Livaneli'nin o sözlerinin adresi belli: İşte 'operasyon' işte 'sonuç'!

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, verdiği bir röportajda Deniz Baykal ve Bülent Ecevit'e yönelik sözleri yüzünden eleştirilen Zülfü Livaneli'nin yine aynı röportajda pek öne çıkartılmayan Kılıçdaroğlu detayını analiz etti.

Livaneli'nin o sözlerinin adresi belli: İşte 'operasyon' işte 'sonuç'!
Livaneli'nin o sözlerinin adresi belli: İşte 'operasyon' işte 'sonuç'!
GİRİŞ 09.07.2021 09:46 GÜNCELLEME 09.07.2021 09:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Şener, Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Erdal İnönü’yü 'solcu' olmamakla eleştirip kaset kumpasıyla CHP'nin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu öven Livaneli'nin sözlerindeki hinliği şu sözlerle özetledi;

Deniz Baykal’ı götüren “operasyonun” Kılıçdaroğlu’nu getirdiğini, o geldikten sonra sonra CHP politikalarının hangi yönde değiştiğini hatırlarsanız, operasyonu da anlarsınız. Peki, “Robert Kolejli” Ecevit’in, hangi Amerikan politikasına hizmet ettiğine dair tek bir örnek verebilir mi, Livaneli ve benzerleri.

CHP’nin, S-400’den PKK/YPG’ye, Libya’dan Doğu Akdeniz politikasına tümünde Amerika ve Avrupa’nın itirazlarına benzer tutumlarına bakın, ne demek istediğimi anlarsınız.

İşte Nedim Şener'in 'CHP’nin başına operasyonla gelen tek isim' başlıklı yazısındaki o bölüm;

Zülfü Livaneli, gazeteduvar.com internet sitesinde İrfan Aktan’a 3 Temmuz 2021 günü verdiği röportajda, PKK’nın siyasi kolu HDP ile işbirliği yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu överken şunları söyledi: “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve HDP’nin sağduyulu siyaseti Türkiye’ye iyiye doğru tarihi bir adım attırdı.”

Livaneli aynı röportajda ise Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Erdal İnönü’nün “solcu” olmadığını anlatmaya çalışırken; Bülent Ecevit’in, İsmet İnönü’den sonra CHP genel başkanı seçilmesini, “Robert Kolej mezunu” olmasına vurgu yaparak “operasyon, darbe” kelimeleriyle tanımladı.

Oysa CHP’nin başına “operasyon” ile gelen tek bir kişi var o da yere göğe koyamadığı Kılıçdaroğlu’dur, hem de Fetullahçı Terör Örgütü’nün “kaset operasyonuyla”...

LİVANELİ’NİN GÖRÜŞLERİ!!!

Ben söyleşinin bu yönünü değerlendirmek istiyorum ama önce sabrınıza sığınarak, Livaneli’nin söylediklerini noktasına dokunmadan bir kez de ben aktarmak istiyorum.

“Sol olmayan ‘sol partilerle’. CHP, DSP, SHP gibi partiler sol partiler değil, gelenekleri de sola dayanmıyor, gelecek programları da. Fakat sol olarak sunulan bu partilerin başına, hiçbiri solcu olmayan birtakım liderler getirildi. İsmet İnönü, Bülent Ecevit solcu muydu?

Ecevit gibi politikaya meraklı, hırslı, Robert Kolejli genç bir siyasetçinin önündeki bütün engelleri kaldırarak CHP’nin başına getirdiler. İsmet İnönü’nün yerine Ecevit’in getirilmesi bir operasyondu; darbe gibi bir şeydi.

Zülfü Livaneli'den yıllar sonra gelen itiraf: Zoraki adaydımZülfü Livaneli'den yıllar sonra gelen itiraf: Zoraki adaydım

Nitekim Ecevit’in de CHP’yi sol gibi gösterip bahsettiğim sınıfsal kesimlerin başını bağlamak isteyenler için ne kadar isabetli bir isim olduğunu zaman içinde gördük. Deniz Baykal bahsine geleceğiz ama; Baykal solcu muydu! Hiçbir alakası yok. Tipik bir Sünni, sağcı, Ankara politikacısıdır Baykal. Baykal pekâlâ DYP’de, ANAP’ta, DP’de görev yapabilirdi ve çok daha başarılı olurdu.

Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendisi de söyledi, basında çıktı. Bakın, Ecevit’i Robert Kolej’den bulup getirdikleri gibi, DYP’nin başına da yine Robert Kolejli Tansu Çiller’i getirdiler. Erdal İnönü; rahmetlinin solla ne ilgisi vardı? Erdal Bey devlete güvenen biridir. Çünkü babası İsmet Paşa’dır; devletin içinde, köşkte büyümüştür.”

Abdulkadir Selvi: Hayatta tesadüfe yer yoktur. Hele siyasette asla

HAYAL DÜNYASINDAN SİYASİ KOMPLOLAR

Zülfü Livaneli’nin hayal dünyasında ne tür “siyasi komplolar” yarattığı çok önemli değil, istediğini düşünüp söyleyebilir. Benim üzerinde durduğum tek bir kelime var o da “operasyon”.

Bülent Ecevit’in nasıl bir siyasi mücadeleden sonra İsmet İnönü’nün ardından CHP genel başkanı olduğunu Livaneli unutsa da bilgiler arşivde kayıtlı. “Robert Kolejli Ecevit” operasyonla CHP’nin başına geldiyse hangi Amerikan politikalarına hizmet etti peki?

Livaneli, “Amerika’nın elemanı” damgası vurduğu Ecevit’in 1973 seçimlerinden sonra, 26 Ocak 1974’te Necmettin Erbakan’ın genel başkanı olduğu Milli Selamet Partisi ile kurduğu hükümeti eleştirirken yaptığı analizler tam bir hayal ürünü. 12 Mart 1971 muhtırasından sonra Nihat Erim hükümetinin Amerika’nın baskısıyla koyduğu haşhaş ekim yasağını Ecevit-Erbakan hükümetinin kaldırdığını, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın bu hükümet döneminde gerçekleştirildiğini bu nedenlerle ambargo ve yaptırımlarla karşılaştığını atlayıp kafasından bir “senaryo” uyduruyor.

Televizyonlara bağlanıp söylediği gibi, “Bu benim düşüncem” diyebilir. Ama gerçekleri yok sayarak düşünce üretilmez, üretilirse ona da “senaryo” denir.

2014’TE CHP-FETÖ İŞBİRLİĞİNİ ANLATTIM

Livaneli ismini yanlış söylese de CHP’nin başına bir kişi operasyonla geldi. O isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Livaneli hatırlamıyor olabilir, 2010, Fetullahçıların 2002’den beri işbirliği yaptığı AKP ile mücadeleye başladığı dönemdir. FETÖ, AKP ile açıktan yapacağı savaşa girişmeden önce muhalefeti dizayn ederek işe başladı. 2010 Mayıs ayında CHP’ye, 2011 Mayıs ayında da MHP’ye kaset operasyonları çekti. 7 Şubat 2012’de MİT Başkanı Hakan Fidan’ı tutuklama girişimiyle düğmeye bastı. Onu 17/25 Aralık 2013 operasyonları takip etti. Bundan 7 yıl önce 6 Mart 2014’te CNN Türk kanalında Enver Aysever’in programında CHP-FETÖ işbirliği yaptığını söylemiş biri olarak bunları yazıyorum.

Ahmet Hakan'dan Zülfü Livaneli'ye Deniz Baykal tepkisiAhmet Hakan'dan Zülfü Livaneli'ye Deniz Baykal tepkisi

FETÖ OPERASYONU SONRASI CHP’DEKİ DEĞİŞİM

Kendisi hatırlamıyor olabilir ama anlatayım. Bugün Amerika tarafından korunup kullanılan, tüm kumpas davaları ile 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan Fetullahçı Terör Örgütü, 2010 yılında Deniz Baykal’ın kasetlerini yayınladıktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu CHP genel başkanı oldu.

Yani Livaneli’nin yaklaşımıyla; Amerika ve FETÖ’nün “operasyonuyla” CHP’nin başına gelen bir isim varsa o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Kılıçdaroğlu CHP genel başkanı olduktan sonra ABD’den gelen FETÖ mensupları rahatlıkla CHP Genel Merkezi’ne girmiş, Kılıçdaroğlu dahil milletvekilleri FETÖ’cülerin davetiyle ABD’ye ve başka ülkelere gitmiş, FETÖ’cü danışmanlar alınmış, FETÖ’nün el konulan bankasının önünde milletvekilleri kendilerini yerlere atmış, el konulan gazetesinin önünde nöbet tutmuş, bizzat Kılıçdaroğlu TV kanallarına destek ziyaretine gitmiştir.

FETÖ, 17/25 Aralık operasyonunda kimi sahte kimi gerçek belgelerini CHP eliyle servis etmiş, MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili haberlerde CHP’yi kullanmıştır. Önce FETÖ’cüler sonra bizzat Kılıçdaroğlu Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde televizyondan izlediği 15 Temmuz’a “kontrollü” darbe demiştir hatta rapor hazırlamıştır.

İşte “operasyon” işte “sonuç”; Deniz Baykal’ı götüren “operasyonun” Kılıçdaroğlu’nu getirdiğini, o geldikten sonra sonra CHP politikalarının hangi yönde değiştiğini hatırlarsanız, operasyonu da anlarsınız. Peki, “Robert Kolejli” Ecevit’in, hangi Amerikan politikasına hizmet ettiğine dair tek bir örnek verebilir mi, Livaneli ve benzerleri.

CHP’nin, S-400’den PKK/YPG’ye, Libya’dan Doğu Akdeniz politikasına tümünde Amerika ve Avrupa’nın itirazlarına benzer tutumlarına bakın, ne demek istediğimi anlarsınız.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ - NEDİM ŞENER
YORUMLAR 22
  • GAZANFER AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    EY " BENİM GÜZEL VATANIM ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEZ KUTSAL VATAN BÖLÜNMEZ BENİM İMAN DOLU YÜREĞİM YETER BAYRAĞIMIZ AY-YILDIZ SANCAĞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIDIR VATANIN SELAMETİ İÇİN 2023 AKPARTİ TEŞKİLATIMIZ BİRİNCİLİK'İLE ZAFERLE KAZANACAKTIR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNE CUMHUR İTTİFAKINA GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ RABBİM ERDOĞAN ÖNDERİMİZİ KORUSUN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN AMİN İNŞALLAH DUÂLARIM DEVLETİMİZ İLE MİLLETİMİZ İLE CUMHURBAŞKANIMIZ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDEYİZ REİSİM ##ErdoğanlaBirlikteyiz##
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    AY-YILDIZLI ALBAYRAĞIMIZ GÖKLERDE DALGALANACAK BAYRAĞIMIZ AY-YILDIZ SANCAĞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIDIR 2023 AKPARTİMİZ BİRİNCİLİK İLE ZAFERLE KAZANIYOR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİMİZE YÜREKTEN GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ BİZ'BİZE YETERİZ TÜRKİYEM 84 MİLYON VATAN SEVDALISIYIZ Saygılarımızla.
    Cevapla
  • GAZANFER AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    EY " BENİM GÜZEL VATANIM ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEZ KUTSAL VATAN BÖLÜNMEZ BENİM İMAN DOLU YÜREĞİM YETER BAYRAĞIMIZ AY-YILDIZ SANCAĞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIDIR VATANIN SELAMETİ İÇİN 2023 AKPARTİ TEŞKİLATIMIZ BİRİNCİLİK'İLE ZAFERLE KAZANACAKTIR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNE CUMHUR İTTİFAKINA GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ RABBİM ERDOĞAN ÖNDERİMİZİ KORUSUN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN AMİN İNŞALLAH DUÂLARIM DEVLETİMİZ İLE MİLLETİMİZ İLE CUMHURBAŞKANIMIZ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDEYİZ REİSİM ##ErdoğanlaBirlikteyiz##
    Cevapla
  • metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel de burada gözden kaçan bir şey var. Konu Ecevit'in kişiliğinin değerlendirilmesi ise; kimse bir şey diyemez. Zülfü de zaten bu anlamda bir şey demiyor. Konu onun solculuğu ise Ecevit'in kendisi de solcu olduğunu söylemiyor. Bir çok kez ben Demokratik Sol um diyor. Bu anlamda Zülfü haklı. İkisi arasındaki farkı da anlamak lazım ve oldukça derin bir konu ve yeri burası değil.
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    AY-YILDIZLI ALBAYRAĞIMIZ GÖKLERDE DALGALANACAK BAYRAĞIMIZ AY-YILDIZ SANCAĞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIDIR 2023 AKPARTİMİZ BİRİNCİLİK İLE ZAFERLE KAZANIYOR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİMİZE YÜREKTEN GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ BİZ'BİZE YETERİZ TÜRKİYEM 84 MİLYON VATAN SEVDALISIYIZ Saygılarımızla.#ErdoğanlaBirlikteyiz...
    Cevapla
  • SİZDEN BİRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ‘nin UŞAĞI ZÜLFÜ…
    Cevapla
  • tahammül 2 yıl önce Şikayet Et
    deniz baykala fetöcüler tarafından hazırlanan kaset ile operasyon yapılmıştır. bu kaset marifeti ile chp nin başına kemal kılıçtaroğlu denilen kişi getirtilmiştir. diğer tüm sol partiler kapatılmıştır. sadece sol cenahta chp tutularak sol görüşlü insanların tek sol parti olan chp ye mecbur oy vermeleri sağlanmıştır. diğer tüm sol partiler kapatıldıktan sonra tüm sol görüşlü insanların oyları mecburen chp de toplanması sağlanmıştır. halbuki sol görüşlü olup vatana millete devlete bağlı pek çok insan vardır. o insanlar pkk ile pyd ile fetö ile devlet millet düşmanları ile bir araya gelmek istemezler. bu yüzden başka sol parilerin ortaya çıkmasına tahammül edemezler.
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    AY-YILDIZLI ALBAYRAĞIMIZ GÖKLERDE DALGALANACAK BAYRAĞIMIZ AY-YILDIZ SANCAĞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIDIR 2023 AKPARTİMİZ BİRİNCİLİK İLE ZAFERLE KAZANIYOR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİMİZE YÜREKTEN GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ BİZ'BİZE YETERİZ TÜRKİYEM 84 MİLYON VATAN SEVDALISIYIZ Saygılarımızla.#ErdoğanlaBirlikteyiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'