'Milletine bayrağına çok düşkündü, Pensilvanyadaki hain getirilirse acımız biraz diner...'

"Eve erzak almaya değil devlete sahip çıkmaya geldik" diyerek çıktığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit düşen Batuhan Ergin’in babası "Persilvanya’daki hain Türkiye’ye getirilip cezalandırılırsa acımız biraz olsun diner" dedi.

'Milletine bayrağına çok düşkündü, Pensilvanyadaki hain getirilirse acımız biraz diner...'
'Milletine bayrağına çok düşkündü, Pensilvanyadaki hain getirilirse acımız biraz diner...'
GİRİŞ 15.07.2021 07:43 GÜNCELLEME 15.07.2021 07:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

15 Temmuz gecesi şehit olan Batuhan Ergin'in ailesini darbe girişiminin 5.yıldönümünde yine buruk ve acı kapladı. Acılı baba Ahmet Ergin, "Oğlum gencecik yaşında milli iradeye sahip çıkmak için gittiği köprüde şehitlik mertebesine erdi. Oğlumuzla gurur duyduk. Ancak Persilvanyadaki sümüklü hain Türkiye'ye getirilip cezalandırılırsa acımız biraz olsun diner" dedi. Batuhan Ergin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehadete eren 251 kahramandan biriydi.

Henüz 21 yaşında, hayatının baharındaydı. Darbe girişimini öğrenir öğrenmez "Eve erzak almaya değil devlete sahip çıkmaya geldik" diyerek arkadaşlarıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne çıkmış; ancak darbecilerin kurşunlarına hedef olmuştu.

MOTOSİKLET TUTKUNUYDU

Şehit Batuhan Ergin, Deniz-Ahmet çiftinin ikinci çocukları olarak 29 Kasım 1995 tarihinde dünyaya gelmişti. En büyük hayali bir motosiklet sahibi olmaktı. Babası Ahmet Ergin, 15 Temmuz 2016 tarihinde oğlunun bu hayalini gerçekleştirmiş ve hediye olarak bir motosiklet almıştı.

O gün birkaç saat motosiklete binen Batuhan, aynı günün akşamı ise şehit olmuştu. Şehidin babası Ahmet Ergin, oğlunun motosiklet tutkunu olduğunu belirterek, "En büyük isteğiydi motosiklet sahibi olmak. Ama motosiklete kavuştuğu gün şehit düştü. Batuhan, vatanına, milletine, bayrağına çok düşkün bir çocuktu. Darbe girişimi olduğunu öğrenir öğrenmez köprüye çıktı. Oysa motosikletine sadece birkaç saat binebilmişti. Sonra şehit haberi geldi. 15 Temmuz'u gerçekleştirenleri her gün lanetliyorum.." dedi.

YAKALA YAKALA BİTMİYORLAR

Acılı baba Ahmet Ergin, şehit oğlundan ayrı 5 yıl geçtiğini belirterek, "Onsuz geçen 5 yılda 10 bayram, 5 babalar ve 5 anneler günü, 5 çarpı 365 acılı gün geçti. Bu şerefsizleri yakala yakala bitmiyorlar. İçimize ne kadar girmişler bilmiyoruz. Ne zaman bitecekler bilemiyorum. Ancak Persilvanya'daki hain başı Türkiye'ye getirilip hak ettiği cezayı alır da oğlumun ve diğer şehitlerin intikamı alınır ancak o zaman biraz olsun acımız diner" dedi.

YORUMLAR 7
  • EFE 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Sehitlerimize Gazilerimize Sizlerden Cok Tesekür Saygilarima Sunarim.Sizleri borcumuz cok.Hakkiniza nasil öderiz .Allah,dan rahmet Rabbim Sifalar versin. Hakiniza helal edin selam Allaha emanet olun,Bu vatan evlatlarina annindan öperim sizlerden allah razi olsun,,,,
    Cevapla
  • neco 2 yıl önce Şikayet Et
    mekanları cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Şehitlerimize Allah dan Rahmet Gazilerimeze Rabbim Şifalar versin InşAllah. Aslında getirseler daha iyi olur, getirsinler ki Milletin gözünün önünde idam edilsin ibretle alem olsun, çünkü bunu yaptığın an vatanımıza hiç kimse el kaldıramaz. Saygılar
    Cevapla
  • bir müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşşallah ASLAN gibi çocukmuş. Allah şehitliğini kabul etsin, sevdiklerine merhamet etsin, mekanı cennet olsun inşallah. Diğer aslanlarımıza örnek olsun inşallah.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah mekanını cennet peygamber efendimize komşu eylesin inşallah, Anne Babasına sabırlar dileriz, Selam olsun tüm Şehitlerimize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi