Erdoğan'ın milletvekilleriyle toplantısında bir ilk yaşandı! Selvi: Liderlik bu işte...

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "AK Parti fabrika ayarlarına mı dönüyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Selvi yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıya ilşkin çarpıcı detayları aktardı.

Erdoğan'ın milletvekilleriyle toplantısında bir ilk yaşandı! Selvi: Liderlik bu işte...
Erdoğan'ın milletvekilleriyle toplantısında bir ilk yaşandı! Selvi: Liderlik bu işte...
GİRİŞ 25.06.2021 17:06 GÜNCELLEME 25.06.2021 17:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezinde milletvekilleri ile bir araya geldi.

Toplantıya, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Sekreter Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı'nın yanı sıra Ankara, Çankırı, İstanbul, Kırıkkale, Kırklareli, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Şanlıurfa, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak milletvekilleri katılmıştı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, toplantının detaylarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

'ERDOĞAN'IN LİDERLİK SIRRI BURADA YATIYOR'

Selvi toplantıyla ilgili lk kez bir uygulama yapılmış. Konuşmalar video ile kaydedilmiş. Cumhurbaşkanı, 'Atladığımız bir şey olursa yardımcılarım kontrol eder' demiş. Liderlik bu işte. Erdoğan’ın liderlik sırrı burada yatıyor. Erdoğan’ın 19 yılda girdiği her seçimi kazanmasının altında yatan en önemli nedenlerden biri burada yatıyor. Tabanın sesine kulak veriyor." ifadelerini kullandı.

Yazısında "Son dönemlerde yapılan toplantılara ilişkin olarak, 'İlk dönemlerdeki samimi havayı hissediyoruz' tespitini aktarmıştım" diyen Selvi "Kimilerinin bunu fabrika ayarlarına dönüş olarak değerlendirdiğini ifade etmiştim. Dünkü toplantıya katılan milletvekilleri de benzer tespitlerde bulundular." açıklamasında bulundu.

İite Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki o ilgili kısım: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bir grup milletvekili ile bir araya geldi.

Haftaya da ayrı bir grup milletvekili ile görüşecek. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, bunu bir istişare serisi olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının başında kısa bir konuşma yapmış. Pandemi nedeniyle ara verdikleri istişare sürecinin tekrar başladığını ifade etmiş. Belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini, önümüzdeki hafta yeni bir grup milletvekili ile toplantı yapacaklarını belirtmiş. Erdoğan yeni grupla 1 Temmuz’da bir araya gelecek. Erdoğan, “Ekim ayından itibaren istişare toplantılarına devam edeceğiz” demiş. 57 milletvekilinin katıldığı toplantıda 17-18 milletvekili konuşmuş.

ERDOĞAN NOT ALMIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasını kısa tuttuğunu ifade etmiştim. Daha çok milletvekillerinin sorularına yanıt vermiş. Erdoğan, konuşulanları tek tek not almış.

VİDEO İLE KAYDEDİLMİŞ

Ama ilk kez bir uygulama yapılmış. Konuşmalar video ile kaydedilmiş. Cumhurbaşkanı, “Atladığımız bir şey olursa yardımcılarım kontrol eder” demiş. Liderlik bu işte. Erdoğan’ın liderlik sırrı burada yatıyor. Erdoğan’ın 19 yılda girdiği her seçimi kazanmasının altında yatan en önemli nedenlerden biri burada yatıyor. Tabanın sesine kulak veriyor.

FABRİKA AYARLARINA DÖNÜŞ

Son dönemlerde yapılan toplantılara ilişkin olarak, “İlk dönemlerdeki samimi havayı hissediyoruz” tespitini aktarmıştım. Kimilerinin bunu fabrika ayarlarına dönüş olarak değerlendirdiğini ifade etmiştim. Dünkü toplantıya katılan milletvekilleri de benzer tespitlerde bulundular. Erdoğan toplantının başında, “Arkadaşlar sizden rahat bir şekilde görüşlerinizi açıklamanızı bekliyorum” demiş.

YEREL DEĞİL GENEL SORUNLAR

Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları toplantılarda genellikle bölgelerinin sorunlarını aktarmayı tercih ederlerdi. Bu kez ağırlıklı olarak genel politikalar üzerinde değerlendirmeler yapmışlar. Yapılan hizmetlerin iyi anlatılması gerektiğinin altı çizilmiş. Ama aksayan yönlere de dikkati çekmişler.

SAHADA OLUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekillerine “Sahada olun. Kılcal damarlara ulaşacak kadar vatandaşın ayağına gidin” dediği ifade ediliyor. Erdoğan, AK Parti kongresinden sonra da “Masada değil sahada olacaksınız” demişti.

YENİ ANAYASAYA GÜÇLÜ DESTEK

Toplantıda yeni anayasa konusu milletvekilleri tarafından gündeme getirilmiş. Yeni anayasanın sadece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açısından değil, Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğu belirtilmiş.

Milletvekilleri yeni anayasanın her zeminde anlatılması gerektiğinin üzerinde durmuşlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yaklaşımı memnuniyetle karşılamış. Milletvekillerinden yeni anayasaya güçlü bir şekilde destek vermelerini istemiş. Bu arada yeni anayasa çalışmasının büyük ölçüde tamamlandığını, sadece son rötuşların yapıldığını paylaşmak isterim.

NATO ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi ve ABD Başkanı Biden’la yaptığı görüşmeye ilişkin olarak milletvekillerini bilgilendirmiş. Hatta bayağı özel bilgiler paylaşmış. “NATO Zirvesi Türkiye açısından çok olumlu ve başarılı geçti” demiş.

BABACAN VE DAVUTOĞLU MOTİVASYONU

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılarak yeni partiler kurmaları AK Parti’de rahatsızlığa yol açmıştı. İlk başlarda kısmi bir moral bozukluğu yaşanmıştı. Bu rüzgâr şimdi tersine döndü. AK Parti’nin tecrübeli isimlerinden biri, "Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandıkları dil, partide daha çok kenetlenmeye yol açıyor. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlık yapmış Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partimize yönelik haksız suçlamaları tam tersine motivasyon kaynağı olmaya başladı" dedi.

YORUMLAR 12
  • Isim 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet ve muhalefetciler gördükce kuduruyor
    Cevapla
  • Ruhi 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbime böyle müslüman güçlü bir lideri ülkemize nasip ettigi icin ve bizede bu lideri görmeyi nasip ettigi icin şükrediyorum Allah ömrünü uzun eylesin amiiiin
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    En köşede ,dağda bayırda kalmış kimi kimsesi olmayan sessiz halkın fakirin fıkaranın sesi işçinin memurun,çiftçinin,esnafın, emeklinin sahibi babası, ordunun başkomutanı,halkın sevilen c.başkanı sana selam olsun.Rabbim sana güç kuvvet /sağlık sıhhat versin.Seni başımızdan eksik etmesin.Amin
    Cevapla
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan varken bu ülke kurtuldu kurtuldu.Yoksa 1000 yıl kendimize gelemeyiz muhalefet başa geçerse.Sözde özgürlük ve demokrasi sözlerine mecbur kalırız.Ülkeyide yerinde bulabilirsek.iSLAM Ülkelerinin kurtuluşu Erdoğandır.Değerini bilelim.Böyle bir lider bir daha gelirmi zor.
    Cevapla
  • Firdes 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Ayse 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah inşallah
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim munafıkların ömrünü alsın sana versin büyük Lider, seni ve ekibini muzaffer eylesin... Rabbim ize şükürler olsun bize senin gibi bir lider verdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…