2021 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? LGS tercih takvimi MEB tarafından açıklandı!

LGS tercih maratonunun başlayacağı tarihler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerle paylaşıldı. Tercih kılavuzunun yayınlanması ile ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi duyuruldu. Sınav puanıyla tercih yapacak öğrenciler ve aileler LGS tercihleri ne zaman başlayacak? sorusuna cevap arıyor. Tercihler neticesinde yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme işlemleri yapılacak. İşte MEB 2021 LGS tercih kılavuzu...

2021 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? LGS tercih takvimi MEB tarafından açıklandı!
2021 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? LGS tercih takvimi MEB tarafından açıklandı!
GİRİŞ 30.06.2021 17:43 GÜNCELLEME 30.06.2021 17:43

LGS tercihlerin başlayacağı tarih öğrencilerin gündeminde ilk sıraya yerleşti. LGS sonuçlarını bu sabah öğrenen adaylar yaşadıkları şehirlerdeki okulların puan durumlarını sorgularken bir yandan tercih takvimine göz atıyor. Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. LGS tercihleri önümüzdeki hafta alınmaya başlanacak. Öğrenciler kontenjanlar ve yüzdelik dilimler ve puanları dikkate alarak belirlenen tarihler arasında e-okul.meb.gov.tr adresinden tercihlerini yapacak. Peki 2021 LGS tercihleri ne zaman sona erecek? Sınava katılmayan öğrenciler merkezi sınavla öğrenci alan okulları tercih edemeyecek. İşte 2021 LGS tercih takvimi!

LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı kılavuzda göre yerleştirme işlemleri için tercihler 05-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerin tercih sonuçları 26 Temmuz tarihinde açıklanacak. Sonuçların duyurulması ile boş kalan kontenjanlar yine bu tarihte öğrenciler ile paylaşılacak.

LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Tercih işlemleri öğrenciler ve aileleri tarafından gerçekleştirebilecek. Bizzat başvuru yapmak isteyenler herhangi bir ortaokul/imam hatip okuluna başvuru yapabilirken dileyenler  e­okul.meb.gov.tr internet adresinden başvurusunu yapacak.

Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Kabul Eden Okullara Zorunlu Başvuru Yapılacak!

6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen sınava katılan ve merkezi sınav puanı hesaplanan öğrenciler dahil tüm adaylar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etmeyen adaylara Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. 

Öğrenciler En Fazla Kaç Okul Tercih Edebilecek?

Öğrenciler ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okulları tercihini yapacak. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 3 (üç) okul tercih edilebilir.  Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okular için açılacak Merkezi Sınavla Öğrenci Alan okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; pansiyonlu okullar tercih ekranında en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplam 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar