KPSS sınav tarihleri 2021! KPSS sınav giriş (yerleri) belgesi ne zaman açıklanacak?

Memur adayları tarafından heyecanla beklenen KPSS sınavlarının düzenlenmesine kısa bir zaman kaldı. Kamu kadrolarına atanmak isteyen binlerce lisans mezunu aday sınavlarda şanslarını deneyecek. KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, ÖABT sınav tarihleri merak konusu oldu. ÖSYM KPSS sınav giriş belgesinin ilan edileceği tarihi açıkladı. Peki 2021 KPSS ne zaman yapılacak?

KPSS sınav tarihleri 2021! KPSS sınav giriş (yerleri) belgesi ne zaman açıklanacak?
KPSS sınav tarihleri 2021! KPSS sınav giriş (yerleri) belgesi ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 16.07.2021 19:01 GÜNCELLEME 16.07.2021 19:01

Üniversitelerin dört yıllık bölümlerinden mezun olanlar devlet kurumlarında çalışabilmek için KPSS sınavlarına katılıyor. Sınavların gerçekleştirileceği okulların adresleri KPSS sınav giriş belgesi ile belli oluyor. Adaylar KPSS sınav yerlerinin açıklanacağı tarihi öğrenmek için araştırma yapmaya şimdiden başladı. Ağustos ayında yapılacak KPSS sınavlarında  Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumları düzenlenecek. Lisans mezunlarına yönelik sınavlar bu yıl düzenlenirken iki yıllık üniversite ve lise mezunlarının katılacağı KPSS önümüzdeki yıl yapılacak. ÖSYM 2021 sınav takvimini yayınladı. Peki KPSS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? İşte 2021 KPSS sınav tarihleri...

KPSS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM'nin 2021 yılında yayınladığı sınav takvimine göre KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavları 1 Ağustos'ta,

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavları 1 Ağustos'ta

KPSS Alan Bilgisi 1. oturum sınavları 7 Ağustos'ta,

KPSS Alan Bilgisi 2. oturum sınavları 8 Ağustos'ta 

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 15 Ağustos'ta düzenlenecek.

KPSS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS sınavının her bir oturumu için ayrı ayrı  sınav giriş belgesi çıkartılacaktır.  Adayların sınava girişlerde bu belgeyi yanında bulundurmaları zorunludur. KPSS sınav yerleri sınav tarihlerinden en az 10 gün önce açıklanacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ais.osym.gov.tr adresinden bu belgeyi edinebilirler. KPSS sınav giriş belgesinin üzerinde adayların sınava katılacağı okul, salon ve sıra bilgisi bulunacaktır.

Adaylardan sınava girişte belge ile birlikte kimlik belgesi istenecektir. Nüfus cüzdanı, T.C.kimlik kartı ve süresi dolmamış pasaport kimlik belgesi olarak kabul edilmektedir. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.

KPSS 2021 Sınav Süreleri!

KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek testi 130 dakika sürecek. (120 soru)

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı 100 dakika sürecek. (80 soru)

KPSS Alan Bilgisinde tüm oturumlar 50 dakika sürerken İstatistik sınavı 60 dakika sürecek.(40 soru)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!