LGS tercihleri e-Okul üzerinden nasıl yapılır? 2021 MEB LGS tercihlerin sona ereceği tarih...

LGS tercihleri için büyük gün geldi. Öğrencilerin merakla beklediği LGS sonuçları 30 Haziran'da açıklanmış ve tercihler için takvim belirlenmişti. Öğrenciler sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapacak. Tercih işlemleri e-Okul VBS üzerinden gerçekleştirilecek. Tercihler 16 Temmuz tarihine kadar MEB tarafından alınmaya devam edilecek. Peki LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte 2021 e-Okul LGS tercih ekranı!

LGS tercihleri e-Okul üzerinden nasıl yapılır? 2021 MEB LGS tercihlerin sona ereceği tarih...
LGS tercihleri e-Okul üzerinden nasıl yapılır? 2021 MEB LGS tercihlerin sona ereceği tarih...
GİRİŞ 06.07.2021 09:31 GÜNCELLEME 06.07.2021 09:31

Öğrencileri heyecanlandıran LGS tercih maratonu bugün başladı. LGS sınav sonuçlarının ilan edilmesinden sonra MEB lise yerleştirme ve tercih tarihlerini yayınladığı kılavuz ile birlikte duyurmuştu. Öğrenciler sınavdan aldıkları puanlar, yüzdelik  dilimler ve okul kontenjanlarına göre gelecekleri için en iyi tercihleri yapmaya hazırlanıyor. Merkezi sınav puanı hesaplanan adaylarda dahil olmak üzere yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunmak zorunlu olacak. Adaylar yaşadıkları şehirlerdeki liselerin kontenjanlarını ve yüzdelik dilimlerini LGS tercih robotu ile görüntüleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih tarihlerini açıkladı. e-Okul VBS üzerinden adaylar tercihlerini yapabilecek. Peki 2021 LGS tercihi, nasıl nereden yapılır? İşte e-Okul LGS tercihi...

2021 LGS Tercih Tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre LGS tercihleri 5 Temmuz  Pazartesi günü yani bugün başlayacak. 16 Temmuz'a kadar devam edecek tercihler saat 17.00'da sona erecek. Tercih sonuçları 26 Temmuz tarihinde meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

2021 LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

LGS tercihleri E- okul üzerinden yukarıda belirtilen tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılacak. 

Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilecekler.

Adaylar, Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi aynı okul türlerinden en fazla 3 (üç) tercih yapabilecek. 

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yapan  ve kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için en fazla  10 (on)  pansiyonlu okullar tercih ekranında en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 tercih yapabilecek.

Sınava katılmayan öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar tercih ekranı açılmayacak.

E-Okul 2021 LGS Tercih Ekranı İçin Tıklayınız

Yerel Yerleştirme İsteyen Adaylar Dikkat!

Yerel yerleştirme ile liselerde eğitim almak isteyen öğrenciler için tercih ekranında yeşil" renk öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları, "mavi" renk komşu kayıt alanında yer alan okulları, "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.

Yerel Yerleştirme Neye Göre Yapılacak?

Yerel yerleştirmelerde öğrencilerin sınavdan aldıkları puanlar belirleyici olmuyor. Geçtiğimiz yıla göre Milli Eğitim Bakanlığı yerel yerleştirme kriterlerinde değişikliğe gitti. 8. Sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı yerel yerleştirme kriterlerinden çıkartıldı. Yerel yerleştirmelerde  okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS Takvimini Yayınladı!

5-6 Temmuz Tarihlerinde Yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak.

26 Temmuz tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.

26-30 Temmuz tarihlerinde yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları alınacak.

2 Ağustos 1 Nakil tercih sonuçları açıklanacak.

2-6 Ağustos tarihlerinde yerleştirmeye esas 2. Nakil tercih başvuruları alınacak.

9 Ağustos'ta yerleştirmeye esas 2. nakil başvuru sonuçları ilan edilecek.

9-13 Ağustos boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

20 Ağustos İl/İlçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlar yerleştirmeleri tamamlayacak.

23-27 Ağustos yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

31 Ağustos Yatılılık yerleştirme sonuçlarının ilanı ve e-Pansiyon üzerindeki kayıtlar sisteme işlenecek.

6 Eylül 2021 Okullar açılacak.

2 Bin 91 Okul Lise Merkezi Sınav Puanıyla Öğrenci Kabul Edecek!

Sınavla öğrenci alan okullara bu yıl toplam 177 bin 500 öğrenci kabul edilecek. Türkiye genelindeki 2 bin 91 lise LGS puanı ile öğrenci alacak. Anadolu Lisesi için 56 bin 396, Fen Lisesi için 36 bin 980, Sosyal Bilimler Liseleri için 10 bin 142, Anadolu İmam Hatip Liseleri 36 bin 712, Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri için bu yıl 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı