Gergerlioğlu'nun Meclis'i provoke etmesine izin verilmedi: Şehitlerin iki eli yakanda...

Yeniden milletvekilliği vasfını kazanan terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündem dışı yaptığı konuşmaya MHP’li milletvekillerinden sert tepki geldi.

Gergerlioğlu'nun Meclis'i provoke etmesine izin verilmedi: Şehitlerin iki eli yakanda...
Gergerlioğlu'nun Meclis'i provoke etmesine izin verilmedi: Şehitlerin iki eli yakanda...
GİRİŞ 18.07.2021 06:20 GÜNCELLEME 18.07.2021 06:20
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından buna ilişkin Başkanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla yeniden milletvekilliği vasfını kazanan Gergerlioğlu Meclis'te açıklamalarda bulundu.

KÜRSÜDEN PROVOKASYON YAPTI

Gergerlioğlu, provokasyon ağırlıklı konuşmasında sözde helikopterden Kürtlerin atılmasına, soykırımdan işkencelere, insan kaçırmalardan çıplak aramalara kadar hayal ürünü pek çok yalanı sıralayınca milletvekillerinin sabrını taşırdı.

"BİZ SİZİN NE OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

Güvenlik güçlerine hakaret ve iftiralarda bulunan Gergerlioğu'na çıkışan MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak, "Yeter Başkan, bu ne ya" diye bağırdı. Gergerlioğlu'nun, konuşması sırasında HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan mektup aldığını söylemesi üzerine de MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "Şov yapma, şov yapma" diye seslenirken, Eskişehir Milletvekili Sazak da "Biz sizin ne olduğunu biliyoruz" diyerek tepkisi gösterdi.

"YALAN SÖYLÜYORSUN İN AŞAĞIYA"

Gergerlioğlu, ısrarla Demirtaş'ın mektubundan bahsedince, Sazak dayanamayarak, "Başkanım, nasıl olduğunu biliyoruz onun. Kes artık!" diye bağırdı. Kılavuz da "İstismar ediyorsun. Yalan söylüyorsun! İn aşağıya!" çağrısını yaptı. Fendoğlu da Gergerlioğlu'na defalarca şov yapmaması çağrısında bulundu.

"ŞEHİTLERİN İKİ ELİ YAKANDA OLACAK"

Gergerlioğlu'nun, "Halkımızdan yüzlerce mektup aldım" sözleri üzerine Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, "Ya, bir gün de polis şehidinde, asker şehidinde bulun. Ayıptır!" dedi. Gergerlioğlu'nun adeta terörü öven umursamaz ve pişkin tavrına sinirlenen Fendoğlu, "Şehitlerin iki eli yakanda olacak senin" dedi.

YORUMLAR 43
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    BBP.baskani ne dedi HDP ile tüm partiler kanka çok iyi anlaşıyor kameralar önünde görüldüğü gibi değil söylenen le yapılan çok farklı.hic birinize inanmıyoruz hepiniz aynisiniz.
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bal gibide pkkli, riyada bunda takiyede,cunku meclis kursusune geldiginde ben yanlis anlasildim. Benim pkk ile iliskim olmaz ,pkk ya nalet olsun, Turkiemizin yasalarina sukurler olsun derdi..
    Cevapla
  • Gazi38 2 yıl önce Şikayet Et
    Gergerlioglu'nu serbest birakanlar sorusturulmali oyle basit mesele degil bu
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kanun , böyle demokrasi olmaz. Terörist milletin gözünün içine baka baka mecliste konuşuyor. Yetti artık.
    Cevapla
  • l@dikli @hmet @g@ 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede vatan hainliğine ve tecavüze idam gelmediği sürece bu ülke düzelmeyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler