Kurban Bayramı'nda toplu ulaşım Ankara ve Van'da ücretsiz, İzmir'de indirimli

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO sosyal medya hesabından toplu ulaşımın Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacağını duyururken, İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın Kurban Bayramı süresince yüzde 50 indirimli olacağını duyurdu.

Kurban Bayramı'nda toplu ulaşım Ankara ve Van'da ücretsiz, İzmir'de indirimli
Kurban Bayramı'nda toplu ulaşım Ankara ve Van'da ücretsiz, İzmir'de indirimli
GİRİŞ 16.07.2021 21:51 GÜNCELLEME 16.07.2021 21:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BAŞKENTTE KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Ankara'da toplu taşıma araçları Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacak.

EGO Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray 20, 21, 22 ve 23 Temmuz'da ücretsiz hizmet verecek.

Bayram süresince Karşıyaka Mezarlığı'nda 4, Sincan-Cimşit Mezarlığı'nda 2 ve Ortaköy Mezarlığı'nda 1 olmak üzere toplam 7 adet solo EGO otobüsü ile sabah 08.00, akşam 18.00 saatleri arasında ring hizmeti verilecek.

EGO otobüslerinin güncellenen hareket saatleri ile güzergahlarına EGO Cep'te uygulaması ve "www.ego.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Bayram boyunca yolcu yoğunluğuna göre ilave otobüs ve tren servisleri olacak.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ULAŞIMDA "KURBAN BAYRAMI"

İNDİRİMİİzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı aldığını açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı'nda İzmirlilere daha düşük maliyetlerle ulaşım olanağı sağlayabilmek amacıyla toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alındığı bildirildi.

Arife günü ve bayram süresince mezarlıklara otobüs seferleri düzenleneceğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca İzmir dışına gidip geleceklerin ulaşımlarını daha rahat yapabilmeleri için otogar bağlantılı hatlara yeterli sayıda otobüs ilavesi yapılacak. Kurban satış ve kesim yerlerinden geçen otobüs hatları da takviye edilecek.
İndirimli tarifeler Kurban Bayramı süresince, ESHOT Genel Müdürlüğü ile denetimindeki Seferihisar Kooperatifi, Metro A.Ş, İzban A.Ş, İzdeniz A.Ş, İzulaş A.Ş. toplu ulaşım araçlarında (Havalimanı, Baykuş, Bilet 35, Kontörlü Ulaşım Kartları, Yerleşke Öğrenci Tarifesi ile Oto Tahsis ve Bağlı Kalma Tarifesi hariç) mevcut sistemdeki aktarma kuralları geçerli olmak üzere uygulanacak."

Öte yandan arife gününden başlayarak Kurban Bayramı süresince, ESHOT tarafından 914 Karşıyaka İskele-Doğançay Kabristanı, 915 Karşıyaka İskele-Örnekköy Kabristanı, 917 Fahrettin Altay-Balçova Kabristanı, 918 Fahrettin Altay-Narlıdere Aşağı Kabristan, 919 Konak-Karabağlar Kabristanı, 922 Konak-Yeşilyurt Kabristanı, 923 Bornova-Hacılarkırı Kabristanı, 924 Bornova-Eski Bornova Kabristanı, 925 Konak-Hacılarkırı Kabristanı, 926 Şirinyer-Eski/Yeni Mezarlık, 927 Bornova-Yeni Bornova Kabristanı, 928 Fahrettin Altay-Tırazlı hatları ile mezarlıklara seferler yapılacağı bildirildi.

VAN'DA KURBAN BAYRAMI'NDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Van Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçları Kurban Bayramı süresince vatandaşa ücretsiz hizmet verecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların bayramda daha rahat seyahat yapmaları için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, Belediye Meclisi arife ve Kurban Bayramı süresinde toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz verilmesi kararı aldı.

Alınan karar gereği, kent sakinleri belediye bünyesindeki otobüslerden 19 ve 23 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz yararlanacak.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olan İzmir 'in yaptığı.
    Cevapla
  • sorgulayanmüslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    İndirim ya da bedava yapmak mecburi bir şey mi başlığı anlamadım . parası olan gezsin olmayan gezmesin . bu bedavacılık neden ? sanki herkes dini vecibeleri yerine getiriyor
    Cevapla
  • Beĺeş beleş 2 yıl önce Şikayet Et
    Herseyin çok güzel oldugu istanbulda beleşmi
    Cevapla
  • hknslh 2 yıl önce Şikayet Et
    izmir yine açlığını konuşturmuş. iyi gene %50 indirmiş :)
    Cevapla
  • Sen 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmir gerek yok koyun gibi Chp ye yine atarlar indirmeyin bindirin
    Cevapla
  • Gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın izmir belediyesi toplu ulaşım istanbulda ankarada ücretsiz biz sağlık çalışanlarına niye ücretli orda kovit varda bizim izmirde yokmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar