Bilim sevdalısı çocukların ikinci adresi

Çocuklara bilimi sevdirmek ve bilim insanı olmaya yönlendirmek amacıyla Bağcılar Belediyesi tarafından açılan Fuat Sezgin Bilim Merkezi’ni iki yıl içinde 13 bin 465 kişi ziyaret etti.

Bilim sevdalısı çocukların ikinci adresi
Bilim sevdalısı çocukların ikinci adresi
GİRİŞ 24.06.2021 12:32 GÜNCELLEME 24.06.2021 12:32

Bağcılar Belediyesi’nin geleceğin bilim insanı olmayı düşünen öğrencilere yönelik 2019 yılında hayata geçirdiği Fuat Sezgin Bilim Merkezi, ilçe sakinlerinden yoğun ilgi görüyor. Pandemi sürecindeki kısıtlamalar nedeniyle geçici süre kapanan bilim merkezi, normalleşmeye geçilmesiyle birlikte kapılarını yeninden misafirlerine açtı.

Bilim merkezine sahip 4. il Aksaray oldu!Bilim merkezine sahip 4. il Aksaray oldu!

HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENİYORLAR

8D Sinema ve Planetaryum binasının içinde yer alan bilim merkezi randevuyla gezilebiliyor. Okullar öğrenci grubu adına yetişkinler de bireysel olarak randevu alabiliyorlar. Ziyaretler maske ve mesafeye uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Bilim sevdalısı çocukların ikinci adresi haline gelen bu eğitim yuvasına bugüne kadar 13 bin 465 öğrenci konuk oldu. Öğrenciler, girdap tünelinden jiroskopa, Arşimet deney istasyonundan fısıltı çanaklarına kadar çok sayıda bölüm bulunan bilim merkezinde hem eğleniyor hem öğreniyor.

Türkiye'nin en kapsamlı bilim merkezi: Bilim ÜsküdarTürkiye'nin en kapsamlı bilim merkezi: Bilim Üsküdar

“İLGİDEN MEMNUNUZ”

Çocuklar okullarda teoriğini gördüğü dersleri bu deney istasyonlarında uygulamasını yaparken günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme ve düşünce becerilerini geliştirebilme özelliklerini de kazanıyor. Bilime olan ilgiden memnun kaldıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bütün öğrencileri bilim merkezini ziyarete davet etti. Hafta içi gençlere açık olan bilim merkezi, hafta sonu yetişkinlere hizmet veriyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!