Akın akın geliyorlar! Kapıkule'de bayram yoğunluğu

Yurt dışında yaşayan gurbetçiler, Kurban Bayramını memleketlerinde geçirmek için akın akın Türkiye’ye geliyor. Dönüş yolundaki Kapıkule Sınır Kapısında yoğunluk oluştu.

Akın akın geliyorlar! Kapıkule'de bayram yoğunluğu
Akın akın geliyorlar! Kapıkule'de bayram yoğunluğu
GİRİŞ 05.07.2021 15:15 GÜNCELLEME 05.07.2021 15:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı, sezonunun başlamasıyla uzun bir aradan sonra en hareketli günlerini yaşıyor. Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, adeta akın akın geliyor.

Yıllık izinlerini ve Kurban Bayramını memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, araçlarıyla Kapıkule Sınır Kapısında yoğunluk oluşturdu.

Peron girişlerinde araçların giriş yapmasına rağmen sahada uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor. Sınır kapısındaki yoğunluğun yaz sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Belçika'dan Tekirdağ'a gelmek için yolara düşen gurbetçi Zekeriya Çakar, “Uzun yolculuktan geldik ve çok memnunuz. Tabi birazda yorgunuz. Vatan sevgisi var, bu yolları vatanımız için teptik. Geldiğimiz için çok mutluyuz. Gerekli bütün testlerimizi yaptık. Ben ve hanım aşı olmuştuk. Zaten her gün daha iyiye gidiyoruz” dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye gelen Reşat Oğuz, “Almanya'dan geliyoruz. Ankara'da biraz konaklayacağız. Daha sonra Mersin'e gideceğiz. Her şey yolunda Allaha şükürler olsun. Ülkemizi seviyoruz. Ülkemiz dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir ülkedir. Buraya her geldiğimizde ayrı bir duygu ile geliyoruz. Her gelişimizde ayrı bir heyecanımız oluyor. Şuan da olduğu gibi mutluyuz. Türkiye'ye adım attığımızda kendi toprağımıza geldiğimizi hissediyoruz. Nereyi dolaşırsanız, dolaşın Türk bayrağını gördüğünüzde kendi vatanınız olduğunu hissediyorsunuz” şeklinde konuştu.

Memleketi Mardin'de Bayramı geçirmek için geldiğini aktaran İdris Sayhan, “Türkiye'ye ilk adımı attık. Bu heyecanı ancak gurbetçiler bilir. Yolculuğumuz iyi geçti. Dün akşam saatlerinde yolla çıktık. Bulgaristan'da konakladık, uykumuzu aldık. Vatanımıza ulaştığımız için Allaha şükürler olsun. Memleketimizde kendimizi güvende hissediyoruz. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, Türkiye gibisi yok, memleketimiz gibisi yok. Buranın bir saatini oranın bir ayına değişmem. Gerçekten güzel bir memleketimiz var, kıymetini bilmemiz lazım. Birlik beraberlik açısından bu çok önemli Ülkemiz için Suriye, Irak'a ve etrafımızdaki diğer ülkelere bir bakalım ne durumdalar bu yüzden herkesin aklını başına alması lazım. Kurban Bayramını burada geçirmek için zaten iznimiz ona göre orada ayarladık ve Kurban Bayramını burada geçirmek, mezarlıkları ziyaret etmek, maneviyatı tatmak bunlar güzel şeyler” dedi.

Viyana'dan Yozgat'a gittiğini belirten Mesut Yıldız, “Viyana'dan geliyoruz, Yozgat'a gidiyoruz. Buraya gelmemiz çok iyi oldu, babamlarda geliyor, hep beraber bu bayramı burada geçireceğiz, inşallah” diye konuştu.

Almanya'dan Edirne'ye gelen Altan Sayıcı, “Edirne'ye uzun zamandır gelemediğimiz için zaten burnumuzda tütüyordu anavatan bu sene bayramı bütün aile olarak birlikte geçirmek için geldik. Türkiye'yi çok özledik. İnşallah güzel bir tatil geçiririz. Buraya kadarda güzel geçti yolculuk herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Umarım bundan sonrada olmaz. Bütün gurbetçilere iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    benim hanım tarafi almanci.ayni yazilanlardaki gibiler vatan,millet deyince ağlarken kör olucaklar.gel ozaman deyince hep ayni duzen kurduk muhabbeti caliscak olana her yerde is varda yüce €euro burda 10.40 .
    Cevapla
  • Kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye' nin 1 saatini, Avrupanın 1 Gününe değişmem diyor, O zaman Türkiye'ye temenli dönüş yap. Hem Kontenjan açılmış olur. Türkiye'den avrupaya gideni istemezsiniz ama. Ne var burda dersiniz. Nede olsa Aldi ve Lidl marketlerde ucuzluk var, zenginde fakirde aynı yemeği yiyor. Türkiyede biraz kalda görelim. " Elbette Türkiyem Gibi bir yer yok. Ama sözlerinin nereye gittiğini bilmiyor arkadaş. İnsallah Türkiye 2023 de avrupayı dize getirir. VATANIM parası değerli olsun. Dilerim Kanunlar yerinde olur. Dilerim Almanya gibi Sosyal imkan olur. Selam olsun Vatanıma "almanya'dan.
    Cevapla
  • Martli 2 yıl önce Şikayet Et
    boş konusma. adamlar orda iyi kötü bir düzen kurmuş. çoluk çocuk var. donse turkiyeye ne yapacak. coluk cocuk nasıl egitim sistemine kültürel hayata nadil uyum sağlayacak. bir sehirden baska şehre taşınmak bile insana zor gelirken onlar ulke mi değiştirecek.
    Cevapla
  • Hoş geldiniz 2 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah gelin gelin tabi Ulkeme döviz de lazim
    Cevapla
  • muratt1 2 yıl önce Şikayet Et
    tabi gelirsiniz, kazanmaya gelince avrupa, yemeye gelince türkiye
    Cevapla
  • Almancı 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet :)
    Cevapla
  • Kibleteyn 2 yıl önce Şikayet Et
    Teebiyesizlik etme. Bu duygunun para pul ile ne alakasi var. Sen o insanlarin gurbetde ne cektigini biliyormusun? Vatanina gelmek icin ne yol parasi biriktirmek icin. Nasil yasadigindan haberin varmi? Bunu ancsk yasayan bilir.
    Cevapla
  • bozkurt38 2 yıl önce Şikayet Et
    evinize hoş geldiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!