AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Mezuniyete Üç ders sınavları başvuruları başladı!

AUZEF bütünleme sınavları 5 Temmuz itibariyle sona erdi. Bahar döneminde başarısız oldukları dersler için sınavlarda ter döken adaylar AUZEF sınav sonuçlarını gündemine aldı. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, bütünleme sınavları düzenlediğinden yaz okulu uygulamasına gitmiyordu. Üniversitesinden yaz okuluyla ilgili beklenen açıklama geldi. Peki 2021 AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Mezuniyete Üç ders sınavları başvuruları başladı!
AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Mezuniyete Üç ders sınavları başvuruları başladı!
GİRİŞ 14.07.2021 08:59 GÜNCELLEME 14.07.2021 08:59

AUZEF sınav sonuçları için bekleyiş başladı. İstanbul Üniversitesi, öğrencilere açıktan ve uzaktan eğitim vererek üniversite mezunu olmasına olanak sağlıyor. Pandemi nedeniyle bu yıl bahar dönemi sınavları internet üzerinden yapıldı. Üniversite diploması almak isteyen binlerce öğrenci çevrim içi sınavlara katılırken dersleri veremeyenler 1-5 Temmuz tarihleri arasında bütünlemelere girdi. Üniversite tarafından bütünleme sınavları 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. Harf sistemi ile öğrencilerin derslerden geçip kalmasına karar veriliyor. Uzaktan eğitim programlarında ders geçme notu en az 50, açıköğretim de ise başarı notu 40 olarak belirlendi. Bütünleme sınavları iyi geçmeyen adaylar ise yaz okulu açılıp açılmayacağını merak ediyor. AUZEF mezuniyete üç ders sınavları başvuruları yarın sona erecek. Peki 2021 AUZEF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte İstanbul Üniversitesi'nden gelen açıklama...

2021 AUZEF Bütünleme Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bütünleme sınavları geçtiğimiz hafta sona erdi. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Geride bıraktığımız güz ve bahar dönemi sınav sonucu açıklama tarihleri göz önünde bulundurulduğunda AUZEF bütünleme sınav sonuçlarının sınav sona erdikten 10 gün sona erişime açılması bekleniyor. 

AUZEF Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilir?

İstanbul Üniversitesi AUZEF resmi internet sayfasına giriş yapan adaylar AKSİS kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Öğrenci otomasyonuna giriş yapan adaylar sol bölümde bulunan menüde " Sınavlarım" başlığı altında bulunan bölümden sınav sonuçlarına erişebilir.

AUZEF Mezuniyet Üç Ders Sınavı Başvuruları Başladı!

İstanbul Üniversitesi, mezuniyet üç ders sınavı başvuruları 12-13 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Başvurular AKSİS üzerinden alınacak.  Başvurular 13 Temmuz 23:59'a kadar sürecek. Programındaki eğitimi tamamlamış en fazla üç başarısız (FF) dersi bulunan adaylar üç ders sınavlarına girebilir. 

AUZEF Mezuniyete Üç Ders Sınavı Başvuru Detayları İçin Tıklayınız

Başarısız harf notu olmayan ancak mezuniyet için gerekli olan 2.00'lık ortalamayı tutturamayan adaylar en fazla üç koşullu başarılı harf notlu derslerinden mezuniyete üç ders sınavına girebilir.  Mezuniyet üç ders sınavları 25 Temmuz saat 04:00 ile 23:59 saatleri arasında düzenlenecek.

2021 AUZEF Mezuniyet Şartları Nelerdir?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinden mezun olmak isteyen adayların yerine getirmesi gereken şartlar bulunmaktadır. Eğitim alınan programa ait derslerin tamamının alınmış olması ve FF harf notuna sahip olunan ders veya derslerin olmaması gerekmektedir. Mezun olmak isteyenlerin en az 2.00 Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına (AGNO) sahip olması gerekmektedir. Öğrencilerin mezuniyet için gerekli kredi/AKTS miktarlarına Fakülte Yönetim Kurulları karar vermektedir. Bu bağlamda mezuniyet için gerekli olan kredi miktarını üniversiteden öğrenebilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi'nden Yaz Okulu Açıklaması!

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerin yaz okulu talebi sonrası kritik bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İstanbul Üniversitesinin kurum kültürü çerçevesinde bütünleme sınavı uygulaması bulunduğu hatırlatılırken, öğrencilerin diledikleri takdirde diğer üniversitelerin yaz okulu uygulamalarından faydalanabileceği ifade edildi. Açıklamanın devamında " Örgün öğretim dahil hiçbir akademik birimimizde yaz okulu uygulaması genel kabul görmediğinden AUZEF bünyesinde de yaz okulu açılmayacaktır." ifadeleri kullanıldı. 

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Yaz okulu ile ilgili uzun süredir bazı talepleriniz oldu. Biz de bu taleplerinizi Üniversitemiz Senatosu'nda değerlendirdik ve bu uygulamanın akademik yetkinlikler açısından doğru olmadığına kanaât getirdik." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!