Kabaktepe rüzgarı İmamoğlu'nu panikletti!

Mehmet Acet, AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'nin geçmişine dönük önemli detayları paylaştı. Kabaktepe'nin İmamoğlu'na karşı da nokta hamle ve eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Acet bu durumun İBB yönetimini tedirgin ettiğini yazdı.

Kabaktepe rüzgarı İmamoğlu'nu panikletti!
Kabaktepe rüzgarı İmamoğlu'nu panikletti!
GİRİŞ 10.07.2021 09:51 GÜNCELLEME 10.07.2021 09:53
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Osman Nuri Kabaktepe hakkında yakın arakadaşlarından edindiği bilgileri paylaşan Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet, “Kendisi, 1980 sonrasındaki Milli Görüş hareketinin gençlik organizasyonunu yapan 6-7 kişiden biridir. Düşünce anlamında bir düşünce adamıdır. Entelektüel anlamda iyi bir münevverdir, eylem adamlığında iyi bir eylem adamıdır.” ifadelerini kullandı. 

Acet, "Esaslı bir muhalefet yapıyor, Ekrem İmamoğlu yönetiminin geride kalan 2 yıllık dönemini güçlü argümanlarla eleştiriyor." diyerek Kabaktepe'nin eleştilerinin İmamoğlu'nu ciddi manada zorlayacağını dile getirdi.

DİKKAT ÇEKEN DETAYI PAYLAŞTI

Yazısının son kısmında da önemli bir detayı paylaşan Acet "Kabaktepe’nin İstanbul İl Başkanlığı’na geldikten sonra izlediği etkili siyaset belli ki, İmamoğlu’nu da tedirgin etmiş durumda. Bunu nereden çıkartıyoruz? Öğrendiğimize göre geçenlerde şöyle bir şey olmuş.

Kabaktepe İstanbul’daki Kastamonulular Derneği’ni ziyaret edince, İmamoğlu da hemen ertesi gün aynı derneğe 'damlamış' " dedi.

İşte Mehmet Acet'in "İstanbul'da Osman Nuri Kabaktepe rüzgârı" başlıklı yazısı: 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Biz, havada uçak gördüğümüzde 'Uçak gördüm' diye hava atan nesiliz” deyip ekliyor:

“Artık uçak yolculuğu dolmuş yolculuğu haline geldi.”

Duyunca kendi hafıza kaydımı yokladım.

“Öyleydi gerçekten” dedim içimden.

Kendi çocukluğumuzda da, sesini duyduk mu, açık alana koşturup gözden kaybolana kadar izlerdik o uçağı.

Tek tük üstümüzden geçen o uçakların içinde olmaya hayallerimiz bile yetişemezdi tabii.

Kabaktepe ile ilk defa bir ay kadar önce İstanbul'da televizyon programı için bir araya gelmiştik.

İkinci buluşmamız, Sinan Burhan’ın davetiyle Ankara Hamamönü’nde Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği Anadolu Sohbetleri programında gerçekleşti.

Şubat ayında, Osman Nuri Kabaktepe ismi AK Parti İl Başkanlığı için gündeme geldiğinde, kim olduğunu merak etmiş, yakın arkadaşlarından şu türden bilgiler almıştım:

“Kendisi, 1980 sonrasındaki Milli Görüş hareketinin gençlik organizasyonunu yapan 6-7 kişiden biridir. Düşünce anlamında bir düşünce adamıdır. Entelektüel anlamda iyi bir münevverdir, eylem adamlığında iyi bir eylem adamıdır.”

Aradan 4 ay geçtikten sonra, İstanbullular, Kabaktepe hakkında çok daha fazla bilgi edinmiş oldu.

Kendisi üniversitede ilahiyat okuduktan sonra, felsefe üzerine yüksek lisans yapmış.

Konuşmalarına, seçtiği kelimelere dikkat kesildiğinizde, birbirini tamamlayan böyle bir eğitimin izlerini hemen fark edebiliyorsunuz.

Yaptığı işin en önemli parçası olarak, İstanbul’u, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından izliyor.

Esaslı bir muhalefet yapıyor, Ekrem İmamoğlu yönetiminin geride kalan 2 yıllık dönemini güçlü argümanlarla eleştiriyor.

İmamoğlu yönetimiyle ilgili ‘beceri baskısı’ diye bir tabirden söz ediyor.

‘Başaramama endişesi’ anlamına geliyor galiba.

İMAMOĞLU VE EKİBİ 2 YILA DÖNÜK ELEŞTİRİLERİ DAHA FAZLA CİDDİYE ALMAK DURUMUNDA

Haziran 2019’un üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçtiğine göre, artık İmamoğlu yönetimi için, “Yeni işbaşına geldiler, biraz kredi vermek lazım” kriterinin bir geçerliliğinin kalmadığı ortada.

Dolayısıyla, geride kalan bu 2 yıla dönük eleştirileri İmamoğlu’nun kendisi ve ekibi daha fazla ciddiye almak durumunda.

Hele hele, gözünü daha yukarılara diktiği, Cumhurbaşkanı adaylığına oynadığı bilindiği için böyle olması kaçınılmaz.

İstanbul’da İstanbullunun gözüne girmeyi başaracaksın ki, bu başarı bütün Türkiye’nin dikkatini çeksin.

Tayyip Erdoğan’ın hikâyesi böyle başlamamış mıydı?

KABAKTEPE'NİN ELEŞTİRİLERİ İMAMOĞLU'NU CİDDİ MANADA ZORLAYACAK

Oysa İmamoğlu’nun iki yılıyla ilgili Kabaktepe’nin getirdiği eleştiriler, kendisini ciddi anlamda zorlayacak türden eleştiriler.

Bazılarını aktarayım:

* İstanbul Belediyesi, 39 ilçe belediyesinin hepsinin birden kullandığı bütçenin toplamının 2,5 katı bütçe kullanıyor. İstanbul’un küçük ilçelerinden birinin bütçesinin bin katına tekabül ediyor bu rakam.

* 'Temel atmama töreninin' baskısı altında kaldığı için olsa gerek geçenlerde Bahçelievler’de 9 tane eserin toplu açılışını yaptı. Tamam, olumlu ama bunlar nedir diye baktığımızda, bir binanın açılışı var. Onun da yüzde 90’ı Kadir abi (Kadir Topbaş) döneminde bitirilmiş. Bir tanesi trafikte bir kavşağın yerini ileri almışlar. Bizim açılış denince güldüğümüz şeyler bunlar.

* Geçenlerde öğrendik. Yardım kolisinin içine "Kanal mı İstanbul mu" diye Kanal İstanbul'a karşı çıktıkları broşürü koymuşlar.

* Kurbağalıdere’nin ıslahının yüzde 90’ı Kadir abi döneminde bitti. Ama kendisi (İmamoğlu) gitti orada hepsini kendisi yapmış gibi anlattı. Guguk Kuşu siyaseti tabirini ilk defa bu gelişme üzerine kullandım. Hâlbuki AK Parti işbaşında iken Belediye Meclisi’nde CHP’liler bu projeye karşı çıkmışlardı.

* Genç arkadaşlar bir kavram bulmuşlar:

Mışgibi.com,

Ya da,

“Mişgibi.com”

Devamında da işin doğrusunu yansıtacak şekilde şöyle söylüyorlar:

“Gerçekler.com”

* Engelleniyoruz diye bir şey tutturmuşlar gidiyorlar. Bizim dönemimizde CHP, Belediye Meclisi’nde gelen tekliflerin yüzde 29’una "Hayır" demiş. Hâlbuki onların döneminde biz sadece yüzde 2’si için böyle bir tutum sergilemişiz.

İMAMOĞLU'NU DA TEDİRGİN ETTİ

Kabaktepe’nin İstanbul İl Başkanlığı’na geldikten sonra izlediği etkili siyaset belli ki, İmamoğlu’nu da tedirgin etmiş durumda.

Bunu nereden çıkartıyoruz?

Öğrendiğimize göre geçenlerde şöyle bir şey olmuş.

Kabaktepe İstanbul’daki Kastamonulular Derneği’ni ziyaret edince, İmamoğlu da hemen ertesi gün aynı derneğe 'damlamış.'

Yeni Şafak

YORUMLAR 39
  • Selamet 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün peşinde koşanları makyajlayıp topluma çıkartmak Allah a ve vatana ihanettir fetö itiyle kimin resimi varsa yargıya teslim olmalı ve cezasını çekmelidir rahmetli Erbakan hocamız uyardığı zaman dalga geçen pontus kökenlileri şimdi görüyoruz yaşasın milli görüş.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    İlkdefa CHP ye yani imamogluna vermiştim.iyiki vermişimTalan i durdurdu.Allah Razi olsun.
    Cevapla
  • Fıss fıs 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu fıssıttırık biri
    Cevapla
  • Mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi mi anlardınız Eko nun taklitçi olduğunu onda öyle bir yüz surat var ki gerekirse Peygamber kılığına girip oy toplamak için kapı kapı dolaşıp oylari aldıktan sonra da şeytan kılığına girip hiçbirini de tanımaz İstanbul halkı demiyorum TÜRKİYE HALKI AMAN DİKKAT EDİNİZ
    Cevapla
  • Rngin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem istediği yere gitsin EKREME bu saatten sonra oy veren siyaset koyunudur
    Cevapla
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeş cehapede aynı şeyi söylüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü