Boğaziçili akademisyenin nefretinin dışa vurumu: Gericilik yasaklanacak

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Ercan Çankaya, sosyal medya hesabından İslam düşmanlığı yaptı, başörtülü öğrencileri tehdit etti. Çankaya'nın, "Üniversitelere giremeyeceksiniz, gericilik yasaklanacak" paylaşımı tepki çekti.

Boğaziçili akademisyenin nefretinin dışa vurumu: Gericilik yasaklanacak
Boğaziçili akademisyenin nefretinin dışa vurumu: Gericilik yasaklanacak
GİRİŞ 09.07.2021 11:57 GÜNCELLEME 09.07.2021 16:10
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlatılan eylemler, Kabe fotoğrafının yere serilmesi skandalı, LGBT eylemleri gibi birçok olayla gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversite'si akademisyenleri şimdi başörtülü öğrencilere tehdit yağdırıyor.

Geçtiğimiz günlerde LGBT'lilere destek protestoları sırasında başörtülü genç bir kadının sahneye çıkıp arkadaşlarına destek verdiğini söylediği tiyatronun ardından, üniversite akademisyenlerinin gerçek zihniyeti ortaya çıktı.

"BOĞAZİÇİ'NDE BAŞÖRTÜSÜ YASAKLANACAK"

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü akademisyenlerinden Ercan Çankaya, sosyal medya hesabından İslam düşmanlığı yaparak, başörtülü öğrencilere nefret kustu. Başörtülü bir öğrencinin “Başörtülü eğitim hakkının zaten bizlerin hakkı olduğunu, normalinin zaten bunun aykırılığına karşı geçmek olduğunu, bu yüzden size minnet etmek zorunda olmadığınızı anlayacaksınız” sözlerini alıntılayan Çankaya, haddini aşan sözler kullandı.

"TÜRBANLILAR ÜNİVERSİTEYE GİREMEYECEK"

Başörtüsüyle üniversiteye girilmemesi gerektiğini savunan Çankaya, “Senin türban üniversiteye girip girmemeni savunmak ‘normal ya da anormal’ sıfatlarıyla tanımlanabilecek bir konu değil. Basit bir yönetmelik meselesi. Bence girmemeniz gerekiyor, giremeyeceksiniz de. Bugünler geçici. Üniversitelerde gericilik yasaklanacak” ifadelerini kullandı. Başörtülü öğrenci ise Çankaya’ya "Dördüncü üniversitemi okuyacağım. Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin" sözleriyle karşılık verdi.

Çankaya ise hadsiz ifadelerine devam ederek "Dördüncüye yetişir bence 'türban' yasağı. Tadını çıkar" diyerek İslam düşmanlığını gözler önüne serdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 199
  • Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bez dediğiniz şeyle ,maske olarak suratınızı kapattı
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Halkı kin ve düşmanlığa tahrikten hemen tutuklanmalı
    Cevapla
  • SELAMET 3 yıl önce Şikayet Et
    SAADETİN SİNSİCE DESTEK VERDİĞİ TAMDA İŞTE BU SOYSUZ ZİHNİYETTİ... YAZIKLAR olsun... BİR milli görüşçü olarak SAADETİN bu hallere düştüğünü gördük... Adamlar imansızlığının gereğini yapıyor.... EY KARAMOLLA bunlara destek oldun diye VİCDANIN rahatsız olur mu? MALESEF SANMIYORUM.... SAADETİN diğer AKLI BAŞINDA ADAMLARIDA DEMİYORKİ bizim HDP CHP NİN YANINDA ne işimiz var diye... SİZE CHP HDP ZİHNİYETİNİ Mİ anlatalım burada....
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın başını bir bez parçasıyla örtmesini gericilikle bağdaştıran sözde akademik yapı eksik eğitim almış, yetersiz bir bilgi sahibi demektir. Başına kasket, şapka, bere, fötr takanlarda gerici o zaman. Çünkü bu Saydıklarım da aynı materyalden ve aynı amaca hizmet ediyor. Asıl gericilik diğer başarılı akademik personele sahip ülkelerin bunu çözülmesi gereken bir sorun olarak görmemesi dikkate alınırsa gerikalmış gerici olmuşların bu akademisyenler olduğu alenen görülüyor.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteler milli eğitim bakanlığına bağlanmadan bu hainliğin sonu gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
ABD'li ünlü ekonomist Hanke: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum