ADEV, bu Kurban Bayramın'da da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan Adil Efendi İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (ADEV), ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye bu bayram da devam ediyor.

ADEV, bu Kurban Bayramın'da da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek
ADEV, bu Kurban Bayramın'da da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek
GİRİŞ 12.07.2021 17:11 GÜNCELLEME 12.07.2021 17:16

1995 yılında hayırsever iş adamı rahmetli Osman Nuri Önügören tarafından kurulan Adil Efendi İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (ADEV), kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahibi insanlara kucak açıyor.

20 yılı aşkın süredir yurt dışında, Afrika’nın ihtiyaç sahibi ülkelerinden Uganda, Kamerun, Nijer ve Sudan’da faaliyetlerini sürdüren ADEV, mazlum ve mağdur coğrafyalardaki ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatıyor ve zor şartlarda yaşamaya çalışan insanların sevinçlerine vesile oluyor.

Açlık, susuzluk ve hastalıklarla mücadele edilen Afrika’daki insanların refah içerisinde yaşamalarını amaçlayan ADEV bu doğrultuda faaliyetlerini her geçen gün daha da arttırdı.

Yardıma muhtaç olan tüm insanlara erişebilme amacıyla ekiplerini ve faaliyette bulundukları ülkeleri genişleterek daha çok insanın hayatına dokunmak için çalışmalarını sürdüren ADEV, su kuyusu, gıda yardımları, sünnet organizasyonları, süt keçisi dağıtımları, kurban organizasyonları ve acil insani yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

'BAYRAMLARDA BİZLERİN YOLLARINI GÖZLÜYORLAR'

Vakıf Başkanı Mahmut Önügören, "Afrika, bizlerin yardımını bekleyen büyük bir kıta. Dünyanın farklı coğrafyalarında insanlar nasıl huzur içinde yaşayabiliyorsa, bizler nasıl hayatımıza rahatlıkla devam edebiliyorsak, rahatça yaşamak kardeşlerimizin de en doğal hakkı. Bunu bilerek tüm projelerimiz için büyük bir ehemmiyetle çalışmaya devam ediyoruz. Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde insanların Vacip Kurban ibadetlerine vesile olmak ve Afrika’daki ihtiyaç sahiplerinin yaşamına dokunmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Afrika’daki insanlar özellikle böyle bayramlarda bizlerin yollarını gözlüyor. Biz de Kurban’da hijyenik ortamlarda ve İslami usullere uygun şekilde kestiğimiz kurbanların etlerini ve derilerini kardeşlerimize dağıtarak gıda ihtiyaçlarını karşılamalarına ve yaşamlarını kolaylaştırmalarına destek oluyoruz. Ayrıca giyecek elbise bulmakta dahi zorluklar yaşayan çocuklarımıza bayramlıklar dağıtarak yüzlerindeki tebessümlere vesile oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Önügören bu Kurban’da da uzak coğrafyalardaki yardıma muhtaç insanlar için kurban ve bayramlık bağışlarını beklediklerini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!