Bakan Kurum toplanan müsilaj miktarını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Marmara Denizi'mizdeki müsilaj temizleme seferberliğinin yirmi ikinci gününde hızla devam ettiğini ifade ederek, 8 bin 667 metre küp müsilajın bertaraf edildiğini açıkladı.

Bakan Kurum toplanan müsilaj miktarını açıkladı
Bakan Kurum toplanan müsilaj miktarını açıkladı
GİRİŞ 30.06.2021 17:22 GÜNCELLEME 30.06.2021 17:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar Marmara Denizi'nden toplam 8 bin 867 metreküp müsilajın (deniz salyası) temizlendiğini bildirdi.

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Marmara Denizi'ndeki müsilaj seferberliğine ilişkin şunları kaydetti:

"Marmara Denizimizdeki müsilaj temizleme seferberliğimizin 22'nci gününde çalıştığımız 523 bölgede 462 metreküp müsilajı temizledik. Toplam 8 bin 857 metreküp müsilajı bertaraf ettik. 29 Haziran itibarıyla İstanbul'da 4 bin 602 metreküp, Kocaeli'de 476 metreküp, Bursa'da 165 metreküp, Tekirdağ'da 154 metreküp, Balıkesir'de 776 metreküp, Çanakkale'de 854 metreküp, Yalova'da 1840 metreküp müsilajı toplayarak düzenli depolama alanlarına gönderdik. Marmara'mız dünden, geçen haftadan daha temiz."

Denetimlere ilişkin de bilgi veren Kurum, "7 bin 584 denetimi tamamladık, mevzuata aykırı davranan 35 işletmeye faaliyetten men cezası ve 15 milyon 530 bin lira idari para cezası uyguladık, 2 bin 51 atık su numunesi inceledik. Marmara Denizi'miz için 7/24 sahadayız." paylaşımında bulundu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Bahri 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu güruh sen ne yaparsan yap asla kabul etmezler.O beğenmedikleri Ekrem e ilk seçimde gözleri kapalı oy verirler.Örnek İZMİR .
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem topluyormuş gibi yapıyor. Adamın umurunda bile değil müsülaj felan. Tipin tekderdi 2023 te başkan adayı nasıl olurum.
    Cevapla
  • İSTANBUL...34 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB Yatsın Bakanlık çalışsın...Her şey çok kötü oluyor...imam bir daha seçim kazanamaz...
    Cevapla
  • uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu vazife ibb nin ancak bakanlık o yükü de sırtlamış görünüyor.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekremde diyorki ben temizledim bunlar bunu alışkanlık haline getirmiş
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimin Temizlediğini Müsilaj,dan Sinir küpü olan Tatilciler çok iyi biliyor!...Tatile gidip Ayağını bile Denize Sokamayanlar Ekrem İmamoğluna ne dualar okunuyor! :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor