2021 LGS tercih robotu erişime açıldı mı? e-Okul VBS girişi: LGS tercihler ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin tercih süreçlerinde yardımcı olabilmeleri için LGS tercih robotunu adayların kullanımına açıyor. LGS tercih robotu ile öğrenciler yaşadıkları bölgeye göre il ve ilçelerde bulunan liselerin taban puanlarını, yüzdelik dilimlerini listeliyor. Öğrenciler tercih listesi oluştururken LGS tercih robotunu dikkate alıyor. Peki LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte e-Okul VBS öğrenci giriş ekranı...

2021 LGS tercih robotu erişime açıldı mı? e-Okul VBS girişi: LGS tercihler ne zaman başlayacak?
2021 LGS tercih robotu erişime açıldı mı? e-Okul VBS girişi: LGS tercihler ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 30.06.2021 10:38 GÜNCELLEME 30.06.2021 10:38

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen LGS sınav sonuçlarını duyurdu. Sınavdan aldıkları puanları öğrenen adaylar ve aileleri merkezi sınav puanı ile yerleşebilecekleri liseleri araştırmaya koyuldu.  Milli Eğitim Bakanlığı, tercih süreçlerinde adayların en sağlıklı bilgilere ulaşabilmesi için LGS tercih robotunu erişime açıyor. Adaylar hayalindeki lise eğitimi alabilmek için yerel yerleştirme, pansiyonlu okullar ve merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul eden liseleri tercih edecek. Geçtiğimiz yıl tercihler sonuçların duyurulmasının ardından başlamıştı. LGS tercih robotu ile öğrenciler şehirlere göre  yüzdelik dilimler, kontenjanlar ve lise taban puanlarını görüntüleyecek. Peki 2021 LGS tercih robotu açıldı mı? İşte LGS tercih sürecine ilişkin bilgiler...

2021 LGS Tercih Robotu Erişime Açıldı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, henüz LGS tercih robotunu adayların erişimine açmadı. Tercih sürecinin başlaması ve takvimin belli olmasıyla tercih robotu adaylara açılacak. Veliler ve öğrenciler tercih robotuna e-Okul VBS üzerinden giriş yapacak. Tercih robotu ile liselerin taban puanları, kontenjanları ve yüzdelik dilimleri listelenecek.

E-Okul Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul VBS ekranına giriş yapmak isteyenler buradan direkt olarak sayfaya yönlendirilir. Açılan ekranda " Veli Bilgilendirme Sistemi" seçeneğine tıklayan kullanıcılar VBS ekranına giriş yapar. Resimdeki rakamlar, öğrenci T.C. kimlik numarası, Öğrenci okul numarası bilgileri doldurarak ikinci aşamayı geride bırakır. Açılan VBS güvenlik kontrolü panelinde öğrenciye ait sorular doğru yanıtlanarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapılır.

2021 LGS Tercih Tarihleri Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tercih tarihlerini henüz duyurmadı. Ancak geçtiğimiz yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sınavının sonuçlarının duyurulmasının ardından 4 gün sonra tercihler başlamıştı. 2021 yılında tercihlerin 4 Temmuz tarihinde başlaması ön görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimi duyurması ile esas kontenjan tablosu, yerleştirme tercih tarihleri, yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanların ilanı, 1 Nakil tercih başvurusu tarihi, yerleşemeyen adaylar için 2 Nakil tercih başvuru tarihi, nakil sonuçları tarihleri tam olarak belli olacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için kalan boş kontenjanlara nakil komisyonlarınca yerleştirme yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!