Altun'un YouTube tarafından kaldırılan konuşması, 50 yerel kanalda yayımlanacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'un YouTube tarafından kaldırılan konuşması, 50 yerel kanalda yayımlanacak.

Altun'un YouTube tarafından kaldırılan konuşması, 50 yerel kanalda yayımlanacak
Altun'un YouTube tarafından kaldırılan konuşması, 50 yerel kanalda yayımlanacak
GİRİŞ 02.07.2021 15:25 GÜNCELLEME 02.07.2021 15:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Şehit Diplomatlar sergisinde yaptığı konuşmanın YouTube tarafından kaldırılmasına tepki gösteren Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), konuşmanın 50 yerel kanalda yayımlanacağını duyurdu.

Dernekten yapılan açıklamada, Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini görmezden gelen, terör örgütlerinin kara propagandalarına yer veren sosyal medya mecralarının, artık milli güvenlik sorunu haline geldiği ifade edildi.

Altun'dan YouTube'a tepki: Bu çifte standarttırAltun'dan YouTube'a tepki: Bu çifte standarttır

Açıklamada, Türk diplomatları şehit eden Ermeni çetelerine övgüleri görmezden gelen sosyal medya şirketlerinin, konu Türkiye olunca sansüre başvurdukları belirtildi.

AYD Başkanı Sinan Burhan, konuyla ilgili değerlendirmesinde, sosyal mecralar tarafından özellikle yerli ve milli duruş sergileyenlere karşı sansür uygulandığını kaydetti.

Sosyal medya şirketlerinin, ülkeler için güvenlik sorunu haline geldiğini vurgulayan Burhan, "Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu konuda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ermeni terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatları anan İletişim Başkanı Altun'un konuşmalarının sansürlenmesi asla kabul edilemez." görüşünü paylaştı.

Anadolu medyasından 50 yerel kanalın, Altun'un konuşmasını yayımlayacağını aktaran Burhan, "Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Kınıyoruz. Her alanda olduğu gibi medya ve iletişim alanında da yerli ve milli platformlara ihtiyacımız vardır." değerlendirmesinde bulundu.

NEFRET SÖYLEMİ BAHANESİYLE KALDIRILDI 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, YouTube'un, Şehit Diplomatlar Sergisi'ndeki konuşmasını "nefret söylemi" bahanesiyle Ülke TV'nin hesabından kaldırmasına tepki göstermiş, "Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, her fırsatta terörün dili, dini, ırkı olmadığını söyleyeceğiz. Bir kere daha gördük ki her alanda olduğu gibi medya ve iletişim alanında da yerli ve milli platformlara ihtiyacımız var. Yaşasın hakikat." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Dermanbey Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne cifte Standardi adamlar resmen bize Düsman acikca oynuyorlar.. Elinden gelen bir sey varsa hic beklemeden uygula onlarda zor durumda kalsinlar,, Baskalarinin Atlarina binersen böyle köy ortasinda inersin..
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    ladin içinde aynısını yapıyor musunuz.Ladin kınandığında nefret söylemi diye youtube dan kaldırıyor musunuz.Müslümanlara hakaret olduğunda peygamberimize Ku'rana hakaret olduğunda fikir özgürlüğü,Ermeni teröristler kınandığında nefret söylemi,İKİ YÜZLÜ ŞEYTANLAR..size inan güvenenlere lanet olsun.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bizler hala enayi gibi bu platformu kullanıyoruz. bu platformlar devletleri kendilerine bağımlı kılmak için kurulmuş sistemdir bu. batı ülkeleri sömürü ve yıkım işlemlerini sürekli güncelleyerek piyasaya sürer. bu da bunlardan bir tanesi. siz sosyalleştiğinizi sanarak chp gibi terör partileri bunları devleti yıkmak için kullanır.
    Cevapla
  • megri 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörist/bölücü sadece dağda eli silahlı değil maalesef.. Bu ve benzer platformlar virüs gibi toplumu yavaş yavaş zehirliyor.. Ülkenin menfaatlerine uygun olmayan uygulamada bulunan sosyal medya mecraları gerekirse terör grubunda yargıya tabi olmalı..
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Twitter de aynısını yaptı. Yputube de aynısını yaptıç Facebook'da aynısını yaptı. Koskoca devletiz diyoruz ama bir tane bunlara benzer bir platform kurmuyoruz. Bunlara alternatif platform kuralım. Bakın bir daha bu haksızlığı yapıyorlar mı
    Cevapla
  • Melih 2 yıl önce Şikayet Et
    Alternatif platformlar zaten var. Ama onlara ilgi gösteren yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma