AÖF yaz okuluna kayıt nasıl yaptırılır? 2021 Açıköğretim Ders/Ekle AÖF kayıt ücreti yatırma...

AÖF yaz okulu kayıt tarihleri, en çok merak edilen konuların başında geliyor. Başarısız dersi olanlar ve üstten ders almak isteyen öğrenciler AÖF yaz okulu kayıt nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Açıköğretim Fakültesi kayıtları ders seçimi ve kayıt ücretinin yatırılması ile gerçekleştiriliyor. İşte 2021 AÖF yaz okulu kayıt ve sınav tarihleri...

AÖF yaz okuluna kayıt nasıl yaptırılır? 2021 Açıköğretim Ders/Ekle AÖF kayıt ücreti yatırma...
AÖF yaz okuluna kayıt nasıl yaptırılır? 2021 Açıköğretim Ders/Ekle AÖF kayıt ücreti yatırma...
GİRİŞ 07.07.2021 08:55 GÜNCELLEME 07.07.2021 08:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Açıköğretim Fakültelerinden her yıl binlerce aday ön lisans ve lisans mezunu oluyor. Anadolu Üniversitesi 2020-2021  bahar dönemi yapılan final sınavıyla sona erdi. Öğrenciler gözlerini yaz okulu kayıt tarihlerini çevirmişti. Yayınlanan takvime göre yaz okulu kayıtları dün itibariyle alınmaya başlandı. Yaz okulunda öğrenciler sadece başarısız olan derslerini değil  üst sınıflardan da ders alarak erken mezun olma fırsatı yakalıyor. AÖF yaz okulu kayıt ücretleri Ziraat Bankası üzerinden yatılırken otomasyon üzerinden ders seçimi gerçekleştiriliyor. AÖF yaz okulu ders seçimi yapan adayların onaylama yapmadığı takdirde başvuruları geçersiz sayılacak. Peki AÖF yaz okulu kayıt ücreti ne kadar? İşte 2021 AÖF yaz okulu kayıt ekranı…

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Nasıl Yapılır?

Yaz okulu kayıtları aof.anadolu.edu.tr adresinde bulunan öğrenci otomasyonu üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak kayıt işlemini başlatacak. Yaz okulu kayıt işlemleri sırasıyla ders seçimi ve AÖF kayıt ücretinin yatırılması ile gerçekleştirilecek. Ders seçimi yapmayan adayların banka ödeme bilgileri oluşmayacak.

AÖF yaz okulu ders seçimi yapmak isteyen adaylar aof.anadolu.edu.tr adresine giriş yaparak "Öğrenci Otomasyonu", "Ders Seçimi (Ekle/sil) bağlantısından gerçekleştirilecek. İlk aşamada sisteme giriş yapan adaylar ikinci süreçte ders seçimi yaparak yaz okulunda almak istediği dersleri belirleyecek. 

Son aşamada ise ders seçimi onaylanacak. Ders seçimi onaylamayan adayların seçtikleri dersler geçersiz sayılacak. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladıkları derslere göre banka ödeme bilgileri oluşacak. Kayıt ücretlerini aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

AÖF Yaz Okulu Kayıt Ekranı 2021!

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Ne Zaman Sona Erecek?

Anadolu Üniversitesinin yayınladığı akademik takvime göre yaz okulu kayıtları 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamada yaz okulu kayıt süresinin uzatılmayacağı belirtildi. Kayıt işlemlerinin ardından sınavlar gerçekleştirilecek. İşte AÖF yaz okulu sınav tarihi;

AÖF Yaz Okulu Kayıt Ücreti Nasıl Yatırılır?

AÖF yaz okulu kayıt ücretleri Ziraat Bankası üzerinden yatırılacak. Öğrenciler için ders başı kayıt ücreti 225 TL olarak belirlendi. Öğrenciler ilave olarak alacakları dersler için 25 TL ödeme yapacak. Yaz okulu kayıt ücretleri 9 Temmuz saat 22.00'a kadar yapılabilecek. Ders seçimi yapan adaylar Kredi kartı/Banka kartı, internet bankacılığı, ATM'den kartlı-kartsız, ve mobil ödeme ile yapılacak.

AÖF Mezuniyet Şartları 2021!

Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme Fakültelerinde 2 yıllık ön lisans eğitimi alan öğrencilerin mezuniyet için en az 120 AKTS kredilik dersi almış olmaları gerekiyor. 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak isteyen adayların ise 240 AKTSlik dersi başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencilerden beklenen Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00 ve üzerinde olmalıdır.  FF, YZ, ve DZ notu olan öğrenciler mezun olamaz. 

YORUMLAR 1
  • korona 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaz okulu sınavı online olur inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz