Deniz Çakır başörtülü kadınlara hakaret davasında beraat etti

Oyuncu Deniz Çakır, Beşiktaş'ta bir kafede arkadaşlarıyla oturduğu sırada yan masadaki başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Deniz Çakır başörtülü kadınlara hakaret davasında beraat etti
Deniz Çakır başörtülü kadınlara hakaret davasında beraat etti
GİRİŞ 02.07.2021 12:34 GÜNCELLEME 02.07.2021 12:35
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Oyuncu Deniz Çakır hakkında, 30 Aralık 2018'de İstanbul'da Beşiktaş'taki bir kafede arkadaşlarıyla oturduğu sırada, yan masada oturan başörtülü kadınların fotoğraflarını çektiği ve hakaret ettiği iddiasıyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına Deniz Çakır'ı avukatı temsil etti. Duruşmaya müştekiler ile taraf avukatları da katıldı.

Sözcü gazetesinden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı, "Bize göre suçun yasal unsurları oluşmuştur. Müvekkillere, giyim kuşamları sebebiyle, ülkeyi terk etmeleri sözleri sarf edilmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

'BU SUÇLAMA SİYASİDİR'

Deniz Çakır'ın avukatı ise mahkemedeki savunmasında "Şikayetçiler, beyanlarında aslında olayın bir fotoğraf çekme meselesinden başladığını ifade etmektedir. Bu konuda özel hayatın gizliliğini ihlalden soruşturma başlatılmıştır. Hem çekildiği iddia edilen makine hem müvekkilin telefonu incelenmiştir. Müştekilere ait fotoğrafların bulunmadığı bilirkişi raporuyla sabittir. Bu suçlama, müvekkilimin kişiliği nedeniyle olmuştur. Siyasi bir suçlamadır. Kastidir" ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme, Deniz Çakır’ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığından beraatına hükmetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul’da bir alışveriş merkezindeki kafede başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada “Mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaretö suçu kapsamında kaldığı gerekçesiyle “Özel hayatın gizliliğini ihlal ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılamaö suçlarından takipsizlik kararı verilmişti. Takipsizlik kararına yapılan itirazın ardından soruşturma kapsamında Çakır hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamaösuçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

YORUMLAR 24
  • sefa7 2 yıl önce Şikayet Et
    evet gerçekten adalet............
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    yani şimdi bu OYUNCU(!) "ben kimsenin inancına ya da zevkine karışmadım, vicdanım rahat" diyecek kadar vicdansız mı? değil ise, bu karara kendisinin itiraz etmesi gerek
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne hukuğu ne adaleti. Ülkemde adaletin ismi sadece bir partide, isim olarak kalmıştır.
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edersenin musliman turbalilara hakaret saldiran nerde ise kimse ceza almiyor yada komik amma etek kisa dedi diye o konuya ceza veriliyor demek oluyor turban ve musliman dusmanlari koruyan ya kanun var yada birileri devlet bu konuyu iyi takip edecek
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir hakim, kadın avukatın etek boyu uyarısı yapınca hakimliğinden oluyor. Ama diğer yandan İslama göre yaşamaya çalışanlar beraat ediliyor ya da çok cüzi bir ceza veriliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı