AÖL sınav giriş ekranı 3 Temmuz! 2021 MEB Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL 3. dönem sınavlarının 3-7 Temmuz tarihleri arasında online olarak yapılacağını duyurmuştu. Açık Lise sınavları bugün saat 09.30 itibariyle yapılmaya başladı. Lise eğitimlerini açıktan alan öğrenciler AÖL sınavlarına giriş nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Açık Lise sınavları AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yapılarak gerçekleştirilecek. İşte AÖL sınav öğrenci giriş ekranı!

AÖL sınav giriş ekranı 3 Temmuz! 2021 MEB Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları başladı!
AÖL sınav giriş ekranı 3 Temmuz! 2021 MEB Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları başladı!
GİRİŞ 03.07.2021 11:15 GÜNCELLEME 03.07.2021 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖL 3. dönem sınavları bugün itibariyle başladı. Açık Öğretim Lisesi sınavları koronavirüs nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler sınavlara 7 Temmuz tarihine kadar giriş yapabilecek. Sınavları kaçırmak istemeyen adaylar sınav giriş ekranına nasıl ulaşabileceklerini araştırıyor. Açık Lise sınavlarında adaylara 20 soru yöneltilirken sınav süresi 30 dakika olarak belirlendi. Boş bırakılan ve cevaplanan soruya geri dönüş yapılmayacak. Sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilirken en az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenciler dersleri başarıyla tamamlamış olacak. Peki AÖL sınavları ne zaman? İşte 2021 AÖL 3. dönem sınav giriş ekranı...

AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Açık öğretim kurumları 2020-2021 eğitim yılı 3. dönem sınavları 3 Temmuz-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Sınav sistemi 3 Temmuz Cumartesi günü saat 09.30'da açılırken sınavlara 7 Temmuz 23.59'a kadar giriş yapılacak. İlk gün ve son gün sınav ekranında yaşanacak yoğunluk sebebiyle adayların sınav işlemlerini son dakikalara bırakmaması öneriliyor.

AÖL 3. Dönem Sınav Giriş Ekranı!

Sınavlara katılacak adayların T.C kimlik numarası ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetimi sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapmak için kullanılan şifreyi unutan öğrenciler AÖK üzerinden "şifremi unuttum" veya 444 0 632 danışma hattından yeni şifrelerini temin edebilirler. Sizde 3 Temmuz'da başlayacak sınavlara katılmak için aşağıdaki adrese gidebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem Sınav Giriş Ekranı İçin Tıklayınız!

Milli Eğitim Bakanlığından Sınav Öncesi Duyuru!

Milli Eğitim Bakanlığı, bu hafta sonu başlayacak sınavların yapılışına ilişkin detayları duyuru ile yayımladı.  Online sınav sistemine giriş yapan adaylar sorumlu oldukları dersleri işaretleyerek sınavları başlatacak. Sınav öncesinde adayların uymaları gereken kurallar onaylanarak sınavlar başlatılacak. Sınav duyurusunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.  İşte yayınlanan duyuruda öne çıkan başlıklar;

1.Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ek sınav online mı ?#
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor