Pazar yerine gelenler önce aşı oldu, ardından alışveriş yaptı

Edirne'nin Keşan ilçesinde belediyeye ait çok amaçlı Pazar yeri kompleksindeki nikah salonunda aşı merkezi oluşturuldu. Pazar yerine gelenler, önce aşılarını oldu, ardından alışverişlerini yaptı.

Pazar yerine gelenler önce aşı oldu, ardından alışveriş yaptı
Pazar yerine gelenler önce aşı oldu, ardından alışveriş yaptı
GİRİŞ 03.07.2021 14:59 GÜNCELLEME 03.07.2021 14:59

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde yer alan nikah salonunda aşı merkezi oluşturuldu. Pazar yerine gelenler aşılarını oldu, ardından alışverişlerini yaptı. Pazar yerinde tezgah açan esnaf da aşılarını yaptırma fırsatı buldu. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da aşı merkezini ziyaret ederek, çalışmaları inceledi ve aşı yaptıranlarla sohbet etti.

‘AŞILAMAYA ÖRNEK BİR UYGULAMAYLA DESTEK VERMEK İSTEDİK’

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, cumartesi günleri kurulan halk pazarında aşı merkezi oluşturulduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nın üstün gayretler göstererek Covid-19 aşısı yaptırmaya devam ettiğini hepimiz takip ediyoruz. Bizde aşı çalışmalarına örnek bir uygulamayla destek vermek istedik. Vatandaşlarımızın aşı uygulamasına daha kolay erişebilmesi için ‘pazara çıkmışken aşını da ol’ kampanyasını 1 günlüğüne de olsa başlattık. Pazar yerinde aşı merkezi oluşturduk. Tüm hemşehrilerimizi randevusuz olarak aşı kampanyasına davet ettik. Aşı kampanyamıza büyük ilgi var. Edirne olarak aşılamada birinciliği açık ara alıyoruz. Aşılama çalışmalarının da olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Keşan’da son günlerde vaka yok. Ancak tedbirleri de elden bırakmamak için çaba sarf ediyoruz. Bir süre daha maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerektiğini belirtmek istiyorum” dedi.

DÜNYANIN EN ÇOK AŞI UYGULAYAN ÜLKELERİNDEN BİRİSİYİZ’

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise koronavirüsle mücadelede en büyük silahın aşı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de toplumsal bağışıklığı kazanmamız gerekiyor. Bunun için de çok ciddi bir aşı kampanyası başlattık. Dünyanın en çok aşı uygulayan ülkelerinden birisiyiz. En çok aşı uygulanan iller arasında da Edirne olarak birinciyiz. Duyarlılıkları için Edirneli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu pandemiyi birlikte yeneceğiz. Sadece sizin aşı olmanız yetmiyor. Çevrenizdeki konu, komşu, akrabalarınızın da aşı olmasını sağlayın. Aşı olmamak için de hiçbir mazeret yok. Gördüğünüz gibi vatandaşımızın olduğu her yerde varız. Randevu almanıza da gerek yok. Hemen bugün burada aşınızı olabilirsiniz. Pazarda tezgah açmış, tarlasından zaman ayıramamış esnafımız da bugün burada aşısını oldu” diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması