İYİ Partili Lütfü Türkkan merhum Necmettin Erbakan'ı hedef aldı!

Adı sık sık krizlerle gündeme gelen, İYİ Partili Lütfü Türkkan, bu kez de Saadet Partisi'ni karşısına aldı. Türkkan, gerçek dışı sözlerle Kanal İstanbul projesini eleştirirken, Milli Görüşün merhum lideri Necmettin Erbakan'ı hedef aldı.

GİRİŞ 02.07.2021 03:16 GÜNCELLEME 03.07.2021 10:22
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti'nin milletvekili Lütfü Türkkan yeni bir kriz yarattı. Daha önce yaptığı açıklamalar ile sık sık CHP'yi karşısına alan Türkkan, bu kez de Saadet Partisi'ni kızdıracak açıklamalar yaptı.

TÜRKKAN, NECMETTİN ERBAKAN'I HEDEF ALDI

Gerçek dışı sözlerle Kanal İstanbul projesini eleştirmek isteyen Türkkan, "Hafta sonu Kanal İstanbul projesinin temelini atıyoruz diye Kuzey Marmara Otoyolu'yla ilgili eski bir projenin köprü temelini attılar. Erbakan çok temel atardı. İş bir ara o kadar ilerledi ki boş tarlaya temeller attılar. Aradan 40 sene geçmiş, aynı hadiselerin devamı bizi üzüyor." ifadelerini kullanarak Milli Görüşün merhum lideri Necmettin Erbakan'ı hedef aldı.

"BU VASIFLARDA BİRİNİN MECLİS'TE KOLTUĞU VAR"

Türkkan'ın açıklamalarına tepki gösteren Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, İYİ Partili ismi cahillikle suçladı ve "Erbakan hocamıza dil uzatana bak sen! Bilgi desen yok, akıl desen o da yok! Ama cehalet var, iftira var, yalan var... İşin acısı da bu vasıflarda birinin Meclis'te koltuğu var. Milletimize sözümüz; memleketi bu vasıfsızlardan kurtarmak bizim boynumuza borçtur" ifadelerine yer verdi.

KARAMOLLAOĞLU SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Türkkan'a, Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın partisi de tepki gösterirken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise sessizliğe büründü.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ EMİN AKBAŞOĞLU

Akbaşoğlu, "Nasıl ülkemizin kalkınması için canla başla çalışan rahmetli Erbakan Hocamıza iftira attıysanız,

Tarihimizin en büyük hizmet ve eserlerini aziz Milletimize kazandıran Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a da iftira atıyorsunuz  

Şahidimiz eserlerimiz ve Milletimizdir." ifadelerini kullandı

''ERDOĞAN'IN VE ERBAKAN'IN YAPTIKLARINA SİZİN HAYALİNİZ BİLE YETİŞEMEZ''

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Erdoğan’ın ve Erbakan’ın yaptıklarına sizin hayaliniz bile yetişemez. Siz millet menfaatine iş yapmayı bilmezsiniz. Siz ancak milletin arazisini gasp ederek oraya kaçak bina yapar ve gazeteci dövdürürsünüz. Hem milletimizden hem de milletimizin o büyük liderlerinden özür dileyin.'' ifadelerini kullandı.

''TEK BİLDİKLERİ 'YAPTIRMAYACAĞIZ' OLAN BİR ZİHNİYET''

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, ''Tek bildikleri “yaptırmayacağız” olan bir zihniyetin temsilcilerinden Lütfü Türkkan, yapmanın hayalle başladığını elbette bilmez. Merhum Erbakan hocanın da dediği gibi "Her şey hayalle başlar. Bunun temelinde inanç yatar. İnanırsanız başarırsınız." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 101
  • Şero 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni orada tutanlara yazıklar olsun bir an önce milletin vekiilliğinden istifa et yakışmıyorsun milletin vekili olmaya
    Cevapla
  • Bahri 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfü Türkkan ne olduğu belirsiz Makedonya'li Macir bu Yüzden Soy Adı kanunundan Faydalanarak Dedeleri özelik ile( TURKKAN ) Soy adını Almışlar
    Cevapla
  • İhsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıdaki hain neysede içimizde cokhain var dikkat ey millet sandığa gittiğinde çalışanla yalancıyı ayır
    Cevapla
  • AH AH 2 yıl önce Şikayet Et
    Canan ATATÜRKÇİLERE ATATÜRK'Ü UNUTTURDU, Temel Beyde SAADETLİLERE ERBAKAN HOCAYI UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR.? UYANIN SAADETLİLER KİMLE ORTAKSİNİZ.??*
    Cevapla
  • Ottoman 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabahat bu sensizde deyil bunları meclise sokanlara oradan bakmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı