Boğaziçi'ndeki görevine son verilen Can Candan Prof. Dr. Mehmet N. İnci’yi hedef aldı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ndeki görevine son verilen akademisyen Can Candan'ın Cumhuriyet ve T24 gibi mecralarda haber olan iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Boğaziçi'ndeki görevine son verilen Can Candan Prof. Dr. Mehmet N. İnci’yi hedef aldı
Boğaziçi'ndeki görevine son verilen Can Candan Prof. Dr. Mehmet N. İnci’yi hedef aldı
GİRİŞ 17.07.2021 12:56 GÜNCELLEME 17.07.2021 13:06
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

'Bulu'nun yerine vekil olarak atanan Naci İnci'nin ilk hedefi Can Candan oldu' şeklinde yalan haberle gündeme getirilen ve Candan'ın sosyal medyada dile getirdiği iddiaların aksi çok farklı şeyler söylüyor.

Can Candan; Boğaziçi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi hedef aldı ve “Naci İnci Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan ‘vekaleten’ son verdiğine dair bir yazı göndermiş” şeklinde bir tweet attı.

İDDİA MANTIK DIŞI VE KANUNLARA AYKIRI

Can Candan’ın, kadrosunun rektörlük bünyesinde olduğu, herhangi bir fakülte veya yüksekokula bağlı olmadığı bu yüzden fakülte veya yüksekokula görüş sorulmasının kanunen mümkün olmadığı öğrenildi. Rektörün kendi kendisine görüş vermesi mantık dışı ve kanunlara aykırı.

REKTÖRLÜĞE BAĞLI BÖLÜMLERDEKI ATAMALAR NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Rektörlüğe bağlı bölümlerdeki atamaların kişinin dilekçeyle başvurması ve bütün yayınları ibraz etmesiyle başladığı ifade ediliyor. Başvuru ve yayın ibrasının ardından rektör isterse söz konusu başvuru sahibini atayabiliyor. 2547 sayılı kanunun 31. Maddesi kapsamında öğretim görevlisi kadrolarının sözleşmeli statüde olduğu ve ihtiyaca binaen çalışmalarında yarar görülenlerin atanabileceği, sözleşme bitim tarihinden sonra sözleşme yenilemenin rektörlük uhdesinde olduğu açıkça belirtiliyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE LGBTI+ KULÜBÜ DANIŞMANI

Boğaziçi Üniversitesi’nde şubat ayında Kabe’ye yapılan saygısızlık sonrasında kapatılan LGBTİ+ kulübüne de danışmanlık yapan Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde provokatif yaklaşımları ve sosyal medya paylaşımlarıyla tanınıyor.

YORUMLAR 19
  • Mustafa Helvacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletin değerlerine saygı göstermeyen deyyusların evlatlarımızı zehirlenmeleri ne lütfen müsaade etmeyin.
    Cevapla
  • Dr. Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyetin üniversitelerde ne işi var, hala ne bekliyoruz, can candaaannnn pkk dhkpc yandaşı Türkiye düşmanı Hukuk ne duruyor.
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateist Lut kavmi çocukları gençliğimizi zehirliyor. Bu necis varlıkları bu eğitim yuvalarından temizlemedikce geleceğimiz vahim
    Cevapla
  • Başdaş 2 yıl önce Şikayet Et
    En hayati kurumların kalbine, kene gibi yerleşen bu tiple,r çoktan temizlenmeliydi. AK PARTİ, beklenmedik bir anda iktidara gelince karşılaşılan engeller ve aşmak zorunda kaldığı eşikler sebebiyle bu tipler daha da kadrolaştılar.Ayrılanın yerine yetersizliğine bakılmadan aynı zihniyeti taşıyorsa, yerleşti. Eğer genç nesilleri, peygamberimizle buluşturamazsak, onun vasiyetine uygun yetiştiremezsek,çokluğumuz fazla bir şey ifade etmez. Bu arızalı tipler bizi itip kakmaya devam eder,Allah da hesabını bize sorar. Yorum yapan arkadaşlar: SABIR MEŞHUR İsminde, yetenekli müslüman gazetecinin videolarını izlemenizi önemle tavsiye ederim.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    chp liler boğaziçi üniversitesinde at kosturmuşlar 2007 den bu yana atması olmadığı halde devletten maaş almış. bu nasıl bir chp zihniyeti. atamanın yapılmadığı tarihten itibaren bürüt maaş ve diğer giderlerin bu kişiden istenmesi gerekiyor. aksi olursa rektör suç işler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı