyesi ülkeler Sinovac aşısını yaptırmış olanlara da uyguladığı seyahat yasağını Avrupa ülkesi İspanya tanımadı. Sinovac aşısının iki dozunu yaptırıp İspanya'ya giden bir Türk vatandaşı ülkeye giriş yaptı.

GİRİŞ 23.06.2021 08:48 GÜNCELLEME 23.06.2021 09:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Cebeci, Türkiye'de yaptırdığı Sinovac aşısı sonrası İspaya'ya gittiğini ve Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) kararı olmamasına rağmen ülkeye kabul edildiğini yazdı.

Cebeci köşesinde şunları yazdı:

Bütün kuralları yerine getirdim. Ama yine de bir Avrupa ülkesi İspanya’nın Çin aşısını kabullendiğini kabul etmekte zorlandım. Bana göre en cesur ülke İspanya idi. Dünya Sağlık Örgütü’nün onay vermesi ile Sinovac aşısını kabullenmişti. Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) kararını beklememişti. Açılan kapıdan girdim. Pasaport kontrolünde ne kadar kalacağımı sordular. ‘İki gün’ deyince ‘daha fazla kalsaydınız’ diyen pasaport polisi ile gülüştük. Sanırım turizm anlayışı böyle bir şeydi.

Hiç beklemiyordum. Avrupa’da hiçbir ülkenin EMA diye adlanan İlaç Ajansı’nın onayı olmadan Çin Aşısı ile Avrupa’nın bir ülkesinin kapılarını açacağını tahmin bile etmiyordum. Gördüğümde gözlerime inanamadım. İspanya’nın yayınladığı seyahat NOTAM’ında Çin aşısı Sinovac’ın iki dozunu yaptırmış ve üzerinden 14 gün geçmiş kişilerin geçerli vize ile İspanya’ya gelebileceği yazıyordu.
İnanamadım. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ü aradım ve şirketten de kontrol edilmesini rica ettim. Evet doğruydu. Bana göre Avrupa’nın en kral ülkesi İspanyaydı. Zaten hep İspanyolları çok severdim.

Koronavirüs aşısı

SİNOVAC AŞISI AB'DE GEÇERLİ Mİ?

Çin şirketi Sinovac tarafından üretilen CoronaVac aşısı son olarak DSÖ tarafından onaylandı fakat  Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) henüz bu aşıya onay vermiş değil. EMA aşının onay süreci için hızlandırılmış inceleme süreci başlatıldığını duyurdu. EMA'nın aşıyı onaylaması durumunda Türk vatandaşları seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Mücahid 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulkeler yavaşta olsa egemenliklerine geri dönüyorlar, birilerinin diktesini kabullenmiyorlar, doğrusuda bu.
    Cevapla
  • Acaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin aşısını kabul etmiyorlar kendi aşıları daha çok satılsın diye mi
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinovac Aşısı Biontech,den daha etkili Güvenli...Çin Virüs görülen Vuhan dahil 5 Şehrinde 220 Milyon insana Uyguladığı Sinovac Aşısından ve Virüsden bir tane bile Ölü yok!.
    Cevapla
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    vay canına nasıl girmiş ispanya'ya hayret ettim :)
    Cevapla
  • hlimanıçalışanı 2 yıl önce Şikayet Et
    beleş uçucu uçaklara içkisini bile özel yükleten bi adam havacılıkla en ufak bi alakası yok yalandan geziyor kaale almam bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır