AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 MEB’den flaş kopya açıklaması!

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları 7 Temmuz’da sona erdi. Aldıkları açıktan eğitimi lise diploması ile taçlandırmayı hedefleyen binlerce aday sonuçlar için Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaya odaklandı. MEB sınavda bilgi paylaşımı, görüntü kaydetme ve kopyalama işlemleri yapılan sınavları geçersiz sayacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 MEB’den flaş kopya açıklaması!
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 MEB’den flaş kopya açıklaması!
GİRİŞ 10.07.2021 09:59 GÜNCELLEME 10.07.2021 09:59
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dönemin son sınavı olan Açık Lise 3. dönem sınavları tamamlandı. Pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen sınavın sonuçları merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınavlarını 100 puan üzerinden değerlendirecek. Çevrimiçi sınavlarda yanlış cevaplanan sorular doğru yanıtları etkilemeyecek.  Sınavda karşılarına çıkan sorulara ve uygulamaya ilişkin itirazda bulunmak isteyen AÖL öğrencileri Bilgi yönetimi sistemi üzerinden 5 gün içerisinde itirazda bulunabilecek. Online sınavlarda öğrencileri tanımlayan kodlar bulunurken, sınav kurallarına uymayan adaylar tespit edilecek. Peki AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB 2020-2021 AÖL sınav sonuç tarihi...

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

3-7 Temmuz tarihlerinde internet üzerinden yapılan online sınavın sonuçlarının 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 5 gün içerisinde sınav soruları ve uygulanmasına ilişkin itirazlar alınacak. Bunun ardından sonuçlar adayların erişimine açılacak.

AÖL Sınav Sonuçları Nereden Sorgulanır?

Online sınavlara giriş yapıldığı gibi Açık Lise 3. dönem sınav sonuçları Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılarak öğrenebilecek.

Sınavlara İtirazlar 5 Gün İçerisinde Yapılacak!

Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) takvim günü içerisinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak gerçekleştirebilecek.

Açık Lise Sınavınız İptal Olabilir!

Milli Eğitim Bakanlığı sınav öncesinde yayınladığı 3. dönem duyurusunda öğrencileri uyardı. Öğrenciler sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamaları kapatacak. Sınav sırasında basılı ya da dijital bilgi kaynağı kullanılmayacak. Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacak. 

Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodları bulunurken paylaşım ihlali halinde öğrenciler hakkında yasal işlem yapılacak. Online sınavlarda ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapılmayacak.

Online Sınavların Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Çevrim içi düzenlenen 3. dönem sınavlarında her dersten çoktan seçmeli olarak 4 seçenekli 20 soru yöneltilecek. Yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemezken her doğru yanıtın puan değeri 5 olacak. Değerlendirme işlemleri her ders için ayrı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Liselerde ders geçme notunu 45 olarak belirlemişti. Online sınavlarda en az 9 soruya doğru yanıt veren (45 puan) öğrenciler derslerini başarıyla tamamlamış olacak.

Sınavlar Hangi Durumda Geçersiz Sayılır?

YORUMLAR 18
  • C.ŞAHİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ek sınav ne zaman yapılacak bilgisi olan var mı? Bu ek sınav için okula herhangi bir bildiri yapacak mıyız.
    Cevapla
  • Balım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence sınav çok kolaydı
    Cevapla
  • BaTu 2 yıl önce Şikayet Et
    Dengelı olup olması buna baglı ysa nye onlıne yaptnz geçirin son sınavları kalanları
    Cevapla
  • Hazal 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyiki bende kopya cekmedim yoksa ne olurdu sonumuz
    Cevapla
  • Ayaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleme
    Cevapla
  • Oğuzhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hahahha 2. Televizyon alıyor bunun için insanlar
    Cevapla
  • Fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 7.sinif tan 2ders ve 8. Sınıf 4ders olarak sınava girdim geriye 2ders kaldı 8.sinif tan sistem vermemiş kalan 2dersi bu şekilde mezun olabiliyor muyum yoksa tekrar girecek miyim sınava
    Cevapla
  • C.ŞAHİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu dersin kalmadıysa ve mezuniyet için 170 puanı tamamladıysan sınava gitmene gerek yok. Eğer zorunlu dersin varsa 170 puanın olsa dahi mezun olamazsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!