Yalanları gün yüzüne çıkan İBB gemileri kaçırdı

Müsilaj sorunu konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalarına aralıksız devam ederken İBB'de ise 'Müsilaj temizliyoruz' yalanı ortaya çıktı.

Yalanları gün yüzüne çıkan İBB gemileri kaçırdı
Yalanları gün yüzüne çıkan İBB gemileri kaçırdı
GİRİŞ 01.07.2021 10:51 GÜNCELLEME 01.07.2021 10:55
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sözcüsü Murat Ongun'un İBB Dökü-1 ve İBB Dökü-2 gemilerinin müsilajla mücadelede destan yazdığını ısrarla söylemelerine karşın Marine Traffic verilerine göre gemilerin hiç çalışmadığını ortaya koymuştu. Algıyla seçmeni kandırmak amacıyla yapılan paylaşımlar çöktü.

GEMİLER YERİNDE YOK

İmamoğlu ve Ongun'un iddialarını gerçekler çürüttü. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandalın ardından İBB dün gemileri hareket ettirdi. Gemilere dün itibarıyla bulundukları yerde rastlanmadı.PANİKLE GEMİLERİ ÇEKTİLER

İki gemi saatler sonra İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (İSTAÇ) bağlı Eyüpsultan'daki İSTAÇ tesislerine çekilmiş halde görüldü.

Seyir süresince gemi takip uygulaması Marine Traffic'te her iki geminin güncel rotasına veya konumuna ulaşılamaması da sinyallerinin adeta korsanca bir faaliyetle kapatıldığı ihtimalini düşündürdü. İşte İBB'nin yalanları ve gerçekler:

İDDİA 1:
İBB Sözcüsü Murat Ongun, 12 Haziran'da, "Büyük kapasiteli İBB Dökü- 1 gemisi, İstanbul açıklarında müsilaj temizliği çalışmasına devam ediyor", 15 Haziran'da, "Müsilaj temizliği... İBB gemileri 7/24 çalışıyor", İBB ise, "Dökü-1 gemisi bugün de Kadıköy-Caddebostan'da müsilaj temizleme çalışmalarına devam etti" mesajlarını paylaştı.

GERÇEK 1:
İBB Dökü-1 gemisi, müsilaj temizlik çalışmalarına hiç katılmadı. Gemi takip sistemi Marine Traffic'te İBB Dökü-1'in 25 Mayıs-24 Haziran arasında hareketliliği gözükmüyor.

İDDİA 2:
"İBB Dökü-2 gemisi 7-24 çalışıyor."

GERÇEK 2:
Bu iddia da gerçeği yansıtmıyor. Gemi bir ayda sadece birkaç kez temizliğe katıldı.

İDDİA 3:
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran'da "Dökü gemilerimiz, 7/24 deniz yüzeyini temizliyor. Gemiler, müsilaj çalışmalarında önemli rol oynuyor" dedi.GERÇEK 3:
İBB, 29 Haziran'da "Temizleme özelliği olmayan Dökü gemileri geri plana alındı" açıklamasını yaparak İmamoğlu'nu yalanlamış oldu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 56
  • İbbnin şeysi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ibb nin şeysi bu kadar yalan dolan iftira alğı , milleti kandırıp durmadan sonra hâlâ insan içine nasıl çıkabiliyor. Bunun insan içine çıkamaması lâzım.
    Cevapla
  • Şevket 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin bittiğin gün doğru söylediğin gündür ekocuğum. Aman ha yalana devam .
    Cevapla
  • Maruf 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB bu gidişle keçileri de kaçıracak.
    Cevapla
  • Doğrular 2 yıl önce Şikayet Et
    Lanetli lğbt egitimini ibb de veren ekrem müdafa nın dürüstçe işini yapmasını beklemek biraz saflık olur. Bunların yalanlarını anında goğru ile yıkmak lazım. Tamam yalan çabuk yayılabilir lâkin doğru geldiğinde yalan kaçacak delik arar. Bu ibb nin şeysi müsilaj temizliyoruz diye milleti kandırmaya çalışması tam bir yüzkarası durum. Bunu yaptıktan sonra insan içine çıkamaması lazım.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna oy verenlere ne demeli? ''Nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz.''
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!