Çiftlik Bank mağdurları 'imaj' korkusu yüzünden konuşmamış

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın tutuklandı. 'Tosuncuk'un mağdur ettiği kişiler konuştu. Birçoğu, 'imaj' korkusu nedeniyle bu zamana kadar dolandırıldığını dahi anlatmamış.

Çiftlik Bank mağdurları 'imaj' korkusu yüzünden konuşmamış
Çiftlik Bank mağdurları 'imaj' korkusu yüzünden konuşmamış
GİRİŞ 07.07.2021 18:38 GÜNCELLEME 07.07.2021 19:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mehmet Aydın'ın kurduğu sisteme, yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişinin gözü de Tosuncuk'un akıbetinde.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili raporuna göre mağdur edilen 77 bin 843 kişinin en az yüzlerce milyon lira parası buharlaşmış durumda.

Mehmet Aydın'ın, cezasını azaltma umuduyla, borçlarının bir kısmını ödemesi ihtimali ise mağdurların tüm ilgisini işleyen adli sürece çevirdi.

SESSİZLİK HAKİM

Gerek paralarının bir kısmını alma ümidi gerekse kamuoyu önünde 'saf vatandaş imajı' korkusu, mağdurları sessizliğe itti.

Hürriyet'in ulaştığı mağdurlardan büyük bir kısmı utandıklarından dolayı kamuoyu önünde açıklama yapmaktan kaçındığını söylüyor.

"ZATEN YETERİNCE REZİL OLDUM"

Örneğin Çiftlik Bank'a 2017 yılında 50 bin lirasını kaptıran bir mağdur "Zaten yeterince rezil oldum. Açıklama yapıp bir de konu komşuya rezil olmak istemiyorum" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir diğer mağdur ise "Ne kadar para kaptırdığımı ailemden bile gizliyorum. Yargı sürecinde ben de müşteki sıfatıyla dahil oldum. İnşallah paramızın en azından bir bölümünü alabilirim" diyor.

İLK GÜNDEN BERİ MÜCADELE EDEN MAĞDUR SESSİZLİĞE TEPKİLİ

2018'den beri Çiflik Bank mağdurlarının sesi olan Emsal Akhan ise diğer mağdurların sessizliğine isyan ediyor.

Eşten dosttan görüp Çiftlik Bank’a parasını yatırdığını söyleyen Akhan, “Reklamlarını görünce güvenilir geldi. Ardından her şehirde birkaç tane bulunan bayilerini gezdik, konuştuk ve 25 bin lira kredi çekip buraya yatırdım. İlk bir buçuk ay ise 5 bin lira kazandım. Yaklaşık 6 ay içerisinde kredi parasını kazanıp, üzerine bir de 'arabamı değiştiririm' dedim. Ancak sonunda arabamı da satmak durumunda kaldım.” dedi.

Adalete güvendiğini söyleyen Akhan, “Benim giden 25 bin liram oldu ancak evini, arabasını satıp tüm yatırımlarını kaybeden insanlar oldu. Bir oyun oynadım ve kaybettim diye düşünüyorum. Ailem de artık bu olayın peşini bırakmamı istiyor” ifadelerini kullandı.

'BEN DE YORULDUM...'

Bazı mağdurları ise 'ana paralarını kurtarıp sistemden kazandıkları paranın peşine düşmekle' suçlayan Akhan “Bundan sonra herkese gözleriyle görüp elleriyle tutmadıkları hiçbir şeye inanmamalarını söylüyorum. Konu ile ilgili sosyal medyada da çok fazla mücadele verdim ama artık yoruldum...” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 13
  • FAiZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda son zamanlarda moda oldu faiz bankadan para çekip altına , dolara, bitcoine felan yatırım yapmak, Allah aķıl fikir versin faiz zaten haram onuda işletip günahı katlamanın ne anlamı var...Eyyyyy müslümanlar artık uyanın
    Cevapla
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah katındaki rezilliği düşünmüyorlar da komşuya rezil olacağından korkuyorlar. Aferin tosun yemeyenin paralarını iyi lüplettin.
    Cevapla
  • YANi 2 yıl önce Şikayet Et
    AvA GiDEN AvLANMıŞ
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    1.5 ayda yüzde yirmi alırken iyiydi.... Aslında bu mağdurum diyenler tosuncuğu dolandırmak isterken tosuncuk onları dolandırmış... Vergi kaçırmış hepsi suçlu...
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    1.5 aayda yüzde 20 kazanmış.... Vergi yok bişe yok kazanırken iyi debunlar dolandırıldım diyor aslında vergi kaçırıyorlar... Bunlara da ceza olmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!