Soru kitapçığı paylaşımına gözaltı! ÖSYM'den açıklama

ÖSYM, 2021-DGS tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın soru kitapçığının bazı kısımlarının görüntülerinin paylaşılmasının sınav sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu, adayın kolluk birimlerince gözaltına alındığı bildirildi.

Soru kitapçığı paylaşımına gözaltı! ÖSYM'den açıklama
Soru kitapçığı paylaşımına gözaltı! ÖSYM'den açıklama
GİRİŞ 12.07.2021 14:15 GÜNCELLEME 12.07.2021 14:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığın'dan (ÖSYM) yapılan açıklamada, 11 Temmuz 2021'de 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gerçekleştirilen 2021 Dikey Geçiş Sınavı'nın (2021-DGS) tüm sınav merkezlerinde sorunsuz tamamlandığı kaydedildi.

Sınav tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın soru kitapçığından bazı kısımların görüntülerini paylaştığı belirtilen açıklamada, "Adayın kimlik bilgisi tespit edilerek kolluk birimlerine intikal ettirilmiş ve aday, kolluk birimlerince gözaltına alınmıştır. Konuya ilişkin incelemede, fiilin sınavın sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu anlaşılmış olup söz konusu aday ve ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında gerekli tüm hukuki yollara başvurulacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortada cok büyük bir haksızlık var şimdi tutuklanınca onun dediklerine inanacak degiliz. Dogruyu söylemeyecegine eminiz. Belkide kodlama kagıdını işaretleyip kurdukları ekime gönderdiler belkide ona gönderilecekti bekliyordu sonuc olarak ortada Bi anlaşmazlık oldu atan kişi bilinçli attı O yüzden bu sınavın iptalini istiyoruz.. Ülkece egitim sıkıntı yaşıyoruz hiç kimse hak ettiğini olamıyor.. Müslüman ülkeyiz yapmayın.. Artık Bi susanların sesi cıksın lütfen..
    Cevapla
  • samet 2 yıl önce Şikayet Et
    ösym sınav sorularını çalanlar için bir sonuç var mı? hani milyonlarca insan hukuksuz yere memur vs olmuştu. böyle basit işler peşinde koşun. 1 dakika geç kalanın sınavını iptal edin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!