Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Temmuz ayı ödemesi hakkında açıklama geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haziran ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 5 Temmuz'da hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. Fakat ödemeyi hesaplarında göremeyen çalışanlar ‘’Kısa Çalışma Ödeneği neden yatmadı’’ sorusunun yanıtını arıyor.

Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Temmuz ayı ödemesi hakkında açıklama geldi!
Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Temmuz ayı ödemesi hakkında açıklama geldi!
GİRİŞ 09.07.2021 09:20 GÜNCELLEME 09.07.2021 09:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 4 Temmuz 2021 tarihinde Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, "Haziran ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini 5 Temmuz'da yapıyoruz şeklinde açıklama yapmıştı. Bakan tekrar açıklama yaptı. Sosyal medyada yer alan haberlere göre Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanan çoğu vatandaş, ödemelerin hala yatırılmadığını ve ne zaman yatırılacağının bilgisini araştırıyor. Peki Temmuz ayı KÇÖ ne zaman yatacak?

2021 (Temmuz-Aralık) Kıdem Tazminatı Ne Kadar? Kıdem tazminatı hesaplama ve şartları neler?2021 (Temmuz-Aralık) Kıdem Tazminatı Ne Kadar? Kıdem tazminatı hesaplama ve şartları neler?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapacağız. Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödemelerini PTT üzerinden alabilirler." açıklamasında bulundu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021’e kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar, 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

İBAN NUMARASI KAYIT VE GÜNCELLEME

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerini alıyor.
İBAN numarası ödeneğin hesaplara yatması için büyük önem taşıyor. Açıklamaya göre; İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce https://esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapın. Sayfaya girdikten sonra IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız.” Sekmesine giriş yapın. Açılan sayfanın en altında IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarasını yazın. Bilgilendirme metnini okuyup kabul ettikten sonra kaydetme tuşuna basınız. Bu işlemler sonrasında ödeneğiniz hesabınıza yatacaktır.

YORUMLAR 2
  • Insan ol hain olma 2 yıl önce Şikayet Et
    yatmadı hala bekliyoruz
    Cevapla
  • Umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen henüz yatmadı ne zaman yatacak bilgi verende yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!