Tosuncuk firardaki 3 yılını anlattı!

Çiftlik Bank davasının tutuklu sanığı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, firardaki 3 yılını anlattı.

Tosuncuk firardaki 3 yılını anlattı!
Tosuncuk firardaki 3 yılını anlattı!
GİRİŞ 08.07.2021 20:53 GÜNCELLEME 08.07.2021 20:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Çiftlik Bank davasının tutuklu sanığı Mehmet Aydın, Uruguay'da olduğu dönemde "kara para suçlaması" ile aralarında Ferrari ve lüks yatının da bulunduğu tüm malvarlığına el konulduğunu söyledi. Aydın, buradan Brezilya'ya geçerken 50 bin euro ve 3 Bitcoin'i olduğunu öne sürdü. İddiasına göre Aydın, 3 yıl boyunca bu para ile geçindi.

İFADESİNDEN YENİ DETAYLAR

'Tosuncuk' olarak bilinen Aydın'ın savcılık ifadesine yönelik detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aydın ifadesinde firari olduğu döneme yönelik bilgiler de verdi.

Gelirlerinin artmasıyla kendisine koruma sağlamak isteyen bir komşusunun "mafyavari" davranışları nedeniyle Uruguay'a kaçtığını söyleyen Aydın, burada Bitcoin'e merak saldığını söyledi.

Aydın, tanıştığı bir Paraguay vatandaşının ülkesinde kripto para işlerinin daha rahat yapılacağını söylemesiyle 3 milyon dolar ödeme yaparak 900'e yakın bitcoin üretim cihazı aldıklarını anlattı.

'ÖDEME YAPTIM' İDDİASI

İddiasına göre Aydın Bitcoin'den kazandığı paralarla Çiftlik Bank üyelerine de ödeme yaptı.

2018 yılında Bitcoin üretme faaliyetlerine devam ettiklerini, Çiftlik Bank oyun faaliyetlerinin ise durdurulduğunu söyleyen Mehmet Aydın, hakkındaki suç duyuruları nedeniyle Uruguay'dan iadesinin talep edilmesi üzerine Brezilya'ya kaçtığını söyledi.

Uruguay'da "kara para aklama" ile suçlandığını belirten Aydın; 700 bin dolar, 7 villa arsası, iki lüks araç ve şirket araçlarına el konulduğunu öne sürdü.



Brezilya'ya geçerken 50 bin euro para ve 3 Bitcoin olmak üzere toplam 100 bin doları olduğunu dile getiren Aydın, "Onunla yaklaşık 3 yıl boyunca geçindim. Herhangi bir kripto para borsasında Bitcoin veya kripto param yok" dedi.

Aydın, yurtdışında bulunduğu süre içerisinde geçinebilmek için Bitcoin ve altcoinlerini dolar ve euro'ya çevirerek harcama yaptığını da dile getirdi.

 

YORUMLAR 19
  • Tornacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav bari o paraları Türkiye de yeseydin yine para ülkemizde kalırdı. Bu ülkenin parasını diğer devletlere kaptırdın Allah seni kahretsin.
    Cevapla
  • berat 2 yıl önce Şikayet Et
    şuan saklıyor herşeyı belli bir süre yatıp çıkacak sonra zengınler arasına karışacak tezgah aynı tezgah
    Cevapla
  • Savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çaldıkları bitti ve mecburen döndü. Olay anlaşılmıştır herkese iyi uykuları.
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Parasını almayı bekliyenler... Bekleyin tosuncuk çıkınca inşaat işine girer.. Sizinde yuvanızı yapar.. Örnek mi.. Kastelli... Jet Fadıl gibi mezarın kabul etmediği sahtekarlar gibi...
    Cevapla
  • gaga 2 yıl önce Şikayet Et
    bide amerikan çaputu giydirmişler adama yaaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'