İBB'nin müsilaj yalanı havadan görüntülendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "müsilaj temizliyoruz" dediği gemilerin Haliç'te demirlediği ortaya çıktı. İskeleye bağlı müsilaj gemileri drone ile havadan görüntülendi.

İBB'nin müsilaj yalanı havadan görüntülendi!
İBB'nin müsilaj yalanı havadan görüntülendi!
GİRİŞ 30.06.2021 17:46 GÜNCELLEME 30.06.2021 18:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İBB'nin müsilaj çalışmalarına katıldığını açıkladığı İBB Dökü-1 ve İBB Dökü-2 isimli gemilerin Haliç'te demirlediğinin ortaya çıktı.

Kamuoyunda yükselen sesler ve gemilerle ilgili çıkan haberlerin ardından İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (İSTAÇ) bağlı İBB Dökü-1 ve İBB Dökü- 2 isimli gemiler bu kez de Eyüpsultan sahiline çekildi.

Eyüpsultan'da İSTAÇ tesislerine çekilen gemiler, drone ile havadan görüntülendi.

Sözkonusu gemilerin müsilaj temizliği gibi çalışmalara uygun olmadığını söyleyen Kaptan Umur Zamanoğlu, "Denizci arkadaşlarında yaptığı yorumlar üzerine Dökü gemisi sıvının temizliği için elverişli gemiler değil. Dökü gemisi eskiden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dolgu çalışmaları vardı onlar için alınmış gemiler. Dökü gemisi çevre ile mücadelesi gemisi değil." dedi.

"Vidanjör fonksiyonu olan emici tekneler zaten var." diyen Zamanoğlu, "Bu teknelerden alınan sular tankerlere, transfer edip daha sonra kıyı terminal ve limanlarına gidip oradan konnektörler ile karadaki bir araca çekilip İSTAÇ veya benzeri noktalara tahliye etmeleri yararlı olur. Çevre denetim tekneleri var. Çevre denetim tekneleri A noktasından B noktasına protokol veya mühendisleri taşıma tekneleridir. Emiş özellikli deniz araçları var bunlardan kaç tane var bilmiyoruz ama bunların kapasitesi arttırılarak emiş işlemi yapılabilir. Daha sonra üstü açık altı açık ya da süzgeç gibi olan deniz araçları ile değil de tankerlerle bu sevkiyatı yapıp karadan bir konektör ile verilmesi bu daha doğru olur diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • medo 2 yıl önce Şikayet Et
    Ömrü memlekete hizmet etmekle geçmiş, memleketin her yerinde, seksen senede yapılanın en az on katı eser yapmış Binali Yıldırımı seçmeyip, bir yalan makinası şarlatanı seçip birde üstüne hizmet mi bekliyorsunuz. Bunların her şeyi sanal alemde. Sizde hizmeti sosyal medyadan, yalan makinası gazete görünümlü paçavralardan alırsınız. Oralara bakarsanız hizmet çok, her şey yapılıyor. "Kul bela bulmaz hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça"
    Cevapla
  • imamci 2 yıl önce Şikayet Et
    Beter. olun. adamin hizmetle alakasi bile yok sowmen. imamoglu umarim daha beter olursunuz
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Çürüsun orda nasıl olsa hükümet mücadele ediyor.
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi halindeki vatandaşı bulabilen İmamoğlu koskoca müsilajı nedense bulamıyor!!! Yoksa gemiler orda garip gairp yatar mıydı !!!!!!!!
    Cevapla
  • M.Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olsa bakanlıklar yapıyor. ..boş ver...üstüne konarız demişlerdir belkide...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi