Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hatay'da yaşanan olaya sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiğini belirtti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hatay'da yaşanan olaya sert tepki
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hatay'da yaşanan olaya sert tepki
GİRİŞ 13.07.2021 21:34 GÜNCELLEME 13.07.2021 21:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiğini belirterek konunun takipçisi olacağını bildirdi.

SORUŞTURMA TALİMATI

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Bazı medya mecralarında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir camimizde yaşandığı iddia edilen görüntünün ardından ilgili birimlerimize konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatılması talimatını verdim. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.

Camilerimizin süsü, çiçekleri ve neşesi olan çocuklarımızın İslam’ı, Rabbimizi, Peygamberimizi ve güzel ahlak gibi birçok iyi hasleti öğrenecekleri camilerimizde onların onurunu hiçe sayan, rencide eden ve şiddete başvuran hiçbir davranış kabul edilemez.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • bende yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    göz boyuyorlar hiçbirşey olmaz imam müsvettesine
    Cevapla
  • ERCİŞLİ 2 yıl önce Şikayet Et
    olay enine boyuna iyi araştirilmali,imamlar eğer eğitimli liyakat dahibi iseler ucuz ucuz harcanmamali.liyakat sahibi olmayanlar kesinlikli imamlik makamina getirilmemeli. din ile devlet işleri sozde değil gerçekten ozde birbirinden ayrilmali. diktatorlerin kapattiği tekkeler, zaviyeler ve medreseler osmanlidaki gibi olacak şekilde yeniden açilmali.yoksa bu iş koca camileri tek sira bile dolduramayan imamlarla olacak iş değil..
    Cevapla
  • Giritli 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işleri atamalarda çok adil olmalı . Din konusunda çok geride kalındı . Afrika’da Su kuyusu ,kurban, pirket ev yapı konusunda çok ilerde .Kurban konusu : Türkiye’de küçük baş hayvan en az 1600 TL . Diyaneti 1125 TL ye Türkiye’de kurbanı kesiyor . Yurt dışında 925.TL . Avrupa’da 125 Euro üç kampanyada son rakam 25 de ilginç . Türkiye’de 1600 TL altında kurban vadedenler vebal altına giriyor sanki . Allah bilir Türkiye’de 1125 TL kurban alan varsa lütfen yazsın ..
    Cevapla
  • Serdar Arkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurban tek alınırsa 1600 den aşağı zor bulunur. Ama diyanet toplu alıyor.. 20 bin, 30 bin belki daha fazla.. Onun için fiyatın düşük olması normal. Tabii 1125 TL. olabilir mi, bilemeyeceğim. Belki kurbanlıklar başka ülkelerden geliyor olabilir. Yurt dışı deyince nedense hep Avrupa aklımıza geliyor. Oralarda 120 - 130 Avro' dan aşağı kurban yok. Ama bazı Afrika, Asya ülkelerinde 65 Avro' ya da kurban var..
    Cevapla
  • İmam 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu şeyde önümüzü kesen caminin köklü cemaati var. Her şeye karşılar. Sanki cami kendilerinin malı. Muftuluklere şikayete gittikleri zaman cemaat %100 haklı oluyor. Sonuç olarak bir şey yapamıyoruz. Denemesi bedava .
    Cevapla
  • gece kartali 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar çocuklara en fazla şiddet uygulayan cemaati süleymancılar olarak gördüm çocukların kafasında cep telefonlar kırılıyordu, anahtarla çok şiddetli bir şekilde kafalarına vuruluyordu... Ama hocaların çocuklarına kimse el süremiyordu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?