HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının ardından Sincan Kapalı Cezaevinden tahliye edildi.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi
GİRİŞ 06.07.2021 21:41 GÜNCELLEME 06.07.2021 21:41
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesinin "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ve "ifade özgürlüğü" haklarının ihlal edildiği kararının ardından Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin Gergerlioğlu'nun tahliyesine hükmetmesi üzerine, yakınları ve avukatları Sincan Kapalı Cezaevi önüne geldi.

Tahliye edilen Gergerlioğlu ile ailesi ve yakınları, bir süre görüştükten sonra kendilerini bekleyen araçlara binerek cezaevi önünden ayrıldı.

- Milletvekilliği düşürülmüştü

Gergerlioğlu, milletvekili seçilmeden önce yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018'de "PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan hapse mahkum edilmişti.

Mahkeme kararının, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine dosya Yargıtaya gelmişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu'na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'li Gergerlioğlu hakkında mahkemece verilen ve kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunmuş, anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerenin ardından Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşmüştü. Daha sonra tutuklanan Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.

YORUMLAR 55
  • Mahfuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yargıdaki Fetöcü ve Kamalistler hala etkili kararlar veriyor. Suçlu haklı oluyor...
    Cevapla
  • Muhaberat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu aym denilen şer ocağı da ABD ve ABnin maşası konumunda, ne demek hem devletin kolluk kuvvetlerini hem sivil halkımızı şehit eden hemde Türkiye Cumhuriyetini alenen yıkmaya teşebbüs eden pkk ve fetö gibi terör örgütünlerine destek veren bir hainin bu tutumunu ifade özgürlüğü sayıp salıvermek o zaman bu Devlet neden var askerlerimiz polislerimiz neden hayatını ortaya koyuyor kimin için kendisini şehit eden teröristleri savunan gergerlioğlu ve seloş gibileri salan bu hakimler için mi? Şimdi anlaşılıyor Mehmet moğultay ve Seyfi oktayın övünerek kendi kadrolarından 5 bin hakimi neden atadıkları yoksa bu hakimler o hakimler mi!
    Cevapla
  • Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sana ana yasa mahkemesi
    Cevapla
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekette vatanperver müslüman olacağına, vatan haini teröristleri destekleyeceksin ki anayasa mahkemesi yanında olsun.
    Cevapla
  • Cuma ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki AYM ile diğer mahkemeler farklı ülkelerin mahkemeleri gibi farklı kararlar veriyorlar. Birleri yanlış kararlar alıyor millete bunu biliyor. AİHM yerini aldı AYM'si
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?