YÖK Üniversiteler ne zaman açılacak? Aşı olmayanlar uzaktan eğitim mi alacak? Kritik açıklama geldi!

Üniversitelerin açılma tarihi, YKS sınavının tamamlanmasının ardından merak konusu oldu. Yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime başlanması için YÖK planlama yapıyor. Sağlık Bakanlığı aşı çalışmalarında üniversite okuyan öğrencilerin yaş aralığını geride bıraktı. Üniversitelerden peş peşe aşı açıklamaları geldi. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Aşı olmayanlar kampüse alınmayacak mı? İşte yapılan kritik açıklamalar…

YÖK Üniversiteler ne zaman açılacak? Aşı olmayanlar uzaktan eğitim mi alacak? Kritik açıklama geldi!
YÖK Üniversiteler ne zaman açılacak? Aşı olmayanlar uzaktan eğitim mi alacak? Kritik açıklama geldi!
GİRİŞ 14.07.2021 08:57 GÜNCELLEME 14.07.2021 08:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uzaktan eğitim ile güz ve bahar dönemini tamamlayan öğrencileri heyecanlandıran açıklama Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. 13 Eylül’de üniversitelerde akademik takvim hazırlıklarına başlanacak. Üniversite sınavının tamamlanmasıyla yüz yüze eğitim için ön lisans ve lisans öğrencileri tarih araştırması yapıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından aşılama çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Henüz aşı olmayan vatandaşlar bulunurken konuyla ilgili kritik açıklama Kadir Has Üniversitesinden geldi. Üniversiteden yapılan açıklamada iki doz aşı olmayanların üniversitelere alınmayacağı ifade edildi. Bu açıklamadan sonra aşı olmayanların kampüslere alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Peki 2021 üniversiteler ne zaman açılacak? İşte üniversitelerle ilgili son yaşananlar...

2021 Üniversiteler Ne Zaman Açılıyor?

Yükseköğretim Kurumu, üniversitelerde yüz yüze eğitime başlanması için Eylül ayına kadar aşılama çalışmalarının tamamlanması talebinde bulunmuştu. Sağlık Bakanlığı bu çağrıya yanıt vererek aşılama çalışmalarını 18 yaşa kadar indirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı normalleşme açıklamasında 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibariyle başlayacağını duyurdu.

Üniversitelerde yüz yüze eğitimler 13 Eylül'de başlayacak. Koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumlarında gerekli tedbirleri ve önlemleri alarak üniversitelerde eğitim öğretime başlanması planlanıyor.

Üniversitelerden Aşı Olmayanlar İçin Kritik Adım!

Kadir Has Üniversitesinin ardından Marmara Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi öğrencilere aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.  Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine attığı mailde 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim ile başlayıp öyle devam etmeyi planladıkları hatırlatıldı. Akademik yıl başlayana kadar öğrencilere 2. doz aşı olma çağrısında bulunan Kadir Has Üniversitesi " Girişlerimizde QR kodu okuma sistemi yerleştireceğiz ve iki doz aşısı olmayan hiç kimsenin kampüsümüze girmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Marmara ve Üsküdar Üniversitesinden Destek Geldi!

Kadir Has Üniversitesinin attığı bu kritik adımın ardından Marmara ve Üsküdar Üniversitelerinden bu karara destek gecikmedi. Marmara Üniversitesinden yapılan açıklamada " Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılabilmeleri için aşı olmalarını beklediğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşırız" ifadeleri kullanıldı.

Üsküdar Üniversitesi yaptığı açıklamada ülkede aşılama çalışmalarının hız kazanması ile birlikte vaka sayılarında düşüş gözlendiğini ifade ederek " Sağlık Bakanlığımızın çağrılarına uyarak hem kendinizi ve sevdiklerinizi hem de çevrenizdeki diğer insanları koruyabilmeniz amacıyla aşı olmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer hala aşı olmadıysanız lütfen size sunulan aşı imkânlarını değerlendirin." denildi.

"13 Eylül'den Önce Öğrencilerimiz Aşı Olacak"

Türkiye genelinde yapılan aşı sayısı toplam 55 milyon 700 bine ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada son 10 gün içerisinde randevu alanların sayısının 4 milyon 330 bini geçtiğini vurguladı. Bakan Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşımı alıntılayarak " 13 Eylülden önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarına olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak" ifadelerini kullanmıştı.

YÖK Sağlık Bakanlığına Yazı Gönderdi!

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yüz yüze eğitime başlanabilmesi için gerekli önlem ve tedbirlerin alınmasına olanak sağlayacak aşılama çalışmalarıyla ilgili Sağlık Bakanlığına yazı gönderdi. Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde görev yapan akademik ve idari kadrolar ile birlikte örgün eğitim alan öğrencilerin 2021 yılının Eylül ayına kadar aşılama çalışmalarının tamamlanması talebinde bulundu. 

YORUMLAR 10
  • AHMET ELİYATKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    şu aşı olayını artık bilip bilmeden karşıtlık yapmayın bende oldum ve sonrasında olumsuz hiçbir etkisini görmedim. aşı karşıtı arkadaşlar içtiğiniz sigara alkol hatta istanbulda yaşamak dahi sizin sağlığınıza aşıdan çok çok çok fazla zarar veriyor. kimse ölmesin diye devlet size yalvarmak zorunda değil. aşı olmak bir tercih olmamalı. sadece kişinin kendisini korumuş olsa tercih derim ama çevrisinin sağlığını koruma durumunda olduğundan bu bir tercih olmamalı
    Cevapla
  • Hukuk 2 yıl önce Şikayet Et
    üniversitlee özerktir.Her üniversite kararını verir.
    Cevapla
  • KARADERELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    YÖK karar almalı ve aşı olmayanları okul ve yurtlara almamalı, bu iş çocuk oyuncağı değil.
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    hani zorlama yoktu? hayirdir?
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanlar öyle bir tezgah hazırladı ki; Korona manyaklığı, dünya da hak-hukuk, ekonomi, eğitim hiçbir şey bırakmadı, hepsini al aşağı etti. Uyanın artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?