LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2021 MEB sonuçlar için takvimi duyurdu!

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Haziran tarihinde düzenlenen LGS sınavı sonuçları için gözler yapılacak açıklamaya kilitlenmiş durumda. İyi bir lise eğitimi almak için emek veren öğrenciler LGS sınav sonuç tarihini merak ediyor. MEB sınav sonuçları için 30 Haziran'ı işaret etmişti. Peki LGS sonuçları erken mi açıklanacak? İşte 2021 LGS sonuç sorgulama ekranı...

LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2021 MEB sonuçlar için takvimi duyurdu!
LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2021 MEB sonuçlar için takvimi duyurdu!
GİRİŞ 29.06.2021 17:39 GÜNCELLEME 29.06.2021 17:39

Hayallerindeki lise eğitimini almak isteyen yüzbinlerce öğrenci 6 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş sınavında ter döktü. Sınavla öğrenci kabul eden nitelikli okullara yerleşmek isteyen adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. MEB tarafından okulların kontenjanları duyuruldu. Anadolu liseleri bu yıl 56 bin, Fen liseleri 36 bin, Sosyal bilimler liseleri için 10 bin ve Anadolu İmam Hatip liseleri için 36 bin kontenjan ayrıldı. Öğrenciler ayrıca sınav sonuçlarına göre ikamet ettikleri bölgelerde bulunan liseleri sınavsız tercih edebilecek. Pandemi nedeniyle MEB bu yıl sınav takviminde değişiklikler yaptı. Bursluluk sınavı ertelendi. Öğrenciler takvimde yaşanan sarkma sonrası LGS sonuçları ne zaman, erken mi açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan tarihleri...

2021 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi 30 Haziran olarak duyurdu. Sınav sonuçlarının erken açıklanması durumu şu an için söz konusu değil. 30 Haziran yani yarın sınav sonuçlarının saat 11.00 itibariyle açıklanması bekleniyor.

Merkezi sınava katılan öğrenciler meb.gov.tr adresine giriş yaparak T.C kimlik numarası ve doğum tarihleriyle sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Öğrencilerin evlerine veya e-posta adreslerine sonuçlar gönderilmeyecek.

LGS Tercihleri Sınav Sonuçlarının Ardından Başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz takvim açıklaması yapılmadı Ancak geride bıraktığımız LGS tercih maratonu dikkate alınırsa sonuçların duyurulmasının ardından 4 gün içerisinde tercihler alınmaya başlanmıştı. Bu yıl sonuçlar 30 Haziran tarihinde açıklanacak. Temmuz ayının ilk haftası yani önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren tercihlerin başlaması ön görülüyor.

Öğrenciler tercih sürecinde ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden liseleri tercih edebilecek. Yerel yerleştirme tercihlerinde  ilk üç okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihi yapabilir.

Tercihlerde Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi aynı okul türünden en fazla 3'ü seçilebilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

Öğrenciler Sınav Sonuçlarına ve Sorulara İtiraz Edebilecek!

Liselere Geçiş sınavı sonuçlarının açıklanması ile itiraz başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınacak. Sınav soruları, cevap anahtarı ve sorulara yapılacak itirazlar beş (5) iş günü içerisinde ÖDSGM internet sayfası üzerinden alınacak. Elektronik olarak yapılacak itirazlar e-itiraz bölümünden gerçekleştirilecek.

Sınavda Sorulan Derslerin Ağırlık Katsayıları Belli Belli Oldu!

Öğrencilerin standart puan hesaplaması yapılırken ağırlık katsayıları dikkate alınacak. Puan hesaplama işlemi sayısal ve sözel bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her öğrencinin ham puanı ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkartılarak bulunacak. İşte Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Yabancı Dil derslerinin kat sayıları;

ALT TESTLER AĞIRLIK KATSAYILARI
Türkçe 4
Matematik 4
Fen Bilimleri 4
İnkılap Tarihi 1
Din Kültürü 1
Yabancı Dil 1

 

Sınav Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav kurallarının ihlal edilmesi, başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması, başkasının yerine sınava katılma gibi durumlarda sınavları geçersiz sayıyor. İşte kılavuzda açıklanan sınavın geçersiz sayılacağı durumlar;

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi