Elektrik ve doğalgaza kaç TL zam yapıldı? 1 Temmuz itibari ile tarife ücretleri...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, elektriğe ve doğalgaza zam yapıldığı açıklandı. 2021 yılı içerisinde yeni zamlarla beraber doğalgaza yedinci, elektriğe ise ikinci kez zam yapılmış oldu. Peki elektrik ve doğalgaz fiyatları ne kadar oldu?

Elektrik ve doğalgaza kaç TL zam yapıldı? 1 Temmuz itibari ile tarife ücretleri...
Elektrik ve doğalgaza kaç TL zam yapıldı? 1 Temmuz itibari ile tarife ücretleri...
GİRİŞ 01.07.2021 22:21 GÜNCELLEME 01.07.2021 22:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Doğalgazda konut abone tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20 zam geldi. Elektriğe 'maliyet artışları' nedeniyle tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı. 1 Temmuz itibariyle mesken aboneleri 100 kilovat saat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek. EPDK verilerine göre, son üç buçuk yılda elektrik ücretine yüzde 122 artış yapıldı. 

Elektriğe Ne Kadar Zam Yapıldı?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) açıklamasına göre; 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapıldı.

Mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil 91,56 TL ödenecek. Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 zamlanmış oldu.

Doğalgaza Konutta %12 Zam Yapıldı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, Temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Yeni tarifeyle konut tüketimi için yüzde 12, sanayi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı.

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1783 lira 35 kuruş olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğalgaz için uygulanan fiyat yüzde 20 artışla 2 bin 60 oldu.

YORUMLAR 3
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    gerekirse imf ile bile anlaşılmalı ve ekonomi yoluna koyulmalı, yoksa sonumuz iyi olmayacak.
    Cevapla
  • silivri 2 yıl önce Şikayet Et
    bakan soylu 1 temmuzda müjde vermişti müjdesi bu muydu acaba?
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Akparti ve Erdoğan diyoruz inadına ama mevcut şartlar belimizi büktü, para yok, her şey zamlaniyor hem de hiza, böyle giderse 2023e kadar oy orani cok gider ak partinin, hdp ile işbirligi yapan chpyemi, okyanus otesi partisi iyi partie mi oy atarlar bilemem ama halkin cebini dusunmeli artik sayin Erdogan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi