Darbeci hainler bunları hiç hesaba katmadı! O gecenin tarihe geçen kırılma anları...

15 Temmuz gecesi tüm dünyanın son dakika ile geçtiği hain darbe girişimine günler öncesinden hazırlanan FETÖ'cüler hiç beklemedikleri şekilde yaşanan kırılma anlarıyla müthiş bir hezimete uğradılar.

GİRİŞ 15.07.2021 05:59 GÜNCELLEME 15.07.2021 09:24
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin bağımsızlığını hedef alan FETÖ’nün, aylar öncesinden hazırlıklarını tamamladığı darbe girişimi esnasında “hesaba katmadığı” kimi gelişmeler gecenin seyrini değiştirdi.

Darbe girişiminin “kırılma anları” olarak tarihe geçen bu olayların başında, 15 Temmuz ihaneti için görevlendirilen bir binbaşının son anda fikir değiştirip Millî İstihbarat Teşkilatına (MİT) gitmesi oldu.

İşte o geceki kırılma anları:

* Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ile görüşmesinin ardından “Türk hava sahasının askerî hava araçlarına kapatılması” emrini verdi.

Bu gelişme üzerine 03.00’da yapılacak darbe girişimini öne çeken darbeciler, söz konusu saate göre hazırlanan planlarda değişikliğe gitmek zorunda kaldı.

* Erdoğan’ın çağrısı üzerine ellerinde bayraklarla alanlara inen vatandaşlar, darbecilere karşı demokrasiyi savundu.

* Genelkurmay Başkanı Akar, başına dayatılan silaha rağmen darbecilere karşı geldi. Akar’ın direnişi, darbenin emir komuta zinciri içinde yapıldığı yalanını çürüttü.

* Astsubay Ömer Halisdemir darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi Özel Kuvvetlere girmek üzereyken vurdu. Darbecilerin moral ve motivasyonunu düşüren Terzi’nin ölüm haberi, o gecenin unutulmaz bir diğer kırılma anı olarak tarihe geçti.

* Darbeciler mühimmat yüklü yaklaşık 50 zırhlı aracı Ankara’nın önemli noktalarında tutacaktı. Bu emre uymayan bir grup asker, tankların sigortalarını söktü, bazı askerler de anahtarları sakladı.

* Denizli’den 500 komando hava yoluyla Ankara’ya getirilmek istendi. Ancak elektrikler kesildi, iş makineleri piste çekildi, yakıt boşaltıldı. Kargo uçakları iniş yapamadı.

YORUMLAR 23
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulus Devlet olamadığımız için Ülkemizin Milletimizin değerlerini beş kuruşa abd ye - israil e - almana vb . batılı sömürgecilere satacak alçak zihniyetli satılık köpek bulacakları Muhakkak. Bunu dindarlık altında parti adı altında milliyetçilik - özgürlük - Z kuşağı adı altında hainlikler olacaktır. Ülkemiz İslam'ı ve Milliyetçiliği kullanıp içimize sızmaya çalışan gurupları Devletimizin gün yüzüne çıkarıp Türk Halkını Milletini Uyarması zaruridir. YAŞASIN TÜRK MİLLETİ, YAŞASIN TÜRK DEVLETİ.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkçü ulus devlet olmaktan önce ümmetçi Müslüman devlet olmayı öğren önce sen. Ulus devlet ilk kez Fransızların uydurduğu bir kavramdır. Başkalarının beyniyle değil kendi beyninle düşünmeyi öğren önce.
    Cevapla
  • Cenk1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Birdaha çıkarlar ise zülfikarın yavrusu bende hazır.
    Cevapla
  • Bu sefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah bundan sonra 15 Temmuzlar yaşanmaz; olursa ,millet olarak uyanık olmalıyız,hiçbir haini sağ bırakmadan gereğini yapmalıyız.
    Cevapla
  • Önce Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainler idam edilirse,hainlik peşinde olanlarda derslerini almış olur. Vatana millete verilen her türlü zarar,hainlik kapsamına alınmalı,hainlik yapanların cezasıda idam olmalı, öz kardeşim bile olsa. Vatana ihanet de asla affedilmemeli,derhal infaz edilmelidir. Fetöşcüğü de olduğu yerde kepertin bitsin bu çile.
    Cevapla
  • Menderes 2 yıl önce Şikayet Et
    Bidaha olursa daha çok zevkle çıkarım hayinlarin karşısına
    Cevapla
  • VATANSEVER 2 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz gecesi, Vatanı, Ezanı ve Bayrağı için Canını feda eden Tüm Şehitlerimize ALLAH'tan Rahmet, Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. 15 TEMMUZ'U UNUTMA ve UNUTTURMA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?