Mustafa Sarıgül'den Livaneli'ye: O günlerde aranızdan su sızmıyordu da bugün ne değişti?

Zülfü Livaneli'nin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında 'Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez.' şeklindeki sözlerine bir tepki de Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den geldi.

Mustafa Sarıgül'den Livaneli'ye: O günlerde aranızdan su sızmıyordu da bugün ne değişti?
Mustafa Sarıgül'den Livaneli'ye: O günlerde aranızdan su sızmıyordu da bugün ne değişti?
GİRİŞ 04.07.2021 17:07 GÜNCELLEME 05.07.2021 08:54
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında Livaneli’nin Ecevit hakkında geçmişte yazmış olduğu ve tekrar gündeme gelen yazıya sert sözlerle tepki verdi.  

"BİZİM DEVLET ANLAYIŞIMIZDA ASLA YER ALMAMAKTADIR"

Ecevit’in ölümünden sonra yapılan bu çıkışların devlet geleneğimize yakışmadığını ifade eden Sarıgül "Bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş, her sözünde milleti düşünmüş, sadece “Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen” istemiş, “toprak işleyenin, su kullananındır” demiş, işçinin, alın terinin ve emeğin savunucusu olmuş, inançlara saygı duymuş, laikliğe her zaman sahip çıkmış ve bu ülkede başbakanlık yapmış sayın Bülent Ecevit’in, sağlığında yapamadığınız bu söylemleri, bugün arkasından konuşuyor olmanız, bizim devlet anlayışımızda asla yer almamaktadır." dedi.  

Hakan'dan Livaneli'nin 'Deniz Baykal, Kürtleri ve Alevileri sevmez' iddiasına tepkiAhmet Hakan'dan Livaneli'nin 'Deniz Baykal, Kürtleri ve Alevileri sevmez' iddiasına tepki

"SAYIN ECEVİT VATANINA, BAYRAĞINA HER ZAMAN SAHİP ÇIKMIŞTIR"

Sarıgül, Ecevit'in vatana bağlılığını vurgulayarak "Sayın Ecevit, insan hakları ve Türkiye’nin ulusal birliğini daima önemsemiş ve korumuştur. Vakti saati gelince, herkesin sustuğu zamanlarda ABD’ye baş kaldırmış, Kıbrıs’ta da sadece Kıbrıs Türkleri için değil, Rumlar için de barış istemiştir. Sayın Ecevit, tıpkı bizim gibi vatanına, bayrağına, milletine ve toprağına her zaman sahip çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

"O GÜNLERDE ARANIZDAN SU SIZMIYORDU DA BUGÜN NE DEĞİŞTİ?"

Livaneli'nin iki yüzlü tavrını geçmişle karşılaştıran Sarıgül "Sayın Zülfü Livaneli; Sayın Deniz Baykal ile uzun yıllar beraberdiniz. Baykal’a yaranabilmek için gösterdiğiniz çabaları hepimiz biliyoruz.  Peki o zaman sayın Baykal ile ilgili neden konuşmadınız da bugün konuşuyorsunuz? O günlerde aranızdan su sızmıyordu da bugün ne değişti?" dedi.

LİVANELİ’YE ÇAĞRI

'Hem sosyal demokrat olup hem de geldiği yeri unutan' diye tanımladığı Livaneli'ye Sarıgül şu sözlerle çağrı yaptı;

Sosyal demokrasi adına bu ülke için yıllarca mücadele vermiş bir parti mensubu olarak, çalışma arkadaşlarınızın arkasından söylenen sözleri kabul etmek mümkün değil. Hele hele sağlığı ve sıhhati yerinde olmadığı, böylesi bir dönemde bunu yapıyor olmanız, sanatçı kimliğinizle hiç bağdaşmamaktadır. Bugün hem sosyal demokrat olup hem de geldiği yeri unutan sayın Livaneli’yi, her görüşe saygılı olmaya davet ediyor, kendisinin sosyal demokrasinin kalbinde nasıl bir iz bıraktığını ise anlayamıyorum / bilemiyorum!  

YORUMLAR 33
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Livaneli tam bir kripto ve bukalemun. Kim CHP nin başındaysa ve iş bankasından birazcık taşlanmışsa onun Saray soytarısı.
    Cevapla
  • TAYFUN CEYLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Sarıgül çok ANTİPATİK bir siyasetçi.....
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Zülfü, Sabetay Yahudilerindendir bu arada.
    Cevapla
  • Basri 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar böyle, istediğini alamadımı sırtına hançeri yersin.
    Cevapla
  • Aga 2 yıl önce Şikayet Et
    Baykal ı sevmezdim ama milli olduğundan hiç şüphem olmadı, kasıtlı bitirdiler! partinin başına bir çirkef, arsız ve utanmazı haini kasıtlı olarak getirdiler!..
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    doğruya ne denirki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü