Bursluluk sınav tarihi! 2021 Milli Eğitim Bakanlığı ertelenen sınavların yeni tarihlerini...

Ortaokul 5,6,7,8, hazırlık sınıfı ve lise 9,10,11. sınıfların katılacağı bursluluk sınav tarihleri merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 25 Nisan’da yapılması planlanan sınavın ertelenmesi kararını almıştı. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı tarihin belli olmasının ardından gözler İOKBS sınav tarihlerine çevrildi. Peki 2021 MEB bursluluk sınavı ne zaman?

Bursluluk sınav tarihi! 2021 Milli Eğitim Bakanlığı ertelenen sınavların yeni tarihlerini...
Bursluluk sınav tarihi! 2021 Milli Eğitim Bakanlığı ertelenen sınavların yeni tarihlerini...
GİRİŞ 16.07.2021 18:58 GÜNCELLEME 16.07.2021 18:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bursluluk sınavlarında başarılı olan ihtiyaç sahibi öğrencilere devlet tarafından maddi kaynak desteği sağlanıyor. Her yıl gerçekleştirilen sınava 2021 yılında 1 milyona yakın öğrenci başvuru yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri nedeniyle daha önce açıkladığı takvimde değişikliğe giderek sınavın ertelenmesi kararını aldı. MEB 2021 yılı okulların açılma tarihinin belirlenmesinin ardından gözler yeni sınav tarihlerine çevrildi. Bursluluk sınavı konuları MEB tarafından açıklandı. Bu gelişme sonrası öğrenciler İOKBS sınav tarihlerini öğrenebilmek adına araştırma yapıyor. Peki 2021 Bursluluk sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte İOKBS sınav tarihi...

2021 Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Başvuru sayısına göre yaklaşık 1 milyon adayın katılması beklenen sınavla ilgili henüz Milli Eğitim Bakanlığından yeni bir tarih açıklaması gelmedi. Bakan Ziya Selçuk, yeni sınav tarihlerini koronavirüs sebebi ile duyuramadıklarının altını çizmişti. Pandemi koşulları göze alındığında geçtiğimiz yıl benzer şekilde ertelenen İOKBS Eylül ayında gerçekleşmişti. Bu yılda benzer şekilde İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavının Eylül'de yapılması ön görülüyor.

Bursluluk Sınavında Kaç Soru Sorulacak?

Bursluluk sınavına ortaokul ve liselerde farklı kademede eğitim alan öğrenciler katıldığı için derslerden gelen soru sayılı değişkenlik gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl düzenlenecek sınavda sorulacak soru sayılarını ve dersleri açıkladı. İşte Bursluluk sınavı soru dağılımları;

Ortaokul 5,6,7 Sınıflar

Türkçe dersinden 25 soru

Matematik dersinden 25 soru

Fen Bilimleri dersinden 25 soru

Sosyal Bilgiler dersinden 25 soru

Ortaokul 8. Sınıflar

Türkçe dersinden 25 soru

Matematik dersinden 25 soru

Fen Bilimleri dersinden 25 soru

Sosyal Bilimler (T.C T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din
Kültürü ve Ahlak Bilgisi) dersinden 25 soru

Hazırlık Sınıfı

Türkçe dersinden 25 soru

Matematik dersinden 25 soru

Fen Bilimleri dersinden 25 soru

Sosyal Bilimler (T.C T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din
Kültürü ve Ahlak Bilgisi) dersinden 25 soru

Lise 9,10,11. Sınıflar

Türk Dili ve Edebiyatı dersinden 25 soru

Matematik dersinden 25 soru

Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) dersinden 25 soru

Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) dersinden 25 soru

MEB'den Kritik Bursluluk Sınavı Açıklaması!

2021 yılında düzenlenecek bursluluk sınavında öğrencilerin sorumlu olduğu konu ve kazanımlar belli oldu. İOKBS sınavında öğrencilerin eğitim aldıkları sınıflara göre konu ve dersler değişiklik gösteriyor. İşte sınav konuları;

5,6 ve 7'nci sınıfların konuları için tıklayınız.

8. sınıf konuları için tıklayınız.

9,10,11 ve 11'nci sınıf konuları için tıklayınız.

Hazırlık sınıfı konuları için tıklayınız.

Sınav Giriş Belgesi 7 Gün Önce Erişime Açılacak!

Henüz sınav tarihindeki bilinmezlik sebebiyle sınav giriş belgelerinin açıklanacağı tarih de belli olmadı. Milli Eğitim Bakanlığı, İOKBS başvuru kılavuzunda yayınladığı bilgide " Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır." ifadelerine yer verdi.

Adaylara 100 Soru Sorulacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilecek bursluluk sınavında öğrencilere 100 adet çoktan seçenekli soru yönetilecek. Bu soruların cevaplanması için belirlenen sınav süresi ise 120 dakika olacak. Kimlik kontrolü vb. gibi işlemler için adaylar belirlenen sınav saatinden en az 1 saat önce sınav merkezinde hazır olacaklar.  Bursluluk sınavı değerlendirmesinde derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkartılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puan bulunacak. Ham puanlar sınava giren öğrenci sayısına bölünerek testlerin ortalaması hesaplanır. Türkçe- Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler-Sosyal Bilimler dersleri için puan hesaplanırken ağırlık katsayıları 3 (üç) olarak belirlendi.

YORUMLAR 8
  • Eğitimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınav 5 Eylül'de yapılacak
    Cevapla
  • Vasfiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet benim cocugumda kuran kursuna gidiyor oraya yoğunlaştı artık derslerden hayır yok kazanamasinlar diye yapılıyor bunlar
    Cevapla
  • Ne farkeder? 2 yıl önce Şikayet Et
    İşinize gelmeyince pandemiyi bahane edin,lgs, öss yi pandemi gölgesinde yaptınız,fakiri zenginden ayırdınız[ayrıştırma] dediniz.çocuklarımızı okuldan soguttunuz bütün bildiklerini unutsunlar, ondan sonrada bursluluk sınavını yaparsınız, aceleye gerek yok, canınız isteyince yaparsınınz.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar çalıştığı konuyu unttu devam böyle kararlar almaya
    Cevapla
  • Öğrenci 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama bir tarih belirleyin bizde ons göre hazırlanalım
    Cevapla
  • BTI 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Haklısınız. Ama pandemi her şeyi değiştiriyor işte. Sürekli değişiklik yapmamak için bunu yapmak zorundalar MAALESEF.
    Cevapla
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    5 eylül 2021
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!