Muğla'da yangın: Evler boşaltılıyor, karayolu kapatıldı

Son dakika haberi: Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Çıtlık bölgesinde orman yangını çıktı. Yangına yakın bölgedeki evler tahliye edildi. İtfaiyenin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışması devam ediyor.

GİRİŞ 28.06.2021 15:22 GÜNCELLEME 28.06.2021 16:56
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

MUĞLA'nın Ula ilçesinde, yol kenarında başlayan yangın, orman ve makilik alana da sıçradı. Alevlerin tehdit ettiği 2 ev tahliye edildi. Yangın havadan ve karadan müdahale ile kısa sürede söndürüldü.

Muğla- Fethiye kara yolu Ula'nın kırsal Esentepe Mahallesi'nden geçen bölümünde saat 15.30 sıralarında  yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler kısa sürede yakındaki makilik ve ormanlık alana da sıçradı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri Muğla-Fethiye kara yolunu tek yönlü ulaşıma kapattı. Jandarmalar ise yakındaki 2 evi tahliye etti, dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Mahalle halkı bahçe hortumlarıyla su sıkarak alevlerin evlerine ulaşmasını engellemeye çalıştı.

CENAZEDEN DÖNEN ORMANCILAR İLK MÜDAHALEYİ YAPTI

Bu sırada dün Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi'ndeki orman yangınında yaşamını yitiren geçici orman işçisi Görkem Hasdemir'in cenazesinden dönen orman ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı. Alevlere 2 helikopter ile havadan, 6 arazöz ile de karadan müdahalede bulunuldu. 2 dönümlük alanda etkili olan yangında alevler yarım saatte söndürülürken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, CNN Türk canlı yayınında yangınla ilgili açıklama yaptı. Türkler, yangının bin 500 kişinin yaşadığı bir bölgede çıktığını belirterek, "Şu an için bir can kaybımız veya yaralı yok. Tahliye yapılması düşünüldü, çok yakındı yerleşim alanına yangın. Tahliye yapmadan kurtardık. 2 evin yakınındaydı, onları misafir ettik. Yangının mangaldan çıkmış olabileceği düşünülüyor. Şu anda 2 dönümün üzerinde alan kül olmuş durumda, toplamda 4 bin metrekarelik alan zarar gördü. Yangın kontrol altına alınmış durumda. Vatandaşlara yol kenarına yanıcı madde atılmaması konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Meteoroloji uyarmıştı. Hava sıcaklığı da artışa geçmiş durumda. Her an bir facia ile karşı karşıya gelebilirdik. Vatandaşları dikkatli olmaları yönünde, mangal yakmamaları konusunda uyarıyoruz. Rüzgar var, yangını körükledi" diye konuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 71
  • Trakyali 2 yıl önce Şikayet Et
    chpkk lilara dikkat edin, ip cilere de dikkat bu yangin işi cok şupheli zira algi yapmak ucin cikariliyor olabilir.
    Cevapla
  • aha 2 yıl önce Şikayet Et
    ateşin üstüne değil önüne su sıkın.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Vebali Bay Kemalin inlerde yaşayan dostlarında. İspat edemem ama güneş kadar ortada. Muğlalılarda biraz kendine gelsin beyin yıkama seanslarından çıksınlarda chp den kurtulsunlar gari. Nerede ülke millet düşmanı varsa chp hep bunlardan yana laflar sarf ediyor. lgbtler, fetöcülere alkışlar, halk tv de dhkp c marşları, belediye kaynaklarını putlara konsere alkole ayırmalar, uyuşturucudan vergi almayacağız gibi dangalakça sözler. daha neler neler Neredesin Polat, Memati, Seyfi dayı, Aslan bey çok özledik sizleri
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ya orman yangınlarına çok hızlı müdahale edilmesi lazım iha lar ile havadan hemen tespit edilip müdahale edilmesi çok önemli
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bu orman yangınları ile ilgili yasa ve yönetmelikte önemli bir adım atmalıdır. millet diyor ki orman yangını, arazi açmak için, villa yapmak için, terör olaylar için, sorumsuz kişilerin çıkardığı için, Devletimizden iyi bir açıklama yapılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!